Μερικές από τις καλύτερες παραλίες των Δωδεκανήσων

Ιούλιος 07, 2015
jumbo-banner

Το arttravel.gr μας πηγαίνει στα Δωδεκάνησα και μας παρουσιάζει τις πιο όμορφες, τις πιο μαγικές παραλίες τους.

Άγιος Παύλος, Ρόδος
agiospavlos

Δυο μικρές παραλίες για λίγους με άμμo, βραχάκια και γαλανά νερά στη Λίνδο. Πήρε το όνομά της από ένα τοπικό θρύλο που λέει ότι ο Αγιος Παύλος έφθασε στο μέρος αυτό για να διδάξει τον Χριστιανισμό γύρω στο 43 μ.Χ.

Άντονι Κουίν, Ρόδος
kouin

Το παλιότερο όνομά της ήταν Βάγιες αλλά μετά τα γυρίσματα της ταινίας “Τα κανόνια του Ναβαρόνε” πήρε το όνομα του διάσημου ηθοποιού. Πρόκειται για πανέμορφη και άκρως δημοφιλή παραλία με λεπτή άμμο, βότσαλα και βράχια μέσα και έξω από το νερό. Κρύα νερά και δέντρα που σχεδόν ακουμπούν στο κύμα συνθέτουν το σκηνικό της.

Βαγιά, Πάτμος
vagia

Ωραία παραλία με πεντακάθαρα κρύα νερά, άμμο, βότσαλο και αρμυρίκια που προσφέρουν τη σκιά. Είναι συνήθως η πιο ήσυχη από τις εύκολα προσβάσιμες παραλίες της Πάτμου και βρίσκεται σε απόσταση 7χμ από την Σκάλα και 1χμ από τη στάση του λεωφορείου στην παραλία του Κάμπου.

Άγιος Ιωάννης, Αστυπάλαια
ioannis

Η παραλία του Άγιου Ιωάννη είναι μια από τις γνωστότερες παραλίες του νησιού. Η ευκολότερη σχετικά πρόσβαση είναι με καραβάκι από τον Πέρα Γιαλό. Το όνομα της το πήρε από το εκκλησάκι του Άγιου Ιωάννη που δεσπόζει στο βουνό πάνω από την παραλία. Στα αριστερά του υψώματος (όπως το κοιτάτε από την ακτή) βρίσκεται ότι απέμεινε και από το Κάστρο του Άγιου Ιωάννη.

Κουτσομύτης, Αστυπάλαια
koytsomitis

Ο Κουτσομύτης και το νησάκι Τηγάνι δίπλα του είναι ένας όμορφος ημερήσιος προορισμός για τα τουριστικά σκάφη που ξεκινάνε από τον Πέρα Γιαλό και συνδυάζεται με επίσκεψη στους Κούνουπες. Το κενό ανάμεσα στον Κουτσομύτη και το Τηγάνι δημιουργεί ένα πανέμορφο πέρασμα για μικρά σκάφη με καταγάλανα, διάφανα νερά.

Κούνουπες, Αστυπάλαια
kounoupis

Στο νησί Κουνούπες ο επισκέπτης θα βρει μια πολύ όμορφη διπλή παραλία με νερά που σε χρώμα μοιάζουνε με πισίνα. Η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος από τον Πέρα Γιαλό.

Μασούρι - Μυρτιές, Κάλυμνος
masouri

Θεωρούνται από τις ωραιότερες της Καλύμνου, στα δυτικά του νησιού. Οι Μυρτιές βρίσκονται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την Πόθια με το βότσαλο να κυριαρχεί ενώ το διπλανό Μασούρι έχει πλατιά αμμουδιά. Ακριβώς απέναντι τους βρίσκεται η Τέλενδος, προς και από την οποία πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια με μικρά καΐκια.

Κυρά Παναγιά, Κάρπαθος
panagia

Είναι μία από τις διασημότερες παραλίες του νησιού και πολύ καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, εστιατόρια και καταλύματα. Έχει χρυσαφένια αμμουδιά ενώ τα κρυστάλλινα νερά της βαθαίνουν απότομα. Από πάνω της δεσπόζει το μικρό εκκλησάκι της Παναγιάς με τον κόκκινο τρούλο. Οδικώς έχει εύκολη πρόσβαση από το χωριό Απέρι και βρίσκεται 15 χλμ βόρεια από τα Πηγάδια.

Cavo Paradiso, Κως
paradiso

Ίσως η πιο απομονωμένη παραλία της Κω, βρίσκεται κρυμμένη στο νότιο άκρο του νησιού, περίπου μισή ώρα από το χωριό της Κεφάλου. Είναι ένα μέρος μαγικό, με καταγάλανα καθαρά νερά και λεπτή χρυσαφένια αμμουδιά που συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο, εξωτικό σκηνικό στο Αιγαίο. Για να τη βρει κανείς θα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο που βγαίνει από το πίσω μέρος της Κεφάλου, ο οποίος μετά από κάποιο σημείο γίνεται χωματόδρομος.

Άγιος Στέφανος, Κως
agiosstefanos

Μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες του νησιού, συνδυάζει την ομορφιά της φύσης με σημαντικά ιστορικά μνημεία όπως τα ερείπια παλαιοχριστιανικών ναών που απέχουν μερικά μόλις μέτρα από τη θάλασσα. Το όμορφο τοπίο ολοκληρώνει το Καστρί, ένα μικρό βραχώδες νησάκι διαμέτρου 50 μέτρων ακριβώς απέναντι, στη μέση του κόλπου, από όπου ξεπροβάλλει το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Κεφάλου.

Αγιά Κιουρά, Λέρος
kioura

Μικρή πανέμορφη απομακρυσμένη παραλία με αμμουδιά μέσα στη θάλασσα και βότσαλα στην ακτή. Η πρόσβαση της είναι σχετικά εύκολη, με χωματόδρομο που ξεκινάει από την ιστορική εκκλησία της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι. Η παραλία είναι παρθένα και δεν διαθέτει οργάνωση.

Παχιά Άμμος, Νίσυρος
ammos

Για πολλούς η καλύτερη παραλία του νησιού, στρωμένη με χοντρή σκούρα άμμο. Τα νερά της βαθαίνουν απότομα ενώ δεν είναι οργανωμένη γι'αυτό θα πρέπει να έχετε τα απαραίτητα. Βρίσκεται στα ανατολικά, 10 χλμ από το Μανδράκι. Θα φτάσετε οδικώς ακολουθώντας άσφαλτο και χωματόδρομο μέχρι την παραλία Λυές και στη συνέχεια με τα πόδια μέσα από δύσβατο μονοπάτι για περίπου 10 λεπτά.

Άγιος Γεώργιος Δυσάλωνας, Σύμη
agiosgeorgios

Είναι η πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού και την χαρακτηρίζει ένας κάθετος βράχος ύψους 300 μ. που προσφέρει και σκιά. Η ονομασία Δυσάλωνας προέρχεται από το δυσάλωτος (με δύσκολη πρόσβαση). Θα πάτε με καΐκι και θα πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα.

Τηγανάκια, Αρκιοί
arkioi

Είναι η καλύτερη παραλία του μικροσκοπικού νησιού, ξακουστή για τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά της. Τα βράχια την προφυλάσσουν από το δυνατό αέρα και γι αυτό είναι τέλεια για κολύμπι και ηλιοθεραπεία.




ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot