Menu
Το παραδοσιακό πανηγύρι στην Παναγία την Αχούσα (φωτό-βίντεο)

Το παραδοσιακό πανηγύρι σ…

Με επιτυχία και μεγά...

Με την προσήκουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα, ο πανηγυρικός εσπερινός στον ΙΝ Παναγίας Φανερωμένης στην Κω (φωτό-βίντεο)

Με την προσήκουσα λαμπρότ…

Παρουσία αρκετών πισ...

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψήφιοι από Λέσβο… από Κω;;

Σ. Φρούντζας: Μοριοδοτούν…

Δημοσιεύθηκε χθες,...

«Έναρξη δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας στο νησί της Κω»

«Έναρξη δολωματικών ψεκασ…

Από την Διεύθυνση ...

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Θεατράκι Ευαγγελίστριας Ασφενδιού

«Γιορτή Κρασιού» το Σάββα…

Στο πλαίσιο των Πολι...

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανακούφιση των πολιτών της Κω”

ΕΥΤΕΡΠΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ : “Τρ…

Η Αντιδήμαρχος Οικ...

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με τον ΕΝΦΙΑ σε 570.000 επιστροφές φόρου

Αυτεπάγγελτος συμψηφισμός…

Έξι στους δέκα φορολ...

Περισσότερα από 35 δισ. στην Ελλάδα έως το 2020

Περισσότερα από 35 δισ. σ…

«Ειδικά», όπως σημ...

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση αποδυνάμωσε την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χάριν της  Fraport

Νότης Μαριάς: Η Κυβέρνηση…

Η Κυβέρνηση αποδυν...

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσαμε σε ερωτικές αγκαλιές στην ξαπλώστρα

Μύκονος: Ουπς! Τους πιάσα…

Είναι τρελά ερωτευ...

Θέλεις σαν τρελή να κάνεις σχέση και φαίνεται; 5 λόγοι για να ηρεμήσεις… ΤΩΡΑ!

Θέλεις σαν τρελή να κάνει…

Σπουδαίο πράγμα ο ...

Τουρισμός με… «αβάσταχτη ελαφρότητα»

Τουρισμός με… «αβάσταχτη …

Οταν αυτός ο τομέας ...

Prev Next

Κανένα ευρώ χωρίς να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας

Κανένα ευρώ χωρίς να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας
jumbo-banner

Κατηγορηματικός ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

Συνάντηση εργασίας είχε προχθές με το Δήμαρχο Καλυμνίων κο Ιωάννη Γαλουζή, καθώς και τη Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος, σύμφωνα με τη ροδιακή. 

Ο κος Περιφερειάρχης στην αρχική του εισήγηση εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τη στασιμότητα που εμφανίζουν τα έργα στην περιοχή μας, μίλησε για διαθέσιμους πόρους οι οποίοι μένουν ουσιαστικά ανεκμετάλλευτοι, ενώ υπάρχουν προγράμματα τα οποία δεν αξιοποιούνται ουσιαστικά.

Αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα ανατροπής του συγκεκριμένου διοικητικού μοντέλου σε επίπεδο λειτουργίας και απόδοσης και των δυο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, και τόνισε την αλλαγή εποχής και την καθιέρωση -σε νέες υγιείς και παραγωγικές βάσεις- μιας αρμονικής όσο και στενής συνεργασίας των δύο βαθμών σε όλα τα επίπεδα.

Σημείωσε δε ότι μπορεί να υπάρχει στενότητα πόρων, ωστόσο θα πρέπει να ξεπεραστούν οι πολιτικές αγκυλώσεις και ο τρόπος άσκησης πολιτικής των τελευταίων χρόνων, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι υπάρχουσες δυνατότητες για την ανάπτυξη των νησιών της περιοχής μας.

Κλείνοντας ο κος Περιφερειάρχης υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι δεν θα πρέπει να διατεθεί ούτε ένα ευρώ, χωρίς την παράλληλη παραγωγή θέσεων εργασίας καθώς επίσης και ότι ο ίδιος προσωπικά ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για την ύπαρξη αποτελεσματικότητας από πλευράς των υπηρεσιών και όχι τόσο για την απορρόφηση.

Ο κος Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον κο Περιφερειάρχη, τόνισε ότι η παρούσα δημοτική αρχή αγωνίζεται από την πρώτη στιγμή με όλες τις δυνάμεις της για την επίλυση των προβλημάτων, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα αλλά και σε μακροπρόθεσμη βάση .

Υπάρχει πολύ όρεξη για δουλειά και για την παραγωγή αποτελεσμάτων μέσω της στενής συνεργασίας των δύο βαθμών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που ολοκληρώνονται πλέον αναφορικά με τη λειτουργία για πρώτη φορά σε νόμιμη βάση της υπηρεσίας δημοτικής συγκοινωνίας στο νησί μας, μέσω της δημιουργίας εταιρείας, που θα έχει την ευθύνη του συγκοινωνιακού έργου.

Τόνισε δε τη σημασία επιμόρφωσης των υπηρεσιακών παραγόντων μέσω ειδικών σεμιναρίων, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε επίπεδο προτεραιότητας και προγραμματισμού έργων, έγινε αναφορά στη χρηματοδότηση μελέτης από πλευράς της Περιφέρειας για την οριστική και μόνιμη λύση του προβλήματος, που δημιουργείται από τα όμβρια ύδατα στην κεντρική ζώνη του νησιού μας.

Ο κος Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα χρηματοδότησης μελέτης για την ανάπλαση της παραλιακής περιοχής του νησιού μας καθώς και σε άλλα έργα και δράσεις που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και στα οποία χρειάζεται η συμβολή της Περιφέρειας για τα περαιτέρω.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και έγινε στη συνέχεια εκτενής και διεξοδική συζήτηση για τα έργα του τεχνικού προγράμματος, που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και στη φάση του προγραμματισμού.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή