Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Μ. Κόνοσλας: Να μην συμπεριληφθεί η Ρόδος στο οριζόντιο μέτρο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από την 1η Οκτωβρίου

Μ. Κόνοσλας: Να μην συμπεριληφθεί η Ρόδος στο οριζόντιο μέτρο κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από την 1η Οκτωβρίου
jumbo-banner

Άμεσος σχεδιασμός και εφαρμογή αντισταθμιστικών μέτρων και πολιτικών για να μειωθούν οι αρνητικές συνέπειες στην τοπική οικονομία

Την έντονη αντίθεση του εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ κ. Μάνος Κόνσολας στην πρόθεση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει τη Ρόδο στα 10 νησιά, στα οποία από 1ης Οκτωβρίου θα καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Εν όψει της σημερινής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών για να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και στην Γεν. Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κ. Α. Σαββαϊδου, στην οποία εκφράζει την έντονη αντίθεση του και ζητά να ανοίξει πρώτα ο διάλογος για την υιοθέτηση μέτρων και πολιτικών που θα συνιστούν ουσιαστικό αντιστάθμισμα για την απώλεια των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.

Σε δήλωση του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:
« Αν συμπεριληφθεί η Ρόδος από την 1η Οκτωβρίου στο μέτρο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αυτό θα συνιστά ασυνέπεια και υπαναχώρηση της κυβέρνησης. Πέρα από το κλίμα αναστάτωσης που θα προκληθεί στην τοπική οικονομία.

Δεν μπορεί να υπάρξει εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου αν πρώτα δεν καθοριστούν παρεμβάσεις, μέτρα και πολιτικές που θα λειτουργούν αντισταθμιστικά για τη νησιωτική οικονομία και θα αντιμετωπίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Αν συμπεριλάβουν και τη Ρόδο στο συγκεκριμένο μέτρο που θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου, ορισμένοι θα επιβεβαιώσουν την άγνοια τους για το υψηλό κόστος μεταφοράς προϊόντων, προσώπων και υπηρεσιών από και προς τα Δωδεκάνησα, που καθίσταται ακόμα υψηλότερο με την αύξηση του ΦΠΑ και χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη αντισταθμιστικών μέτρων».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Βουλευτή Δωδεκανήσου προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τη Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαϊδου έχει ως εξής:
Κύριε Υπουργέ,
Διαρροές από ΜΜΕ αναφέρουν ότι στα 10 νησιά στα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή από 1ης Οκτωβρίου οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ, συμπεριλαμβάνεται και η Ρόδος παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί.
Εάν υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην τοπική οικονομία του νησιού.
Οφείλω να σας επισημάνω το υψηλό κόστος μεταφοράς προϊόντων, υπηρεσιών και ανθρώπων από και προς τα Δωδεκάνησα. Κόστος υψηλότερο, λόγω και της απόστασης που υπάρχει από την ηπειρωτική χώρα.
Αυτό άλλωστε ήταν και το σκεπτικό που επέβαλλε να μετατεθεί χρονικά η εφαρμογή του μέτρου για τα Δωδεκάνησα αλλά και για την ανάγκη να υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα εξισορρόπησης των δυσμενών επιπτώσεων στη νησιωτική οικονομία.
Εκτιμώ ότι άμεσα πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος , η προετοιμασία και η εφαρμογή παρεμβάσεων, μέτρων και πολιτικών που θα λειτουργούν αντισταθμιστικά ως προς τις αρνητικές επιπτώσεις από την απώλεια των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για την τοπική οικονομία.
Είναι αναγκαίο προαπαιτούμενο πριν από την εφαρμογή οριζόντιων μέτρων.
Οφείλετε να λάβετε υπόψη σας τα δεδομένα που υπάρχουν και να μην συμπεριλάβετε τη Ρόδο στην οριζόντια εφαρμογή του μέτρου από την 1η Οκτωβρίου.


Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή