ΚΚΕ: Για την Δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό πρόβλημα στα νησιά

Ιούνιος 09, 2015
jumbo-banner

Στην κοινή δήλωση των κυβερνητικών βουλευτών που δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες μέρες αρκετά δεν ειπώθηκαν στην προσπάθειά τους να αποδείξουν το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν από την αύξηση της μετανάστευσης.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου:
Δεν είπαν κουβέντα για τις πραγματικές αιτίες που γεννούν το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα στην Κω και στην χώρα μας γενικότερα. Η γενικόλογη αναφορά στην εμπόλεμη κατάσταση στην Μέση Ανατολή, χωρίς καμιά νύξη ότι αυτή δημιουργείται από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, από τους στρατούς των πληρωμένων από τους ιμπεριαλιστές μισθοφόρων, από την προσπάθεια να ξαναμοιραστούν οι ενεργειακές πηγές της περιοχής, δεν είναι ικανή να κρύψει αυτό που αποκαλύπτεται μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο. Την επικίνδυνη εμπλοκή, δηλαδή, της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας. Η σχεδόν βέβαιη εγκατάσταση της νέας Νατοϊκής βάσης στην Κάρπαθο είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Δεν είπαν κουβέντα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την τύχη των χιλιάδων προσφύγων όταν τελικά “τους πάρουν” από δω. Κανένα αίτημά τους δεν ικανοποιείται για έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων προκειμένου να πάνε σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα επιθυμούν. Χιλιάδες εγκλωβίζονται στην Αθήνα εξαιτίας της συνθήκης του Δουβλίνου που δεν επιτρέπει την μετάβασή τους στις χώρες του τελικού τους προορισμού και είναι βέβαιο πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να μην έρθει σε ρήξη με την Ε.Ε. για το θέμα αυτό. Ειδικά τώρα που ένα νέο μνημόνιο είναι έτοιμο να φορτωθεί ξανά στις πλάτες του λαού.

Δεν είπαν κουβέντα για το τι συγκεκριμένα μέτρα έχουν παρθεί ώστε να οργανωθούν ειδικοί χώροι της προσωρινής διαμονής των μεταναστών, είτε στα νησιά, είτε στο κέντρο, με συνθήκες ανθρώπινες και ασφαλείς. Όλα δείχνουν ότι η εγκατάλειψή τους θα συνεχιστεί, απλώς τώρα θα είναι σε τέτοιες περιοχές που δεν θα χαλάνε την αστραφτερή βιτρίνα του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουν τα νησιά μας.

Όσο για την επίκληση καλής συνεργασίας με την τοπική διοίκηση για να εξευρεθούν ουσιαστικές λύσεις στην υποδοχή και προσωρινή παραμονή των προσφύγων στα νησιά, μάλλον ξεχνάνε ότι είναι πλέον κυβέρνηση και άρα η πρώτη και κύρια ευθύνη ανήκει σε αυτήν. Το να προσπαθεί να την μεταθέσει στην τοπική διοίκηση όταν μάλιστα και αυτή αποτελεί ουσιαστικά μέρος του κρατικού μηχανισμού, καθόλου δεν τους απαλλάσσει από τις τεράστιες ευθύνες τους.

Δεν είπαν κουβέντα φυσικά για την επικείμενη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας που θα μειώσει ακόμη περισσότερο το ήδη κουτσουρεμένο λαϊκό εισόδημα και ότι το μεταναστευτικό είναι έκφραση της ίδιας ακριβώς πολιτικής που γεννά την φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία. Η πολιτική που εφαρμόζει η ΕΕ και όλοι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί που τρώγονται μεταξύ τους που θα κυριαρχήσει, ποιoς θα κερδίσει περισσότερα με θύματα τα εργατικά δικαιώματα και τις λαϊκές κατακτήσεις.
Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι οι πανανθρώπινες αξίες που επικαλούνται στην δήλωσή τους, δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την προσήλωση τους στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Μοναδικός φορέας γνήσιας αλληλεγγύης, ανάπτυξης και προόδου είναι οι λαοί που πρέπει να αποτινάξουν από τις πλάτες τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τις πολιτικές των πολυεθνικών και των μονοπωλίων που εκτρέφουν τους πολέμους και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτές τις πολιτικές.
Τότε μόνο οι λαοί θα ζουν αδελφωμένοι, χωρίς φτώχεια, πολέμους και ξεριζωμούς.

ΚΟΒ Κωτου ΚΚΕ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot