Menu
38 νέες άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου προκηρύσσει ο Δήμος Κω

38 νέες άδειες υπαίθριου …

Ο Δήμαρχος Κω Γιώργο...

Πάρε βαθιά ανάσα: To trailer του 7ου επεισοδίου του Game of Thrones μόλις κυκλοφόρησε

Πάρε βαθιά ανάσα: To trai…

Και ενώ ακόμα επισήμ...

Τραγωδία. Ραγίζει καρδιές το βίντεο για την νεκρή κόρη του παρουσιαστή

Τραγωδία. Ραγίζει καρδιές…

Σαν βόμβα έσκασε χθε...

Πατέρας έστησε «ενέδρα» στον επίδοξο βιαστή της κόρης του!

Πατέρας έστησε «ενέδρα» σ…

Απίστευτες σκηνές στ...

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – Πάνος Βλάχος: «Δεν επιστρέφουμε στη Μουρμούρα»

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – …

Διαψεύδουν κατηγορημ...

“Η Κως αλλιώς...γαστρονομικώς. Δεν είναι πλέον σύνθημα, είναι πραγματικότητα.”

“Η Κως αλλιώς...γαστρονομ…

Το Σάββατο το βράδυ ...

Ποια μέτρα επιδιώκει η κυβέρνηση να «αναβάλλει»

Ποια μέτρα επιδιώκει η κυ…

Την αναβολή της εφαρ...

To σημείωμα του μαγαζάτορα για τις διακοπές που έγινε viral (φωτο)

To σημείωμα του μαγαζάτορ…

Το γύρο του διαδικτύ...

Με κάρτα οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος

Με κάρτα οι πληρωμές ΕΝΦΙ…

Με χρεωστική ή πιστω...

Επίσκεψη Βρετανικής προξενικής ομάδας στη Λέρο

Επίσκεψη Βρετανικής προξε…

Την Παρασκευή 25.8.2...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινικές διώξεις κατά γενικού γραμματέα, περιφερειάρχη & 48 δημάρχων (πίνακας)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποινικές διώξε…

Την ανάλυση των 12...

Prev Next

Λύση στο θέμα της συντήρησης των σχολικών μονάδων των νησιών δρομολόγησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Λύση στο θέμα της συντήρησης των σχολικών μονάδων των νησιών δρομολόγησε  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
jumbo-banner

4 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα για τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια όλων των βαθμίδων

Οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για έργα συντήρησης των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου σε συνδυασμό με την σοβαρή οικονομική δυσχέρεια της α΄ βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατέστησε επιτακτική την παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την εξεύρεση λύσης, που θα δώσει την δυνατότητα βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής του εκπαιδευτικού έργου.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατέθεσε πρόταση στο Υπουργείο Οικονομικών, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, για την εξασφάλιση πόρων που θα οδηγηθούν δεσμευτικά στην συντήρηση των σχολικών μονάδων, στα νησιά της Περιφέρειας.
Με απόφασή του, ο Υπουργός Οικονομικών ενέκρινε την πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την οποία χρηματοδοτεί με 4 εκατ. ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2015, εκ των οποίων 2 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε έργα συντηρήσεων και επισκευών σχολικών κτιρίων της ΠΕ Κυκλάδων και 2 εκατ. ευρώ σε έργα συντηρήσεων και επισκευών σχολικών κτιρίων της ΠΕ της Δωδεκανήσου.

Λόγω του έντονου διαβρωτικού περιβάλλοντος των νησιωτικών περιοχών σε συνδυασμό με την παλαιότητα των σχολικών μονάδων, ιδιαίτερα αυτών των μικρών νησιών, γίνεται επιτακτική η διενέργεια εργασιών όπως συντηρήσεις εξωτερικών «κελύφων» των κτιρίων, οι συντηρήσεις εσωτερικά των αιθουσών και των κουφωμάτων τους, η αντικατάσταση εγκαταστάσεων υδραυλικών Η/Μ κλπ.

Το εν λόγω έργο συμβάλλει επίσης στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κυρίως κατά τη φάση υλοποίησης των εργασιών, καθώς επίσης και στην διατήρηση των υπαρχουσών, καθόσον εξασφαλίζεται η συνέχιση λειτουργίας των σχολικών μονάδων (εξαλείφεται το φαινόμενο της κατάργησης σχολικών μονάδων - ιδιαίτερα στα μικρά νησιά- και μετακίνηση μαθητών σε άλλα σχολικά συγκροτήματα).

Επιπλέον, αναβαθμίζεται το περιβάλλον των σχολικών κτιρίων ενώ διασφαλίζεται πρωτίστως η υγεία των μαθητών και των εργαζομένων σε αυτά (π.χ. αντιμετώπιση υγρασίας, μυκήτων μούχλας κλπ). Σημαντικό γεγονός αποτελεί και η αισθητική - οπτική βελτίωση των κτιρίων (π.χ. με την αποκατάσταση επιχρισμάτων και χρωματισμών) καθόσον πρόκειται για χώρους συνάθροισης μιας ιδιαίτερης ομάδας πληθυσμού όπως είναι τα παιδιά και οι έφηβοι.

Η εκτέλεση των εργασιών συντήρησης παρατείνει τον χρόνο ζωής των σχολικών εγκαταστάσεων, καθόσον η συντήρηση των κτηρίων θωρακίζει και τη δομική επάρκειά τους.
Στο προσεχές δίμηνο, με εντολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με τους Δήμους, θα καταρτίσουν, κατ’ αρχήν, την λίστα των σχολικών μονάδων που θα γίνουν παρεμβάσεις, καθώς και την τεχνική έκθεση των παρεμβάσεων σε κάθε σχολική μονάδα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή