Και στη Λέρο ο ανεφοδιασμός των πλοίων του ΝΑΤΟ

Φεβρουάριος 24, 2016
jumbo-banner

Tη βούληση της Ελλάδος να διαθέσει οποιοδήποτε λιμάνι, για ανεφοδιασμό, στα πλοία της νατοϊκής δύναμης, όταν ολοκληρωθεί η κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου της αποστολής τους για τις προσφυγικές ροές -θα δρουν ανατολικά των ελληνικών νησιών και προς τα μικρασιατικά παράλια-, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Αφορμή στάθηκαν αιτήματα της νατοϊκής δύναμης για ανεφοδιασμό τους σε Ηράκλειο και Χανιά, με την ελληνική πλευρά να συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, τα λιμάνια στη Λέρο, τη Λήμνο.

Προς το παρόν στη δύναμη συμμετέχουν τέσσερα πλοία. Στη Σούδα έχουν ελλιμενιστεί το γερμανικό και το καναδικό πλοίο. Στο κεντρικό Αιγαίο βρίσκονται μία ελληνική και μία τουρκική φρεγάτα, αναμένοντας οδηγίες. Το ιταλικό πλοίο συμμετέχει σε άσκηση στην Ιταλία και όταν ολοκληρωθεί θα επανασυνδεθεί με τη δύναμη.

Στο Αιγαίο επιχειρούν 11 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η χώρα μας προτίθεται να διαθέσει και άλλα στη δύναμη, εφόσον υπάρχει σχετικό αίτημα από τη Συμμαχία.

Αναφορικά με ένα κείμενο που έχει κατατεθεί στη γενική γραμματεία του ανωτάτου στρατιωτικού διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη από την Τουρκία με τις αξιώσεις της, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, απάντησε ότι το κείμενο αυτό ούτε έχει πρωτοκολληθεί στη γ.γ.ούτε έχει κοινοποιηθεί στα μέλη της Στρατιωτικής Επιτροπής.

Μάλιστα ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στις κατευθυντήριες οδηγίες του για το επιχειρησιακό σχέδιο προς τη στρατιωιτκή επιτροπή δεν περιέλαβε ούτε ένα σημείο των αβάσιμων τουρκικών αξιώσεων που περιγράφονταν στο κείμενο, όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot