Μ. Κόνσολας: «Άμεση τοποθέτηση κτηματολογικού δικαστή στη Ρόδο και ενίσχυση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών με Αντεισαγγελείς»

Μάρτιος 02, 2015
jumbo-banner

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας δύο πολύ σοβαρά προβλήματα που αφορούν στην απονομή της δικαιοσύνης και τη λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο νησί.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει την ανάγκη άμεσης τοποθέτησης κτηματολογικού δικαστή στη Ρόδο, η θέση του οποίου εξακολουθεί να παραμένει κενή, προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα το κτηματολόγιο και επιλυθούν προβλήματα που εκκρεμούν και αφορούν σε κτηματολογικές εγγραφές ή διαφορές.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης την ενίσχυση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου με Αντεισαγγελείς αφού οι τρεις που υπηρετούν βρίσκονται σε άδεια λοχείας με αποτέλεσμα να εκτελούν καθήκοντα εισαγγελέα έδρας οι τακτικοί δικαστές.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει:
«Πέρα από την ενίσχυση με Αντιεισαγγελείς της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, πρέπει να προταχθεί η ανάγκη της άμεσης πλήρωσης της θέσης του κτηματολογικού δικαστή.

Οι ιδιαιτερότητες στο κτηματολογικό καθεστώς της Δωδεκανήσου, οι εκκρεμείς υποθέσεις και η εύρυθμη λειτουργία του κτηματολογίου, επιβάλλουν άμεση λύση σε αυτό το πρόβλημα».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, έχει ως εξής:
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: «Τοποθέτηση κτηματολογικού δικαστή στη Ρόδο και ενίσχυση με Αντιεισαγγελείς της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου»

Κύριε Υπουργέ,

Στις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα Δωδεκάνησα, υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με την απονομή της Δικαιοσύνης και αφορούν σε ελλείψεις προσωπικού.
Στη Ρόδο εξακολουθεί και παραμένει κενή η θέση του κτηματολογικού δικαστή με αποτέλεσμα να υπάρχει ζήτημα εύρυθμης λειτουργίας του κτηματολογίου, τη στιγμή, μάλιστα, που το κτηματολογικό καθεστώς της Δωδεκανήσου, συνδέεται με συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, απαιτείται η άμεση ενίσχυσή της με Αντιεισαγγελείς, αφού οι τρεις υπηρετούντες βρίσκονται σε άδεια λοχείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκτελούν τακτικοί δικαστές καθήκοντα εισαγγελέα της έδρας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.
Είναι σαφές ότι επιβάλλεται η άμεση αντιμετώπιση των δύο αυτών προβλημάτων, που σχετίζονται με την απονομή της δικαιοσύνης.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να καλύψει την κενή θέση κτηματολογικού δικαστή στη Ρόδο, η έλλειψη του οποίου δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα.
2. Εάν προτίθεται να ενισχύσει την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου με Αντεισαγγελείς προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των ακροατηρίων και εν γένει της υπηρεσίας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot