Η. Καματερός: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου»

Σεπτέμβριος 06, 2015
jumbo-banner

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σίγουρα πρώτος και τα σχέδια ξένων και ντόπιων συμφερόντων, που δυστυχώς εξυπηρετήθηκαν και από αριστερούς, να γίνει η κυβέρνηση της Αριστεράς μια σύντομη παρένθεση θα τα αναιρέσει ο λαός».

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου εκφράζει, μεταξύ άλλων,  σε συνέντευξή του στη «δ», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλίας Καματερός και υπογραμμίζει πως ο λαός θα καθορίσει και τη δυνατότητα αυτοδυναμίας ή της όποιας συνεργασίας.

«Σε καμία περίπτωση όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει πλυντήριο να ξεπλυθούν οι αμαρτίες όσων ευθύνονται για τη σημερινή κρίση στη χώρα μας», δηλώνει ο κ. Καματερός.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως οι πολίτες θα πρέπει να σκεφθούν προσεκτικά και να αποφασίσουν ποιόν εμπιστεύονται και προτιμούν να διαπραγματευθεί το χρέος, τα αντίρροπα μέτρα και να αξιοποιήσει το αναπτυξιακό πακέτο.
Σε ερώτηση σχετικά με το πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης ο κ. Ηλίας Καματερός επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή Κω γιατί  «αν δεχόταν τις προτάσεις της κυβέρνησης από το χειμώνα για δημιουργία χώρου πρώτης υποδοχής δε θα δημιουργούνταν πρόβλημα στην κοινωνία της Κω, στον τουρισμό και στις επιχειρήσεις».
Η συνέντευξή του κ. Ηλία Καματερού, αναλυτικά:

• Πιστεύετε τελικά πως οι εκλογές  θα εξελιχθούν σε σκληρή μάχη καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η διαφορά με τη ΝΔ έχει μειωθεί;

Ελπίζω ότι μέχρι την ημέρα των εκλογών αυτοί που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, παρά τις όποιες επιφυλάξεις, ενστάσεις ή και απογοήτευση, θα δώσουν άλλη μια ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα γιατί :

α) θα καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν σε 6 – 7 μήνες να αλλάξει κατεστημένο 40 χρόνων
β) ότι πρέπει να μην ξαναγυρίσουμε στο παλαιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.
• Τι θα πρέπει να εκτιμήσουν οι πολίτες πριν κάνουν τις επιλογές τους για τις εκλογές;
Πρέπει να εκτιμήσουν ποιόν εμπιστεύονται και προτιμούν να διαπραγματευθεί το χρέος, τα αντίρροπα μέτρα και να αξιοποιήσει το αναπτυξιακό πακέτο. Αυτούς που τα μνημόνια είναι η ιδεολογία τους και το πρόγραμμά τους (ας μη ξεχνάμε τη θέση της ΝΔ ότι ακόμα κι αν δε μας επέβαλλαν τα μνημόνια θα έπρεπε να τα εφεύρουμε) ή αυτούς που διαπραγματεύτηκαν σκληρά, μέχρις εσχάτων, και παλεύουν για να ανατραπεί μια και καλή η πολιτική της λιτότητας.

• Παρά την αιμορραγία στελεχών μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει πρώτος στις εκλογές;  Με ποια κόμματα όμως θα είναι εφικτό να συνεργαστεί για το σχηματισμό κυβέρνησης;
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σίγουρα πρώτος και τα σχέδια ξένων και ντόπιων συμφερόντων, που δυστυχώς εξυπηρετήθηκαν και από αριστερούς, να γίνει η κυβέρνηση της Αριστεράς μια σύντομη παρένθεση θα τα αναιρέσει ο λαός. Ο λαός μας θα καθορίσει και τη δυνατότητα αυτοδυναμίας ή της όποιας συνεργασίας. Σε καμία περίπτωση όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει πλυντήριο να ξεπλυθούν οι αμαρτίες όσων ευθύνονται για τη σημερινή κρίση στη χώρα μας.

• Ποιά είναι η πρόταση που μπορεί τώρα να καταθέσει στους πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ;
Θα πρέπει εκτιμώ  α) να αξιοποιήσουμε τις όποιες χαραμάδες (και υπάρχουν πολλές) μας αφήνει η συμφωνία που δεχθήκαμε αναγκαστικά και υπό σκληρή πίεση, για τροποποιήσεις με κοινωνικό πρόσημο, όπως π.χ. αντίρροπα μέτρα στη λογική της νησιωτικότητας,
β) ένα παράλληλο πρόγραμμα, για:
• Την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
• Την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς
• Τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου προς όφελος των πολιτών
• Τη φροντίδα για την εξασφάλιση εργασίας στους νέους και το σταμάτημα της αιμορραγίας της μετανάστευσης.
• Ειδικά για τους μειωμένους συντελεστές θα εφαρμοσθούν κάποια ισοδύναμα μέτρα για την υποστήριξη των νησιωτών;
Ειδικά για τα Δωδεκάνησα έχουμε καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις που μπορούν να εφαρμοστούν. Φορολογικές ελαφρύνσεις για τους κατοίκους των νησιών και φοροαπαλλαγές για τις τοπικές επιχειρήσεις, το μεταφορικό ισοδύναμο που αποτελεί προτεραιότητα αλλά και άμεσα μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στις μεταφορές. Ουσιαστική ενίσχυση στους τομείς υγείας, παιδείας και ιδιαίτερη φροντίδα για τους κατοίκους των μικρών νησιών κ.α.

• Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα που έχει προσλάβει διαστάσεις στην Κω; Ποιά είναι τα συμπεράσματά σας από την επίσκεψη του κ. Δ. Αβραμόπουλου στην Κω;
Το μεταναστευτικό είναι το πρόβλημα του 21ου αιώνα. Τώρα ακόμη άρχισε να το καταλαβαίνει η Ευρώπη, μετά από πιέσεις και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο η Ευρώπη μπορεί να το αντιμετωπίσει. Εμείς, πέρα από τις διεθνείς παρεμβάσεις και συμφωνίες που μπορούμε να κάνουμε, για να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στα νησιά μας πρέπει:
α) να έχουμε χώρους προσωρινής υποδοχής για στοιχειώδεις συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης των προσφύγων – μεταναστών μέχρι να φύγουν,
β) να επισπεύδεται η διαδικασία παροχής των απαραίτητων εγγράφων.
Όσον αφορά στην επίσκεψη Αβραμόπουλου τώρα φάνηκε ξεκάθαρα η ευθύνη της δημοτικής αρχής. Αν δεχόταν τις προτάσεις της κυβέρνησης από το χειμώνα για δημιουργία χώρου πρώτης υποδοχής δε θα δημιουργείτο πρόβλημα στην κοινωνία της Κω, στον τουρισμό και στις επιχειρήσεις των συμπατριωτών μας. Φάνηκε τώρα σε όλους ο υπεύθυνος για την όξυνση του προβλήματος.
Στην Κω το πρόβλημα οξύνθηκε λόγω της αρνητικής στάσης της δημοτικής αρχής και είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ακροδεξιών αντιλήψεων που δυσφήμισαν διεθνώς το νησί και τη χώρα μας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση άσχετα με την κομματική τοποθέτηση καθενός οφείλει να συνεργάζεται, όπως και όλοι όσοι έχουν θεσμικό ρόλο, για την επίλυση προβλημάτων σε όφελος των πολιτών και όχι να αξιοποιεί υπαρκτά προβλήματα για πολιτικούς ή προσωπικούς σκοπούς.
Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάσσει αυξημένο ρόλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αξιοποίηση του αναπτυξιακού πακέτου, με διασπορά έργων και δράσεων στην Περιφέρεια. Άλλωστε μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέγιστο δυνατό.

• Πιστεύετε πως η απόφαση του κ. Λαφαζάνη να προχωρήσει στην ίδρυση  κόμματος θα συμβάλει στην διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ  ή  θα βοηθήσει στο να μείνουν στο κόμμα τα στελέχη που κατανοούν τους λόγους για τους οποίους ακολουθήθηκαν συγκεκριμένες πολιτικές;

Ο  καθένας μας κάνει τις επιλογές του και θα κριθεί από την ιστορία. Εγώ δεν ήθελα να συνεργήσω στην πτώση της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Άλλωστε το μόνο λάθος ήταν που πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να ανατρέψουμε σε έξι μήνες και σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης ένα πολιτικό κατεστημένο χρόνων και ένα διαβρωμένο κρατικό μηχανισμό ή ότι με τη δύναμη του δίκιου του λαού μας θα λύγιζε η ασυδοσία του χρήματος. Σίγουρα ο ρομαντισμός και ο ανθρωπισμός της αριστεράς δεν φτάνουν για να κυβερνήσει. Τώρα που ξέρει όμως δεν πρέπει να επιτρέψει ο ελληνικός λαός σε τόσο μικρό διάστημα την παλινόρθωση της διαφθοράς και του παλαιού πολιτικού προσωπικού. Έχουμε πολλά να κάνουμε σε όφελος του λαού και της πατρίδας μας, σε αντίθετη κατεύθυνση από όσα έκαναν 40 χρόνια και μας έφτασαν σε αυτή την κατάσταση που όλοι βιώνουμε. Μέχρι να δικαιωθεί το περήφανο όχι της 5ης Ιουλίου. Γιατί μόνο τότε δε θα πάει χαμένο. Αν καταθέσουμε τόσο εύκολα τα όπλα είναι σα να προδίδουμε την ισχυρή θέληση του λαού μας.

dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot