Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών η πρ. πρόεδροε της «ΡΟΔΩΝ ΑΕ»

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών η πρ. πρόεδροε της «ΡΟΔΩΝ ΑΕ»
jumbo-banner

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου η πρώην πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ΡΟΔΩΝ ΑΕ κ. Ρένα Μαντικού, που κρίθηκε ένοχη έκδοσης ακάλυπτων επιταγών, για την αγορά εξοπλισμού δημοτικών καταστημάτων.

Η κ. Μαντικού άσκησε έφεση κατά της αποφάσεως, ενώ διαμαρτυρήθηκε για το ό,τι κρίθηκε ένοχη για την μη αποπληρωμή των μεταχρονολογημένων επιταγών που είχε εκδώσει σε χρόνο, που η ίδια δεν ήταν πλέον πρόεδρος της επιχείρησης και συγκεκριμένα το έτος 2010.

Τον Μάιο του 2008 στα πλαίσια των εργασιών μιας ΕΠΕ (εισαγωγές-εξαγωγές-εμπόριο ξεν/κου και οικιακού εξοπλισμού), ξεκίνησε η συνεργασία της με τη «ΡΟΔΩΝ ΑΕ». Η εν λόγω εταιρεία, για την κάλυψη διαφόρων αναγκών των επιχειρήσεων που διαχειριζόταν και εκμεταλλευόταν, ζήτησε κατόπιν παραγγελίας να προμηθευτεί διάφορα είδη εξοπλισμού προκειμένου να εξοπλίσει το Ροδίνι, το Ακταίον, τις Καντίνες και το Συσσίτιο.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στο ποσό των 172.149,77 ευρώ μετά του ΦΠΑ και εκδόθηκαν 25 τιμολόγια.

Όλα τα εμπορεύματα που περιγράφονται στα τιμολόγια μετά των αντίστοιχων δελτίων αποστολής, παραδόθηκαν με υπόδειξη της «ΡΟΔΩΝ ΑΕ» στην έδρα της ή στις διάφορες επιχειρήσεις της, άμεσα και παραλήφθηκαν ανεπιφύλακτα και σε όλα αναγράφεται ρήτρα παρακράτησης της κυριότητάς τους μέχρι ολοσχερούς εξοφλήσεώς τους.
Το συνολικό τίμημα πιστώθηκε και για την εξασφάλιση της πληρωμής εκδόθηκαν 13 επιταγές. Καμία όμως από αυτές δεν πληρώθηκε και σφραγίστηκαν η μία πίσω από την άλλη.

Παρά δε τις επανειλημμένες οχλήσεις της εκπροσώπου της Ε.Π.Ε., γραπτές και προφορικές, δεν πληρώθηκε ποτέ το αντίτιμό τους και έτσι κατέθεσε αίτηση επί της οποίας εκδόθηκε διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου την οποία κοινοποίησε μετά επιταγής προς πληρωμή και εκτέλεση για το επιδικασθέν ποσό των 93.630,45 ευρώ (μέρος της απαιτήσεώς της) πλέον τόκων υπερημερίας και εξόδων και η οποία ήδη κατέστη τελεσίδικη.

Την 1-1-2011 ανέλαβε τα «ηνία» του Δήμου Ρόδου, η νέα δημοτική αρχή και η καταχρεωμένη ως διαπιστώθηκε τότε εταιρεία «ΡΟΔΩΝ ΑΕ» σταμάτησε τις εργασίες της και τέθηκε «υποτίθεται» σε διαδικασία εκκαθάρισης.

Δημιουργήθηκε τότε η εταιρεία «ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΕ» στην οποία «πέρασε» η εκμετάλλευση των καταστημάτων (επιχειρήσεων) της «ΡΟΔΩΝ ΑΕ» με όλο τον εξοπλισμό, που της είχε πωλήσει. Η εκπρόσωπος της ΕΠΕ από το 2011 ξεκίνησε «το κυνηγητό» για να ανακαλύψει αφενός πού βρίσκονταν τα εμπορεύματα που είχε πωλήσει στη «ΡΟΔΩΝ ΑΕ» και αφετέρου ποιος θα αναλάβει το χρέος, που ήταν ακόμα σε εκκρεμότητα.

Υπήρξε μια πληθώρα από αιτήσεις και οχλήσεις της προς κάθε αρμόδια δημοτική αρχή και προς τις «Πηγές Καλλιθέας ΑΕ» και ελάμβανε εξώδικες απαντήσεις στις οποίες ουσιαστικά επιβεβαιωνόταν η χρήση των εμπορευμάτων από την εταιρεία «Πηγές Καλλιθέας ΑΕ».


Πηγή:www.dimokratiki.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή