Κόνσολας: Αν δεν ανακληθεί το ΦΕΚ δεν θα γίνει η επένδυση στα Αφάντου ούτε πρόκειται να υπάρξει ξανά ενδιαφέρον από επενδυτές

Απρίλιος 27, 2016
jumbo-banner

Αν δεν ανακληθεί το ΦΕΚ με την απόφαση του Υπ. Πολιτισμού, δεν θα γίνει η επένδυση στα Αφάντου ούτε πρόκειται να υπάρξει ξανά ενδιαφέρον από επενδυτές

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Πολιτισμού με την ανακοίνωση που εξέδωσε προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να κάνει το μαύρο-άσπρο.

Δεν έχει νόημα να επανέλθω στο περιεχόμενο της Ερώτησης που καταθέσαμε μαζί με τον Κώστα Καραμανλή και στην οποία θέταμε συγκεκριμένα ερωτήματα για την ακατανόητη αυτή απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρίσει, ως αρχαιολογική περιοχή, 10.000 στρέμματα.

Τα πράγματα είναι απλά: αν δεν ανακληθεί το ΦΕΚ με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, δεν πρόκειται να γίνει η επένδυση των 300 εκατομμυρίων ευρώ στα Αφάντου και το δημόσιο θα χάσει άμεσα τα 42,1 εκατομμύρια ευρώ που είναι το τίμημα για την παραχώρηση του ακινήτου.
Αν δεν ανακληθεί το ΦΕΚ εκτός του ότι ενδέχεται να αποχωρήσουν οι επενδυτές, δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά ενδιαφέρον από άλλους επενδυτές για το συγκεκριμένο ακίνητο.
Ο σεβασμός στην ανάδειξη και προστασία της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς είναι δεδομένος.

Δεν πρέπει, όμως, να λειτουργεί ως άλλοθι για να δικαιολογηθούν ακρότητες, αυθαιρεσίες και σκοπιμότητες.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργεί μια νέα αναγκαιότητα: την ανάγκη αναθεώρησης, επικαιροποίησης και τροποποίησης του αρχαιολογικού νόμου 3028/2002 αλλά και της συνολικής επαναξιολόγησης του πλαισίου λειτουργίας του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου».

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot