Η Καματερός: ομιλία στο σχέδιο νόμου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς-ΒΙΝΤΕΟ

Απρίλιος 23, 2016
jumbo-banner

Σημαντικό βήμα που επαναφέρει την έννοια και το ρόλο του συνεταιρισμού στους αγρότες, που τον έχουν ανάγκη, χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ο Βουλευτής Ηλίας Καματερός, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Το σχέδιο νόμου βάζει τέλος στη μέχρι τώρα υποβάθμιση και εκφυλισμό των αγροτικών συνεταιρισμών, δήλωσε ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής, τονίζοντας ότι ειδικά στα νησιά θα βοηθήσει πολύ τους αγρότες, παρότι δεν αρκεί η δημιουργία συνεταιρισμών, αφού χρειάζονται παράλληλα μέτρα υλοποίησης της νησιωτικότητας, όπως είπε.
Ο Ηλίας Καματερός στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αλιείας, ζητώντας μέτρα προστασίας των επαγγελματιών αλιέων, με την εφαρμογή κανόνων στην ερασιτεχνική αλιεία.
Χαρακτήρισε μάλιστα ως μη θετικό γεγονός την απόσυρση του άρθρου 43, που έθετε κανόνες, σημειώνοντας ότι ναι μεν δεν είναι όλοι οι ερασιτέχνες αλιείς το ίδιο αλλά δημιουργείται κενό μέχρι να έρθει νέο σχέδιο για την αλιεία, όπως δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός.

Όσον αφορά στην παράταση ισχύος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη χρήση των παραλιών από τους ΟΤΑ, μετά την απόφαση του ΣτΕ που δεν έδινε τέτοια δυνατότητα, ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής χαρακτήρισε πολύ θετική και αναγκαία την τροπολογία που κατατέθηκε για τις παραλίες αλλά σημείωσε ότι δεν αρκεί.
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι έχουν δημιουργηθεί προβλήματα που απαιτούν και άλλες τροποποιήσεις ώστε π.χ. να επανέλθει το προτιμησιακό καθεστώς για τις παράλιες επιχειρήσεις και να αντιμετωπιστούν οικονομικά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί από υπέρογκες αυξήσεις στο τέλος χρήσης.

Ολόκληρη την ομιλία του Ηλία Καματερού μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο link:

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot