Menu
38 νέες άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου προκηρύσσει ο Δήμος Κω

38 νέες άδειες υπαίθριου …

Ο Δήμαρχος Κω Γιώργο...

Πάρε βαθιά ανάσα: To trailer του 7ου επεισοδίου του Game of Thrones μόλις κυκλοφόρησε

Πάρε βαθιά ανάσα: To trai…

Και ενώ ακόμα επισήμ...

Τραγωδία. Ραγίζει καρδιές το βίντεο για την νεκρή κόρη του παρουσιαστή

Τραγωδία. Ραγίζει καρδιές…

Σαν βόμβα έσκασε χθε...

Πατέρας έστησε «ενέδρα» στον επίδοξο βιαστή της κόρης του!

Πατέρας έστησε «ενέδρα» σ…

Απίστευτες σκηνές στ...

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – Πάνος Βλάχος: «Δεν επιστρέφουμε στη Μουρμούρα»

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – …

Διαψεύδουν κατηγορημ...

“Η Κως αλλιώς...γαστρονομικώς. Δεν είναι πλέον σύνθημα, είναι πραγματικότητα.”

“Η Κως αλλιώς...γαστρονομ…

Το Σάββατο το βράδυ ...

Ποια μέτρα επιδιώκει η κυβέρνηση να «αναβάλλει»

Ποια μέτρα επιδιώκει η κυ…

Την αναβολή της εφαρ...

To σημείωμα του μαγαζάτορα για τις διακοπές που έγινε viral (φωτο)

To σημείωμα του μαγαζάτορ…

Το γύρο του διαδικτύ...

Με κάρτα οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος

Με κάρτα οι πληρωμές ΕΝΦΙ…

Με χρεωστική ή πιστω...

Επίσκεψη Βρετανικής προξενικής ομάδας στη Λέρο

Επίσκεψη Βρετανικής προξε…

Την Παρασκευή 25.8.2...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινικές διώξεις κατά γενικού γραμματέα, περιφερειάρχη & 48 δημάρχων (πίνακας)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινικές διώξε…

Την ανάλυση των 12...

Prev Next

Μίκα Ιατρίδη: «Συνεχίζετε και κοροϊδεύετε τους επαγγελματίες ακρίτες νησιώτες».

Μίκα Ιατρίδη: «Συνεχίζετε και κοροϊδεύετε τους επαγγελματίες ακρίτες νησιώτες».
jumbo-banner
Νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ασφάλιση και τη συνταξιοδότησή τους οι επαγγελματίες ακρίτες νησιώτες και οι κάτοικοι ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών.

Για το ίδιο θέμα, η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε καταθέσει εγκαίρως αντίστοιχες ερωτήσεις τον Ιανουάριο του 2013 και τον Ιούνιο του 2014 και είχε ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
Με δεδομένο ότι το Υπουργείο Εργασίας δεν απαντά επί της ουσίας στις ερωτήσεις, ειδικά στο σκέλος που αναφέρεται ότι απαιτείται η καταβολή εισφορών που φτάνουν τα 20.000 ευρώ για να ισχύσει η εκ νέου ασφάλιση στον ΟΑΕΕ και ότι χρειάζεται η καταβολή μέχρι και 50.000 ευρώ για να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν οι αιτούντες επαγγελματίες, η Μίκα Ιατρίδη καλεί τον Υπουργό Εργασίας να δώσει άμεσες λύσεις, ώστε να λυθεί το καίριο ζήτημα της ασφάλισης και συνταξιοδότησης των επαγγελματιών της ακριτικής ελληνικής περιφέρειας.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας   
    
Θέμα: «Επαγγελματίες ακρίτες νησιώτες καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους για σύνταξη και βρίσκονται υποχρεωμένοι να καταβάλλουν ποσά που υπερβαίνουν ακόμα και τα 50.000 ευρώ».
Στις 31/1/2013 και στις 27/6/2014 είχα καταθέσει δύο ερωτήσεις για το γεγονός ότι ζητείται από τους επαγγελματίες ακρίτες νησιώτες και τους κατοίκους ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών να ασφαλιστούν στο ΟΑΕΕ, αντί του ΟΓΑ, λόγω αλλαγής των κριτηρίων από πληθυσμιακά σε εισοδηματικά.
Προέκυψαν, με αυτόν τον τρόπο, περιπτώσεις στις οποίες καλούνταν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ να εγγραφούν στο ΟΑΕΕ και να καταβάλλουν τις αντίστοιχες εισφορές, που ανέρχονταν ή και ξεπερνούσαν τα 20.000 ευρώ για την τελευταία πενταετία.
Περαιτέρω, σύμφωνα με καταγγελίες, επαγγελματίες ακρίτες νησιώτες και κάτοικοι ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, που είχαν ασφαλιστεί στον ΟΓΑ και ζητούν να συνταξιοδοτηθούν, καλούνται να καταβάλλουν στον ΟΑΕΕ ποσά σε εισφορές της τάξης των 50.000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, υπάρχει εγκύκλιος του ΟΑΕΕ (80/30-9-2010), σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν.3846/2010, στην οποία αναφέρεται ότι οι επαγγελματίες που είχαν λάβει εξαιρέσεις, λόγω πληθυσμιακού κριτηρίου, θα συνεχίσουν να εξαιρούνται.
Με δεδομένο ότι το Υπουργείο και στις δύο ερωτήσεις είχε απαντήσει ότι μελετά τα προβλήματα που προκύπτουν στο ασφαλιστικό καθεστώς των επαγγελματικών της περιφέρειας. Επειδή είναι δεδομένο ότι οι επαγγελματίες της περιφέρειας και ειδικά των ακριτικών νησιών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών είναι ήδη σε απόγνωση, μια και αδυνατούν να καταβάλλουν τα υπέρογκα ποσά που τους ζητούνται. Επειδή, πολλοί από τους ακρίτες επαγγελματίες δεν θα μπορέσουν να πάρουν σύνταξη, ειδικά σε εποχές εξαιρετικά σκληρές. Επειδή, προφανώς τα προβλήματα είτε δεν μελετώνται από το Υπουργείο, ή το Υπουργείο δεν έχει πρόθεση να τα λύσει.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1.    Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να λυθεί το ζήτημα της ασφάλισης και συνταξιοδότησης των επαγγελματιών της ακριτικής ελληνικής περιφέρειας;
2.    Θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε να αντιμετωπιστεί, τουλάχιστον, το ζήτημα των εισφορών στον ΟΑΕΕ που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ, ειδικά όταν οι ασφαλισμένοι ακολούθησαν αποφάσεις της ελληνικής πολιτείας και τώρα δεν μπορούν να πάρουν τη σύνταξή τους;
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή