Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Ικανοποίηση Επιμελητηρίου Δωδ/σου για την πρόταση κατάργησης του ΔΗΦΟΔΩ

Ικανοποίηση Επιμελητηρίου Δωδ/σου για την πρόταση κατάργησης του ΔΗΦΟΔΩ
jumbo-banner
Η πρόταση του υφυπουργού Ανάπτυξης ικανοποίησε τη διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου επικοινώνησε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο και του δήλωσε πως οι επιχειρηματίες θα στηρίξουν την πρόταση που έχει καταθέσει.

«Δήλωσα στον υφυπουργό Ανάπτυξης πως θα στηρίξουμε την θέση του για το Δημοτικό Φόρο Δωδεκανήσου. Το θέμα έχει παραπεμφθεί  στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.  Η  επταμελής επιτροπή έκρινε ήδη  πως ο φόρος  είναι αντισυνταγματικός. Η νομιμότητά του έχει ήδη κριθεί. Η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί πως ο ΔΗΦΟΔΩ είναι ένα από τα χαράτσια που θα πρέπει να καταργηθούν άμεσα για να μην επιβαρύνουν τους πολίτες. Ως εκ τούτου η κεντρική διοίκηση θεωρεί πως ο μεσαιωνικού τύπου φόρος δεν θα πρέπει να εισπράττεται», δήλωσε ο  πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου.

Σε ανακοίνωση του ΕΒΕΔ για το Δημοτικό Φόρο αναφέρονται ειδικότερα τα ακόλουθα:
«Συγχαίρουμε τον υφυπουργό  Ανάπτυξης κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο  για την πρωτοβουλία του, η οποία  αποτελεί ξεκάθαρη θέση για την οριστική απαλλαγή του συνόλου των κατοίκων της Δωδεκανήσου από την επιβολή ενός παράλογου, καταχρηστικού μεσαιωνικού τύπου φόρου».

Την υπόθεση που σχετίζεται με τη συνταγματικότητα του Δημοτικού Φόρου  παρακολουθεί στενά και η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου.

«Πρόκειται για μια πρόταση που ελπίζουμε να εγκριθεί από την κυβέρνηση. Στην  κατάσταση την οποία βρίσκονται σήμερα οι έμποροι δεν μπορούν να πληρώνουν και Δημοτικό Φόρο», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Κουκούλης και πρόσθεσε ακόμη πως η υπόθεση αυτή θα κριθεί οριστικά από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις  10 Οκτωβρίου στην Αθήνα.  «Εκτιμούμε πως η υπόθεση έχει ήδη κριθεί. Η εισήγηση έχει σταλεί απλά για έγκριση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Νίκος Κουκούλης.
 
Η κατάσταση στην αγορά
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου  αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά
«Είχαμε αρκετές αφίξεις επισκεπτών στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου φέτος. Όμως δεν είναι ανάλογα και τα έσοδα. Οι επιχειρηματίες είναι στα όρια τους. Δίνουν αγώνα καθημερινά για να  καλύψουν τις ανάγκες τους . Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι χειρότερος από τον περσινό. Πολλοί δεν θα  συνεχίσουν να είναι  ενεργοί στον  στίβο της αγοράς.  Κραταιές  επιχειρήσεις θα καταρρεύσουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου και πρόσθεσε πως οι επιχειρηματίες    δεν αντέχουν να πληρώνουν συνεχώς χαράτσια και φόρους.

«Θα υπάρξουν επιχειρηματίες που θα αποσυρθούν γιατί δεν αντέχουν άλλο τα βάρη που καλούνται να σηκώσουν», δήλωσε ο κ. Γιάννης Πάππου.
Σε ερώτηση σχετικά με την υποχρεωτικότητα των συνδρομών, ο κ. Γιάννης Πάππου δήλωσε, πως η διοίκηση του ΕΒΕΔ τελεί σε αναμονή των προτάσεων  που θα κατατεθούν από την επιτροπή που έχει συσταθεί στην Αθήνα.

«Περιμένουμε να κατατεθεί  στη Βουλή από την αρμόδια επιτροπή η πρόταση για τον τρόπο λειτουργίας των Επιμελητηρίων. Αυτές είναι οι δεσμεύσεις που μας δόθηκαν από κυβερνητικά στελέχη  στη ΔΕΘ», δήλωσε ο κ. Γιάννης Πάππου.

Συζήτηση για την επιβίωση του επιμελητηριακού θεσμού είχε γίνει και στην πρόσφατη  συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ.
 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Στην επιστολή του ΕΒΕΔ προς τον υφ/ργό Ανάπτυξης κ. Γερ. Γιακουμάτο, αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι ο Δημοτικός Φόρος Δωδεκανήσου (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.) συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις 37 χρεώσεις υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που αποστείλατε προς το Υπουργείο Οικονομικών για την κατάργηση τους. Το γεγονός αυτό ικανοποιεί το πλήρως  τεκμηριωμένο αίτημα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ως εκφραστή των συμφερόντων του συνόλου των παραγωγικών φορέων και τάξεων της περιοχής μας, για κατάργηση του παράλογου, άδικου, αντισυνταγματικού και αντιπαραγωγικού ΔΗΦΟΔΩ.
Η θέση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου είναι σαφής και πάγια.  Ο ΔΗΦΟΔΩ είναι ένα παλαιό, αναχρονιστικό μέτρο. Έχει τον χαρακτήρα μεσαιωνικού χαρατσιού, δεν έχει καμία λογική στην παρούσα κατάσταση της οικονομίας και καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση των επιχειρήσεων στην περιοχή μας. Στην 7μελή σύνθεση του ΣτΕ, ο ΔΗΦΟΔΩ  κρίθηκε  ήδη παράνομος, καταχρηστικός και βεβαίως αντισυνταγματικός και έχει παραπεμφθεί για ακύρωση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.
Κύριε Υπουργέ,
σας μεταφέρουμε την ευαρέσκεια του επιχειρηματικού κόσμου της Δωδεκανήσου καθώς είναι η πρώτη φορά που επίσημα και χάριν των δικών σας ενεργειών αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα κατάργησης του επαχθούς υτού φόρου.
Με εκτίμηση
Γιάννης Πάππου
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου».

dimokratiki.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή