Menu
Στην Κω τη Δευτέρα ο διοικητής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής

Στην Κω τη Δευτέρα ο διοι…

Την Κω θα επισκεφθ...

«Για Γέλια Και Για Κλάματα» στην Κέφαλο στις 22/08

«Για Γέλια Και Για Κλάματ…

Στο πλαίσιο των Πο...

Συλλεκτικό δίευρο για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης

Συλλεκτικό δίευρο για τα …

Τα σχέδια του Υπου...

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφειλόμενο μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη Φρουζάκη

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφε…

Συμπληρώθηκαν κοντά ...

Γεωπονικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στα γήπεδα της Κω(βίντεο)

Γεωπονικές παρεμβάσεις πρ…

Γεωπονικές παρεμβάσε...

PlayStation 4: Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του firmware update 5.0

PlayStation 4: Αυτά είναι…

Μια πρόσφατη διαρρ...

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες και γιατί κάποιοι θα κοπούν από το νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1;

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες…

Στην τελική ευθεία...

Η ευχάριστη είδηση του καλοκαιριού! Επιστρέφει το «Κάτω Παρτάλι»

Η ευχάριστη είδηση του κα…

Επιστρέφει το «Κάτ...

Αυτός είναι ο Λαρισαίος ηθοποιός που θα πρωταγωνιστήσει στο «Mission Impossible» με τον Τομ Κρουζ

Αυτός είναι ο Λαρισαίος η…

Ένας Λαρισαίος ηθο...

Μετά την Ισπανία διώχνουν τουρίστες σε Βενετία, Κροατία, Σκωτία -Στη Φλωρεντία τους καταβρέχουν [εικόνες]

Μετά την Ισπανία διώχνουν…

«Δεν είστε ευπρόσδεκ...

Μ. Βαμβακούση: "Τελικά η Κως για μια ακόμη φορά βγήκε νικήτρια....... "

Μ. Βαμβακούση: "Τελι…

Με τον δικό της μο...

Prev Next

Η Περιφέρεια συνεχίζει να διεκδικεί τα λεγόμενα «ακίνητα του Δημοσίου»

Η Περιφέρεια συνεχίζει να διεκδικεί τα λεγόμενα «ακίνητα του Δημοσίου»
jumbo-banner
Ενας νέος κύκλος αντιπαράθεσης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ελληνικού Δημοσίου, όπως αυτό εκπροσωπείται από το Υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να ανοίξει, μετά την απόφαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου να διεκδικήσει, «δια της πλαγίας», την κυριότητα δημοσίων ακινήτων, με «αιχμή του δόρατος» το ακίνητο στην περιοχή «Ζέφυρος».

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ούτε σε ένα, ούτε σε δύο, αλλά συνολικά σε 18 ακίνητα, που επιδιώκει από το έτος 1996 να μεταγράψει στην ιδιοκτησία της η Νομαρχία Δωδεκανήσου και πλέον η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υφίστανται αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου, που αμφισβητεί ευθέως την ειλικρίνεια των βεβαιώσεων, σύμφωνα με τις οποίες, τα ακίνητα αυτά, εξυπηρετούσαν υπηρεσίες της κρατικής Νομαρχίας πριν τη μετάβαση στο καθεστώς της αιρετής Νομαρχίας.

Το όλο θέμα ανέκυψε μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στα οικεία βιβλία του Κτηματολογίου, για το ακίνητο του «Ζέφυρος» από την οποία προέκυψε ότι ουδέποτε έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της Νομαρχίας Δωδεκανήσου και από εκεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά παραμένει στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει συσταθεί ειδική επιτροπή που ασχολείται με το θέμα της ακίνητης περιουσίας αφού, όπως διαπιστώθηκε, παρότι όφειλε να είχε γίνει, δια νόμου, απογραφή αυτής το αργότερο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2011, κάτι τέτοιο δεν ήταν στις προτεραιότητες της παράταξης Μαχαιρίδη!

Όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», την 6η Ιουνίου 1997, εκδόθηκε από την τότε μόνιμη κτηματολογική δικαστή κ. Αναστασία Περιστεράκη η υπ΄ αρίθμ. 4510/1995 διάταξη με την οποία απορρίφθηκε η από 21 Ιουνίου 1995 αίτηση του τότε Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παρασκευά, για την μεταγραφή της συγκεκριμένης κτηματολογικής μερίδας στην ιδιοκτησία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου.

Στην επίμαχη διάταξη γίνεται μνεία στο υπ’ αρίθμ. ΔΚ2161/96 έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου από το οποίο προκύπτει ότι ουδέποτε στεγάστηκαν στο κτήριο του «Ζέφυρος» υπηρεσίες που καταργήθηκαν από ενάρξεως της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Το ακίνητο επιφάνειας 9.960 τ.μ. ήταν και παραμένει στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου αν και μέχρι σήμερα όλες οι εργασίες συντήρησης του αλλά και πλέον οι φόροι καταβάλλονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (πρώην Νομαρχία).

Ο κ. Χατζημάρκος αποφάσισε έτσι να καταβάλει στο Υπουργείο Οικονομικών δια της ΔΟΥ Ρόδου τον ΕΝΦΙΑ, που αναλογεί για το συγκεκριμένο ακίνητο, αλλά και για άλλα αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας, θεωρώντας ότι από τη στιγμή που το Ελληνικό Δημόσιο εισπράττει τον φόρο αναγνωρίζει εμμέσως την Περιφέρεια ως ιδιοκτήτη.

Πέραν τούτου εικάζεται ότι έχει πλέον αξιώσεις στην ιδιοκτησία του ακινήτου δια χρησικτησίας παρότι δεν χωρεί αγωγή του είδους σε ακίνητα του δημοσίου.
 
Σε περίπτωση δε που αμφισβητηθεί η ιδιοκτησία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να διεκδικήσει δικαστικώς όλα τα έξοδα στα οποία προέβη η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Νομαρχία για τη συντήρηση, επέκταση και βελτίωση των υποδομών του κτηρίου στο Ζέφυρος αλλά και των υπολοίπων.

dimokratiki.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή