Ηλίας Γ. Τάλλαρος προς Περιφερειάρχη για την επαναλειτουργία της τράπεζας Δωδεκανήσου

Ιανουάριος 11, 2016
jumbo-banner
Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη

Επίκαιρο και πάλι το θέμα της αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Τραπεζών.
Για το λόγο αυτό επιθυμώ να σας εκφράσω πιο κάτω τις απόψεις μου που είναι και επιθυμία των περισσοτέρων εμπόρων-επαγγελματιών της Νήσου Κω και όχι μόνο.

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη
Δεν θα ήταν ακατόρθωτο αν προτείνατε την επαναλειτουργία της τράπεζας Δωδεκανήσου, ώστε να στηρίξετε έντονα και πάλι το συνεταιριστικό θεσμό, που όπως γνωρίζετε αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας της Δωδεκανήσου.

Ολοι οι βουλευτές της Δωδεκανήσου, όλοι οι Δήμαρχοι των Δήμων της Περιφέρειας μας, όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι, όλα τα εμπορικά επιμελητήρια, όλοι οι πολιτευτές και παράγοντες της κοινωνίας των Δωδεκανήσων, ως και οι Διοικήσαντες κατά καιρούς την τράεπζα Δωδεκανήσου εις τους οποίους υπάρχει το όραμα της επαναλειτουργίας της, ας ενεργοποιηθούν σαν ένας άνθρωπος, διότι είναι γνωστό σε όλους μας ότι με την επαναλειτουργία της θα ανεβάσει και πάλιν την οικονομική ζωή των απανταχού Δωδεκανησίων πολιτών, διότι όπως σήμερα βαδίζουμε, πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Οι δε μέρες και μήνες που ακολουθούν θα είναι τρομακτικοί και σίγουρα θα εφαρμοσθεί η ρήση «ο σώζων εαυτό σωθείτω».
Με την επαναλειτουργία λοιπόν της τραπεζας Δωδεκαήσου, τη διατήρηση και συνέχιση της φυσιογνωμίας της και την ενίσχυση του ρόλου της για την τοπική κοινωνία και ανάπτυξη στο νέο τραπεζικό περιβάλλον όπως διαμορφώνεται, θα ωφελήσει αφάνταστα τον τόπο μας.

H συμμετοχή πολιτών και νέων μετόχων θα αναθερμάνει κάθε λογής δραστηριότητα και όλοι  εμείς οι Δωδεκανήσιοι θα βρούμε αυτό που απωλέσαμε και που με συνοπτικές διαδικασίες μας επέβαλαν μέσα σε μία νύχτα οι αθεόφοβοι που δεν σεβάσθησαν τις προσπάθειές μας.

Πέραν του γεγονότος ότι ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου θα αισθάνεται δικαιωμένος και υπερήφανος γιατί ξαναβλέπει την τράπεζα Δωδεκανήσου να επαναλειτουργεί.

Κύριε Περιφερειάρχα,
Μας έκλεισαν την τράπεζα Δωδεκανήσου μέσα σε μια νύχτα οι ανεγκέφαλοι και άφησαν τους περισσότερους Δωδεκανήσιους εκτεθειμένους.  Οι μισοί να είναι υπόχρεοι σ’ αυτή μεγάλα ποσά και οι άλλοι μισοί να είναι εγγυητές σ’ αυτούς, να έχουν δεσμευτεί οι καταθέσεις τους και να μην είναι σε θέση να κινηθούν ελεύθερα, ειδικά οι επαγγελματίες.

Και για να συγκρίνουμε την ενέργεια τους και με πόση ευκολία μας έπαιξαν στη ρουλέτα θα αναφερθώ για λίγο με την συν/κη τράπεζα Κρήτης.

Αν είχαν τα κότσια ας αποφάσιζαν το κλείσιμο της Συν/κής τράπεζας στο Ηράκλειο Κρήτης, στα Χανιά ή στο Ρέθυμνο και τότε θα έβλεπαν με γυμνό μάτι “Μαύρο φίδι να τους κατασπαράζει»!!!

Αμέσως όλοι οι Κρητικοί σαν ένας άνθρωπος, όλοι οι τοπικοί παράγονες που ζουν και εργάζονται σ’ αυτό το νησί και οποίοι όπως αποδεικνύεται σε παρόμοιες περιστάσεις αντιστέκονται με κάθε νόμιμο τρόπο, διότι αγαπάνε και σέβονται τον τρόπο τους θα προέβαλλαν την απαιτούμενη αντίσταση και θα υπέβαλλαν ακόμα και τις παραιτήσεις τους αν βέβαια δεν εισακούονταν ο λόγος τους και ζημιώνονταν ο τόπος που ζουν και κινούνταν διαρκώς.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν συνέβη με τους δικούς μας ως είχαν ιερή υποχρέωση, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω για να μην τους φύγει η καρέκλα.

Αρα επέτρεψαν δια της σιωπής τους να κλείσουν την τράπεζα Δωδεκανήσου μία μερίδα ανεγκέφαλων διοικούντων εξυπηρετούντες σιωπηρά συμφέροντα ντόπιων και ξένων κέντρων.

Και μη μου πείτε πως δεν υπήρξε εγκληματική η αδιαφορία τους, δημιουργώντας ένα μεγάλο κενό και μια απροσδόκητη δοκιμασία σε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους ταλαιπωρούνται μέχρι σήμερα ακόμα.
Αυτό είναι δυστυχώς το μεγάλο αίσχος για τους αρμόδιους φορείς του τόπου μας της εποχής εκείνης.

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη
Είμαι βέβαιος ότι κρίνεται απαραίτητο να επανεξετασθεί το όλο θέμα με σημερινά δεδομένα, να ερευνηθεί ο τρόπος που έκλεισε η τράπεζα Δωδεκανήσου την εποχή εκείνη και να του καταλογισθούν ευθύνες, εάν δεν θέλουν να εθελοτυφλούν οι αρμόδιοι για το καλό και την πρόοδο αυτού του τόπου, τον οποίο όλοι μας υπεραγαπάμε.

Δεν είναι τυχαία η σιωπή των διαφόρων παραγόντων κυβερνητικών και πολιτευτών οι οποίοι ανέχθηκαν αυτή την απόφαση και με τον τρόπο τους έγιναν συνυπεύθυνοι στις ορέξεις των μεγάλων συμφερόντων, ντόπιων και ξένων, καταδικάζοντας με την ανοχή τους το λαό της Δωδεκανήσου, ο οποίος αρκετά προσέφερε για να έχει την δική του τράπεζα, όπως έχουν άλλες πριφέρειες της Ελλάδας.
Τέλος, αλλοίμονο σε μας τους μικρούς, αλλοίμονο στις μικρές κοινωνίες που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους και τις τύχες τους στα χέρια και στις ορέξεις τοιούτων εκπροσώπων!!!

Είναι καταδικασμένοι σε αποτυχία.  Τα όνειρά τους να χάνονται, οι κοινωνίες να δεινοπαθούν, οι οικογένειές τους να καταστρέφονται και οι επαγγελματίες μικροίκαι μεσαίοι να κλείνουν ο ένας κατόπιν του άλλου.
Ευχαριστώ που με ακούσατε κ. Περιφερειάρχη και να είστε βέβαιοι πως ο λαός της Δωδεκανήσου, θα εκτιμήσει δεόντως αυτή σας την προσπάθεια.
Γράφει ο π. Κοινοτάρχης
Αντιμάχεια - Κως
Ηλίας Γ. Τάλλαρος

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot