Menu
Στην Κω τη Δευτέρα ο διοικητής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής

Στην Κω τη Δευτέρα ο διοι…

Την Κω θα επισκεφθ...

«Για Γέλια Και Για Κλάματα» στην Κέφαλο στις 22/08

«Για Γέλια Και Για Κλάματ…

Στο πλαίσιο των Πο...

Συλλεκτικό δίευρο για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης

Συλλεκτικό δίευρο για τα …

Τα σχέδια του Υπου...

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφειλόμενο μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη Φρουζάκη

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφε…

Συμπληρώθηκαν κοντά ...

Γεωπονικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στα γήπεδα της Κω(βίντεο)

Γεωπονικές παρεμβάσεις πρ…

Γεωπονικές παρεμβάσε...

PlayStation 4: Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του firmware update 5.0

PlayStation 4: Αυτά είναι…

Μια πρόσφατη διαρρ...

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες και γιατί κάποιοι θα κοπούν από το νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1;

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες…

Στην τελική ευθεία...

Η ευχάριστη είδηση του καλοκαιριού! Επιστρέφει το «Κάτω Παρτάλι»

Η ευχάριστη είδηση του κα…

Επιστρέφει το «Κάτ...

Αυτός είναι ο Λαρισαίος ηθοποιός που θα πρωταγωνιστήσει στο «Mission Impossible» με τον Τομ Κρουζ

Αυτός είναι ο Λαρισαίος η…

Ένας Λαρισαίος ηθο...

Μετά την Ισπανία διώχνουν τουρίστες σε Βενετία, Κροατία, Σκωτία -Στη Φλωρεντία τους καταβρέχουν [εικόνες]

Μετά την Ισπανία διώχνουν…

«Δεν είστε ευπρόσδεκ...

Μ. Βαμβακούση: "Τελικά η Κως για μια ακόμη φορά βγήκε νικήτρια....... "

Μ. Βαμβακούση: "Τελι…

Με τον δικό της μο...

Prev Next

Μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο του Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου για την κάλυψη των οικονομικών απωλειών της Π.Ν.Α.Ι

Μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο του Περιφερειάρχη κ. Γ. Χατζημάρκου για την κάλυψη των οικονομικών απωλειών της Π.Ν.Α.Ι
jumbo-banner
Η ανάγκη εξασφάλισης πρόσθετων κοινοτικών πόρων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες που συνεπάγεται η ένταξη της Π.Ν.Α.Ι στον  «Στόχο 2», κυριάρχησε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου  με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Μ. Μιχαήλ και μέλη της Διοίκησης του φορέα.

Στη διάρκεια της συζήτησης  ο κ. Χατζημάρκος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, λόγω των σημαντικά μειωμένων πόρων από το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ πιθανότατα το νέο ΕΣΠΑ θα είναι και το τελευταίο για τη χώρα μας.
xatzhmarkos-epsa
Για το λόγο αυτό, ο Περιφερειάρχης ζήτησε τη συνεργασία του Οικονομικού Επιμελητηρίου, για την επιστημονική τεκμηρίωση της πολιτικής θέσης, ότι τα στοιχεία του κατά κεφαλήν  ΑΕΠ στο Νότιο Αιγαίο, τα οποία οδήγησαν στον «Στόχο 2» και στις μειωμένες χρηματοδοτήσεις, δεν απεικονίζουν την οικονομική πραγματικότητα της πολυνησιακής Περιφέρειας και ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση της αδικίας.

Τη μάχη κάλυψης των οικονομικών απωλειών που προκύπτουν από την κατάταξη της Περιφέρειας  στον «Στόχο 2», ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ετοιμάζεται να δώσει, σε ευρωπαϊκό επίπεδο,  σε δύο χρόνια από την έναρξη του ΕΣΠΑ, οπότε τοποθετείται χρονικά η πρώτη αναθεώρηση του Προγράμματος. Για το λόγο αυτό, εξοπλίζει από τώρα την φαρέτρα των επιστημονικών επιχειρημάτων του με την συνδρομή  του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης, το κριτήριο του ΑΕΠ με το οποίο οι Περιφέρειες κατατάσσονται από την ΕΕ σε λιγότερο ή περισσότερο ανεπτυγμένες, δεν απεικονίζει την πραγματικότητα, πολύ δε περισσότερο στο Νότιο Αιγαίο,  με τα νησιά πολλών και διαφορετικών αναπτυξιακών ταχυτήτων κατά συνέπεια, είναι ανάγκη να τροποποιηθούν τα σχετικά κριτήρια κατηγοριοποίησης . Ο κ. Χατζημάρκος  ζήτησε από το Οικονομικό Επιμελητήριο να ετοιμάσει την τεκμηρίωσή του μέχρι τον προσεχή Ιανουάριο.

Στην σημερινή συνάντηση, εκτός από την Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, συμμετείχαν και μέλη της ΚΥΝΣΕΠ Οικονομολόγων, που αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία των Οικονομολόγων της Δωδεκανήσου, που στόχο έχει να προσφέρει κοινωνικό έργο, σε μια περίοδο που αυξάνονται τα ποσοστά των πολιτών κάτω από το όριο της φτώχειας, παράλληλα με τη στήριξη των μικρών κυρίως νησιών παρέχοντας ενημέρωση σχετικά με την επιχειρηματικότητα, την φορολογία και άλλα οικονομικά ζητήματα.

Ο κ. Χατζημάρκος συνεχάρη τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μ .Μιχαήλ και τα μέλη της διοίκησης και της ΚΥΝΣΕΠ για αυτήν την ιδιαίτερη όσο και μοναδική για τον κλάδο πρωτοβουλία και ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά τους για στήριξη της ΚΥΝΣΕΠ, μέσω των πόρων του ΕΚΤ.


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή