ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Να φέρουμε στο προσκήνιο τη Δημιουργική και Δυναμική Ελλάδα».

Απρίλιος 23, 2016
jumbo-banner

Στην ανάγκη να καταστεί η Νέα Δημοκρατία εθνική επιλογή για τους πολίτες, επισήμανε στην ομιλία του στο 10ο Συνέδριο ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Εθνική Επιλογή είναι η Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, της αριστείας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κατάργησης των προνομίων.

Εθνική Επιλογή είναι η Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα που στηρίζει την επιχειρηματικότητα, προσελκύει επενδύσεις, διαλύει τα τελευταία υπολείμματα μιας οικονομίας σοβιετικού τύπου.

Εθνική Επιλογή είναι η επένδυση στην Παιδεία, η αλλαγή του Συντάγματος, που πρέπει να περιλαμβάνει την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά και την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του δημόσιου πανεπιστημίου.

Εθνική Επιλογή είναι η Ισχυρή Ελλάδα, πόλος σταθερότητας και ασφάλειας στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Η Ελλάδα που δεν θα καίει αλλά θα ξέρει να παίζει καλά τα γεωπολιτικά της χαρτιά.

Δεν θα δέχεται προσβολές, δεν θα αποτελεί ενδιάμεσο χώρο, όπως την έχει μετατρέψει σήμερα με τους χειρισμούς του στο μεταναστευτικό ο κ. Τσίπρας, αλλά ευρωπαϊκή χώρα με νόμους και κανόνες.
Εθνική Επιλογή είναι η στήριξη της Περιφέρειας και των νησιωτικών περιοχών, να δώσουμε ουσιαστικό περιεχόμενο στη νησιωτικότητα, με οριζόντιες πολιτικές για την ανάπτυξη, την υγεία, την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση.

Εθνική Επιλογή είναι ένα νέο Σύνταγμα με βαθιές και πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές. Με απόλυτο και πιο εμφατικό το διαχωρισμό των εξουσιών, με ενίσχυση της νομοθετικής εξουσίας και του Κοινοβουλίου, με ασυμβίβαστο Βουλευτή-Υπουργού, με πάγιο εκλογικό σύστημα που δεν θα αλλάζει, με κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και με τα πολιτικά πρόσωπα να έχουν την ίδια αντιμετώπιση από τη δικαιοσύνη με αυτήν που έχει ο απλός πολίτης».
Ο Μάνος Κόνσολας τόνισε ότι η Συμφωνία Αλήθειας με τους πολίτες και την κοινωνία , προϋποθέτει ένα ανοιχτό, δημοκρατικό, σύγχρονο κόμμα.
«Ένα κόμμα δημοκρατικό, προϋποθέτει ένα συμμετοχικό μοντέλο λειτουργίας, μέλη ενεργά και όχι μέλη μιας χρήσεως.
Ενεργό μέλος είναι αυτό που του δίνουμε τη δυνατότητα να διαμορφώνει και να συμμετέχει στις αποφάσεις. Που δεν το θυμόμαστε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ή σε κάθε εκλογή νέου Προέδρου του κόμματος.

Δημοκρατικό κόμμα σημαίνει διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Σημαίνει επιλογή των υποψηφίων βουλευτών από τη βάση, σημαίνει λογοδοσία στα μέλη μας, σημαίνει εκλεγμένα όργανα και πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης, χωρίς καμία εξαίρεση.
Σύγχρονο κόμμα σημαίνει παραγωγή πολιτικής και όχι ανακύκλωση παραπολιτικής» τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, ο οποίος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:
«Εγώ δεν στήριξα τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Το γνωρίζουν όλοι, το γνωρίζει και ο ίδιος.

Με πολύ μεγαλύτερο πάθος όμως και δύναμη, δίνω τη μάχη για να είναι όχι απλά ο επόμενος Πρωθυπουργός, αλλά ο Πρωθυπουργός που θα αλλάξει τη χώρα, θα δώσει ξανά αληθινή ελπίδα στους πολίτες, θα φέρει στο προσκήνιο τη Δημιουργική και Δυναμική Ελλάδα και θα ξαναφέρει στη χώρα τους νέους ανθρώπους που την εγκατέλειψαν αναζητώντας καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.
Τη Νέα Συμφωνία Αλήθειας θα την γράψουμε και θα την υπογράψουμε όλοι μαζί».

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot