Η γέννηση του παιδιού τους έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις!

Σεπτέμβριος 08, 2015
jumbo-banner

Η μητέρα έφερε στον κόσμο το παιδί της, αλλά η μέρα δεν ήταν η πιο ευτυχισμένη της ζωής της, όπως ονειρευόταν...

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει την προσεχή εβδομάδα γιατρός μαιευτήρας που κατηγορείται ότι δεν υπέβαλε στις προαπαιτούμενες εξετάσεις 36χρονη εγκυμονούσα για να διαπιστωθεί η κατάσταση του βρέφους, το οποίο τελικά γεννήθηκε με νοητική στέρηση και πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η όλη ιστορία εκτυλίχθηκε πριν από πέντε χρόνια στην Ρόδο και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε η 36χρονη μητέρα με τον 40χρονο σύζυγό της, η οποία και είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης για σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος του γιατρού. Η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί την προσεχή Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.


Το χρονικό της υπόθεσης
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο όλα ξεκίνησαν πριν από πέντε χρόνια όταν η 36χρονη διαπίστωσε ότι είναι έγκυος και την ιατρική φροντίδα της είχε αναλάβει ο συγκεκριμένος γιατρός. Τον Ιούνιο του 2010 η 36χρονη υπεβλήθη σε υπέρηχο προκειμένου να μετρηθεί το κρανίο του εμβρύου και η ποσότητα του εγκεφαλικού υγρού.

Κατά τον έλεγχο αυτό διαπιστώθηκε ότι η ποσότητα του εγκεφαλικού υγρού στο κρανίο του εμβρύου φαινόταν περισσότερη από τη μέση τιμή για την συγκεκριμένη ηλικία του εμβρύου, όμως ο γιατρός δεν υπέβαλε σε περαιτέρω ιατρικό και διαγνωστικό έλεγχο την 36χρονη, την οποία και καθησύχασε λέγοντας της ότι όλα αυτά οφείλονταν στο γεγονός ότι το κρανίο του εμβρύου αναπτυσσόταν ακόμη.

Ο επισκέψεις στον γιατρό συνεχίστηκαν κατά τις οποίες αν και διαπιστώνονταν πως η κατάσταση με το εγκεφαλικό υγρό του εμβρύου παρέμενε η ίδια, η 36χρονη δεν υπεβλήθη σε καμία περαιτέρω εξέταση, ούτε και όταν η μικροβιολόγος της είχε επισημάνει ότι ορισμένες τιμές δεν ήταν φυσιολογικές.

Τελικά η 36χρονη γέννησε τον Οκτώβριο ένα κοριτσάκι στο οποίο διαπιστώθηκε συνδακτυλία και στα τέσσερα άκρα του και το οποίο έπασχε από σύνδρομο, του οποίου τα βασικά χαρακτηριστικά είναι ότι το έμβρυο γεννιέται με υδροκεφαλία, με διαταραχές ανάπτυξης των οστών στο κεφάλι κ.α.

Άμεσα το βρέφος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου και νοσηλεύτηκε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κρανίο. Σήμερα το κοριτσάκι είναι πέντε ετών και έχει νοητική στέρηση ενώ όλο το χρονικό αυτό διάστημα της ζωής του έχει υποβληθεί σε σωρεία επεμβάσεων.

Πηγή: rodiaki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot