Ευχαριστήρια Επιστολή Β. Υψηλάντη στον Πρόεδρο και Διευθυντή του Μουσείου του Λούβρου κ. Jean-Luc Martinez.

Νοέμβριος 12, 2014
jumbo-banner
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης με την ευκαιρία των σημερινών εγκαινίων της έκθεσης «Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πόρτες της Ανατολής.» απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο και Διευθυντή του Μουσείου του Λούβρου κ. Jean-Luc Martinez.

Με την επιστολή του αυτή ο Βουλευτής ζητάει επίσης την μεταφορά της έκθεσης στη Ρόδο και την αδελφοποίηση του Μουσείου του Λούβρου με το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολή έχει ως ακολούθως:
«Jean-Luc Martinez
Président Directeur du Musée du Louvre
Musée du Louvre
75058 Paris Cedex 01
 
Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2014
 
Αξιότιμε κύριε Martinez,
 
Με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης  "Ρόδος, ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής" σας συγχαίρω, από καρδιάς για την πρωτοβουλία αυτή.
 Τα εκθέματα αυτά καθώς επίσης και η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, παγκοσμίως το κατατάσσουν μεταξύ των πλέον ενδιαφερόντων, αρχαιολογικώς,  πόλων.

 Έτσι από τη μια ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, το Μουσείο του Λούβρου, προβάλει με τρόπο συστηματικό τον αρχαιολογικό πλούτο του νησιού, κεντρίζοντας έτσι το παγκόσμιο ενδιαφέρον και από την άλλη επανεπιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο η ελληνικότητα της Ρόδου και των νησιών που συναπαρτίζουν το Δωδεκανησιακό Αρχιπέλαγος μέσα από τα σημάδια της ιστορίας.  

 Με λυπεί προσωπικά το γεγονός ότι ανειλημμένες κοινοβουλευτικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παραστώ στα εγκαίνια της έκθεσης.

 Σε συνέχεια της αξιέπαινης πρωτοβουλίας σας, σας παρακαλώ να εξετάσετε το ενδεχόμενο παρουσίασης των εκθεμάτων και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου.
 Θα ήθελα να επισημάνω ότι η Ρόδος φιλοξενεί, την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου,   κάθε έτους, περίπου 1,5 εκατομμύρια τουρίστες υψηλής εισοδηματικής και κοινωνικής τάξης.

 Επίσης το ενδεχόμενο αδελφοποίησης του Μουσείου του Λούβρου με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου θα ήταν μια έμπρακτη αναγνώριση της πολιτισμικής αλληλεγγύης του Μουσείου του Λούβρου με τον τόπο προέλευσης των αρχαιολογικών θησαυρών που παρουσιάζει η έκθεσή σας.

 Ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Βουλευτής Δωδεκανήσου, εκτιμώ ότι ο διαπολιτισμικός διάλογος χρειάζεται θαρραλέες πρακτικές προκειμένου η πολιτισμική κληρονομιά κάθε λαού να παραμείνει κτήμα της ζώσας ιστορίας του και να μην περιοριστεί σε ένα «νεκρό» μουσειακό αξιοθέατο.

 Στο πλαίσιο αυτό, η παρουσίαση της έκθεσης στον φυσικό τόπο προέλευσής τους, με τυχόν αδελφοποίηση των δύο Μουσείων θα ήταν πράξη ισχυρού συμβολισμού και εξύψωσης του πολιτισμικού ιδεώδους στην Ενωμένη Ευρώπη.

 Με τη βεβαιότητα ότι θα θελήσετε να εξετάσετε εις βάθος την πρότασή μου, παρακαλώ δεχθείτε την έκφραση των πλέον ειλικρινών συγχαρητηρίων μου για την πρωτοβουλία σας να αναδείξετε επιμελώς την αρχαία ελληνική πολιτισμική κληρονομιά της Ρόδου πρωτεύουσας του νομού Δωδεκανήσου που έχω την τιμή να εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
 
Με εκτίμηση,
 Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης
 Βουλευτής Δωδεκανήσου

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot