Ηλίας Καματερός: η κυβέρνηση υπερασπίζεται τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος

Ιανουάριος 05, 2016
jumbo-banner
Στην εκπομπή «ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με τη Μαριλένα Κατσίμη, με κύριο θέμα συζήτησης το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Ηλίας Καματερός, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα με τον βουλευτή της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου και το στέλεχος του Κ.Κ.Ε. Αλεξάνδρα Μπαλού.

Ο Ηλίας Καματερός υπερασπίστηκε την προσπάθεια της κυβέρνησης να απαλλάξει τη χώρα από τα μνημόνια, να οργανώσει την ανάπτυξη της οικονομίας και να προστατεύσει τους αδύναμους. «Δίνουμε καθημερινά μάχες, αγώνα ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό που έχει επικρατήσει στην Ευρώπη και θέλει να διαλύσει το κοινωνικό κράτος» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Σε αυτό το συνολικό σχεδιασμό εντάσσεται και το συνταξιοδοτικό, το οποίο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Η πρόταση στηρίζεται σε ρήτρα ανάπτυξης, σημείωσε, τονίζοντας ότι οι συντάξεις θα αυξάνονται όσο αυξάνεται το ΑΕΠ και ο πλούτος της χώρας.

Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για μεγάλες ευθύνες στην κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και «φοβερή υποκρισία» όταν έλεγε ΝΑΙ σε ΟΛΑ και καλούσε την κυβέρνηση να δεχτεί ότι πρότειναν οι δανειστές.

Όσον αφορά στην πρόταση για το συνταξιοδοτικό, ο Δωδεκανήσιος βουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον κοινωνικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος. Διασφαλίζει να μην περικοπούν οι συντάξεις των χαμολοσυνταξιούχων και εγγυάται τις συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους, που κινδυνεύουν από την κατάρρευση του συστήματος για την οποία ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης καλύπτει με Εθνική Σύνταξη ακόμα και τους ανασφάλιστους.

Τέλος αναγνώρισε ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και ανάπτυξη της οικονομίας για να αυξηθεί συνολικά το επίπεδο κοινωνικών παροχών στη χώρα μας που έχει υποχωρήσει μετά τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων και δεν περιορίζεται αποκλειστικά στις συντάξεις.

Ολόκληρη τη συζήτηση με τη συμμετοχή του Ηλία Καματερού, από το 7΄ 20΄΄, μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/05ian2016-ert-enimerosi-0800-1000/

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot