Κόνσολας: "Να γίνει άμεσα η μετακίνηση των 6.000 παράνομων μεταναστών και προσφύγων από την Κω. Χρειάζονται άμεσες και πρακτικές λύσεις"

Αύγουστος 10, 2015
jumbo-banner

Στην Κω βρίσκεται ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο της Κω, κ. Γ. Κυρίτση,

και τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων και παραγωγικών φορέων του νησιού, για το ζήτημα της ανεξέλεγκτης αύξησης των μεταναστευτικών ροών στο νησί.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι έχει δημιουργηθεί μία εκρηκτική και αδιέξοδη κατάσταση που αλλοιώνει την εικόνα του νησιού και πλήττει τον τουρισμό μας.
Παράλληλα, ζήτησε την εφαρμογή άμεσων και πρακτικών λύσεων για να αποφορτιστεί η κατάσταση στην Κω, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο νησί πάνω από 6.000 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες. Ζήτησε την άμεση μετακίνησή τους στην Αθήνα για να γίνει εκεί η διαδικασία ταυτοποίησης, ενώ επισήμανε ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί αν δεν υπάρξει έλεγχος των θαλάσσιων συνόρων.
Τόνισε, επίσης, ότι τα 460 εκ. ευρώ που είναι διαθέσιμα από την Ε.Ε για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, δεν αφορούν μόνο στη δημιουργία κέντρων πρώτων υποδοχής. Αφορούν σε ηλεκτρονικές υποδομές ασύλου και κυρίως δράσεις για την ασφάλεια των συνόρων και την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών.
konsolas kos1
Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:
«Η Κως έχει εγκαταλειφθεί, αβοήθητη, από την κεντρική εξουσία να προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εισόδου μεταναστευτικών ροών.
Το πρόβλημα εντείνεται και καθίσταται μη διαχειρίσιμο λόγω της κατάλυσης των θαλάσσιων συνόρων μας.
Στην Ελλάδα έχουν μπει 126.000 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες.
Ξεπεράσαμε και την Ιταλία στην οποία έχουν εισέλθει 95.000.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση μετέτρεψε τη χώρα και τα νησιά του Αιγαίου σε παράδεισο των κυκλωμάτων διακινητών και των δουλεμπόρων, σε πόλο έλξης για χιλιάδες παράνομους μετανάστες.
Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι μπορεί να επιβάλλει τις μειοψηφικές απόψεις του Σύριζα για το μεταναστευτικό, σε όλη την Ευρώπη.
Κάτι τέτοιο πίστευε και για τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους και είδαμε που μας οδήγησε: σε ένα τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο.
Από τη στιγμή που η Ευρώπη δεν θέλει να μοιραστεί μαζί μας το πρόβλημα, δεν μπορούμε να μένουμε απλοί παρατηρητές.
Οφείλουμε να προστατεύσουμε τα σύνορά μας.
Να γίνει σαφές ότι όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα, και δεν εμπίπτει στην κατηγορία του ασύλου και των διαδικασιών που προβλέπονται για τους πρόσφυγες, θα συλλαμβάνεται και θα επαναπροωθείται.
Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων του πακέτου Αβραμόπουλου, προβλέπει επαναπροωθήσεις οι οποίες τους τελευταίους 7 μήνες έχουν σταματήσει.
konsolas kos2
Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στην Κω:
- Προέχει η αποφόρτιση του νησιού, η οποία πρέπει να γίνει τώρα και όχι
μετά τις 15 Αυγούστου που θα είναι πολύ δύσκολο.
Δηλαδή, άμεση προώθηση του μεγάλου όγκου παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Αθήνα για να γίνει εκεί η ταυτοποίηση.
- Η διαδικασία της ταυτοποίησης δεν έγινε τώρα αδύνατη στην Κω. Ήταν αδύνατη και πριν αφού δεν υπήρχε ούτε προσωπικό ούτε υποδομές. Άρα, πρώτα θα συντρέξουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις και μετά θα συζητάμε για το αν θα υπάρξει μια υποδομή ταυτοποίησης ή υποδοχής εκτός της πόλης.
- Κάποιοι δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι αυτός ο τόπος εξακολουθεί και ζει από τον τουρισμό. Οφείλουμε να προστατεύουμε τον τουρισμό και την εικόνα της Κω. Υπήρξαν 2.500 ακυρώσεις, αν συνεχίσουμε να μην αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν και ταξιδιωτικές οδηγίες.
- Ο Δήμος Κω δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των ευθυνών της Πολιτείας ούτε έχει τη δυνατότητα, θεσμικά και οικονομικά, να υποκαταστήσει την κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία συμμερίζεται την αγωνία της αυτοδιοίκησης αλλά και των φορέων και πολιτών του νησιού. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., ο Βαγγέλης Μεϊμαράκη,ς θα συναντηθεί άμεσα με το Δήμαρχο και εκπροσώπους των φορέων του νησιού, ανταποκρινόμενος στο αίτημά τους».

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot