Κλιμάκια γλωσσομαθών της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. στα νησιά για τζιχαντιστές

Δεκέμβριος 16, 2015
jumbo-banner

Κλιμάκιο γλωσσομαθών στελεχών σε Κω, Λέσβο, Λέρο και άλλα νησιά του Αιγαίου έχει αποστείλει η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ. για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας υπό το φόβο διέλευσης τζιχαντιστών.

Η υπόθεση Αμπαούντ και των συνεργών του μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι απέδειξε ότι μαζί με τους πρόσφυγες περνούν από την Ελλάδα ύποπτοι για τζιχάντ και έτσι ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας έχει αλλάξει.

Πληροφορίες της Huff Post Greece αναφέρουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εντοπιστεί από τις ελληνικές διωκτικές Αρχές τουλάχιστον πέντε μετανάστες σε Λέσβο, Κω και Κάλυμνο για τους οποίους υπήρξαν ενδείξεις ότι μπορεί να σχετίζονται με τον ISIS. Και για τις πέντε περιπτώσεις σήμανε συναγερμός στις μυστικές υπηρεσίες, χωρίς για καμία από αυτές να αποδειχτεί η σχέση με τον ISIS και έτσι δεν υπήρξαν καν κατηγορίες σε βάρος τους.

Με τις περιπτώσεις αυτές ασχολήθηκαν και πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών, ενώ έγινε προσπάθεια ταυτοποίησης των υπόπτων με καταζητούμενα μέλη του ISIS χωρίς αποτέλεσμα.

Σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώθηκε αρχικά «κενό» στην ανάκριση, καθώς δεν υπήρχε μεταφραστής στο νησί με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για έκτακτη μετακίνηση γλωσσομαθούς στελέχους από την Αθήνα.

Το διάστημα που ακολούθησε με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετακινήθηκε στα νησιά του Αιγαίου κλιμάκιο γλωσσομαθών της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας: «Αυτή την στιγμή έχουμε επικεντρωθεί στον έλεγχο των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών οι οποίοι πιθανόν να συνδέονται με τέτοιες τάσεις ή τέτοιες οργανώσεις. Και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Ελληνική Αστυνομία έχουν στείλει γλωσσομαθείς, αραβομαθείς και άλλους ειδικούς στα νησιά που ασχολούνται με αυτό το θέμα και, εάν θέλετε, συνεργαζόμαστε και με ξένες υπηρεσίες σε αυτό τον τομέα. Δεν υπάρχει όμως κάτι ιδιαίτερο».

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot