Η. Καματερός: Το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης να λάβει υπόψη του τις θέσεις των επαγγελματιών αλιέων στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς

Απρίλιος 19, 2016
jumbo-banner

Αυστηρή κριτική, για μη εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας στο σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς και αλιευτικούς συνεταιρισμούς που δημιουργούνται στα νησιά, άσκησε κατά την παρέμβασή του στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο βουλευτής Ηλίας Καματερός, Συντονιστής της Επιτροπής Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Όπως τόνισε ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής, οι προτάσεις που κατατέθηκαν από την ΕΠΕΚΕ Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τους συνεταιρισμούς σε νησιωτικές περιοχές θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Επανέλαβε τις προτάσεις της ΕΠΕΚΕ, τονίζοντας ότι, ο απαιτούμενος αριθμός μελών για την ίδρυση αγροτικών και αλιευτικών συνεταιρισμών σε νησιωτικές περιοχές πρέπει να είναι μειωμένος κατά 50%. Επίσης, ζήτησε να υπολογίζεται ως παρουσία η συμμετοχή μελών σε συνελεύσεις του συνεταιρισμού μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε να αντιμετωπιστεί η δυσκολία μετακίνησης.
Ειδικά για τα θέματα της επαγγελματικής αλιείας, ο Ηλίας Καματερός ανέφερε ότι πρέπει το υπουργείο να λάβει σοβαρά υπόψη τις θέσεις των επαγγελματιών αλιέων, οι οποίοι κατέθεσαν σειρά σοβαρών προτάσεων στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, με στόχο τον περιορισμό της υπεραλίευσης και την προστασία των ιχθυοαποθεμάτων.
Παράλληλα, επισήμανε ως αρνητική την κατάργηση των περιορισμών που ισχύουν σήμερα σχετικά με το μήκος των σκαφών, προκειμένου για ερασιτέχνες αλιείς. Ανέφερε μάλιστα ότι παρατηρούνται φαινόμενα εμπορίας από ερασιτέχνες αλιείς, τα οποία πρέπει να εκλείψουν.
Τέλος, επισήμανε ότι μέχρι να εκδοθούν οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις για τους περιορισμούς στην ερασιτεχνική αλιεία, ενδέχεται να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot