Ηλίας Καματερός: η νησιωτικότητα στο επίκεντρο

Οκτώβριος 07, 2015
jumbo-banner

Με σαφείς αναφορές στη νησιωτικότητα, στο προσφυγικό και στην ανάπτυξη των νησιών μίλησε ο Βουλευτής Ηλίας Καματερός στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και έκλεισε την ομιλία του,

χειροκροτούμενος από τους βουλευτές, καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής μελέτη εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου.

Ο Ηλίας Καματερός συγκίνησε τους βουλευτές με τις αναφορές του στο προσφυγικό και ως Κώος απάντησε σε οξύ ύφος, κατηγορώντας τον για περισσό θράσος, στο Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι ο Πρωθυπουργός δε μπορεί να επισκεφτεί την Κω. Παράλληλα τον προκάλεσε λέγοντας χαρακτηριστικά «…αν νομίζει, εν πάση περιπτώσει, ο κ. Κασιδιάρης ότι μπορεί να μας σώσει, ας έρθει στην Κω να μπει υποψήφιος για δήμαρχος και θα δει.»

Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής κατηγόρησε για υποκρισία αυτούς που διαμαρτύρονται για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ ενώ έχουν αφήσει τόσα χρόνια τους νησιώτες με ελλειμματικές δημόσιες υπηρεσίες και υποβαθμισμένες κοινωνικές παροχές. Ενώ εφάρμοσαν μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που επέτρεψε την καταλήστευση του τόπου από τους λίγους και μεγάλους του τουρισμού.

Όσον αφορά στη νησιωτικότητα και στις επενδύσεις ανέδειξε τη διαφορά αντίληψης με τη Ν.Δ., σχολιάζοντας σχετικές τοποθετήσεις Βουλευτών της. Τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης αλλά όχι στη λογική λεηλασίας και δουλείας, αντίληψη που χρέωσε στη Ν.Δ.. Παράλληλα αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι νησιώτες Βουλευτές ενόψει κατάρτισης του αναπτυξιακού προγράμματος που θα παρουσιαστεί το Μάρτιο.

Την ομιλία του Ηλία Καματερού μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω link

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot