Μεγάλη επιτυχία της ομιλίας του Δημήτρη Κρεμαστινού στους ετεροδημότες

Ιανουάριος 17, 2015
jumbo-banner
Σε μια κατάμεστη από ετεροδημότες αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας ο καθηγητής και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός έδωσε την προεκλογική του ομιλία για τους Δωδεκανήσιους της πρωτεύουσας.

Όλοι άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή την περιεκτική ομιλία που κάλυψε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων από την γενική κατάσταση της χώρας έως τις υποδομές υγείας των Δωδεκανήσων και τις πολιτικές εξελίξεις των ημερών. Ο κ. Κρεμαστινός απεύθυνε μήνυμα ευθύνης του πολίτη μπροστά στην κάλπη της επόμενης Κυριακής τονίζοντας την κρισιμότητα της ανάδειξης μιας σοβαρής και πολιτικά συγκροτημένης δύναμης όπως το ΠΑΣΟΚ ως τρίτης δύναμης η οποία θα σταθεροποιήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας, ιδίως κομμάτων τα οποία η πόλωση οδηγεί σε προεκλογικές ακρότητες μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται η κινδυνολογία και η … μονομερής τύπωση χρήματος στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τα προβλήματα που αναφέρονται στον τομέα Υγείας των Δωδεκανήσων, ο καθηγητής είπε: «Είναι άλλης τάξης ζήτημα τα «σύννεφα» προβλημάτων της καθημερινότητας που εξαρτώνται από το ότι η χώρα βρίσκεται κατ’ ουσίαν σε χρεοκοπία και άλλο οι υποδομές της Υγείας που υπάρχουν στα Δωδεκάνησα τις οποίες άλλα νησιά – ακόμα  και τα πιο τουριστικά διεθνώς – θα χρειαστεί γενιές για να αποκτήσουν. Για τις υποδομές αυτές αγωνίστηκα και αγωνίζομαι από την αρχή της πολιτικής μου παρουσίας ως εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Υγείας έως σήμερα και τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Θεσμικά πρόσωπα μου είπαν πρόσφατα ότι η Σύρος σήμερα –πρωτεύουσα της Περιφέρειας – «και τι δε θα έδινε» για να έχει ένα νοσοκομείο σαν της Καλύμνου.
 
Υποδομές αυτονόητες πλέον για τους Δωδεκανήσιους, κάποιες εφάμιλλες της Αθήνας, αποτελούν όνειρο για τους κατοίκους διπλανών νομών. Θέλω να ολοκληρώσω με το Ογκολογικό – Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου, που αυτή τη στιγμή γίνεται. Στόχος μου είναι κανένας Δωδεκανήσιος να μην έρχεται πια στην Αθήνα για θεραπεία καρκίνου, με αγωνιώδεις καθυστερήσεις σε λίστες αναμονής και τεράστια οικονομική δαπάνη που συχνά δεν μπορεί να καλύψει. Ο καρκίνος πρέπει να καταπολεμάται στο νοσοκομείο μας. Για αυτό και μόνο το λόγο σας ζητώ να στηρίξετε αυτήν την προσπάθειά μου με την ψήφο σας.»
 

Την ομιλία παρακολούθησαν επίσης προσωπικότητες του πανεπιστημιακού χώρου και της πολιτικής. Τον καθηγητή Κρεμαστινό προλόγισαν με θερμά λόγια ο κ. Ιωάννης Φραγκούλης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων και η Καλύμνια συνυποψήφιά του με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, κα Αικατερίνη Βουρεξάκη. Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης ενώ την εκδήλωση έκλεισε με πηγαίο ενθουσιασμό το στέλεχος και υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά που είπε:

 «Είμαι πραγματικά χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα εδώ, για τον Δημήτρη Κρεμαστινό ο οποίος είναι για όλους εμάς ένα σύμβολο. Είναι ο φίλος και ο γιατρός που έδειξε όλη του την αγάπη και την φροντίδα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο Υπουργός με το σημαντικό έργο στην Υγεία και ο άνθρωπος που ξέρει καλύτερα από όλους μας την αγωνία των κατοίκων των μικρών νησιών για τους οποίους μάχεται διαρκώς.»

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot