Menu
Στην Κω τη Δευτέρα ο διοικητής Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλής

Στην Κω τη Δευτέρα ο διοι…

Την Κω θα επισκεφθ...

«Για Γέλια Και Για Κλάματα» στην Κέφαλο στις 22/08

«Για Γέλια Και Για Κλάματ…

Στο πλαίσιο των Πο...

Συλλεκτικό δίευρο για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης

Συλλεκτικό δίευρο για τα …

Τα σχέδια του Υπου...

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφειλόμενο μεγάλο ευχαριστώ στον Μανώλη Φρουζάκη

Πόπη Παπαχρήστου: Ένα οφε…

Συμπληρώθηκαν κοντά ...

Γεωπονικές παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στα γήπεδα της Κω(βίντεο)

Γεωπονικές παρεμβάσεις πρ…

Γεωπονικές παρεμβάσε...

PlayStation 4: Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του firmware update 5.0

PlayStation 4: Αυτά είναι…

Μια πρόσφατη διαρρ...

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες και γιατί κάποιοι θα κοπούν από το νέο ριάλιτι του ΑΝΤ1;

Ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες…

Στην τελική ευθεία...

Η ευχάριστη είδηση του καλοκαιριού! Επιστρέφει το «Κάτω Παρτάλι»

Η ευχάριστη είδηση του κα…

Επιστρέφει το «Κάτ...

Αυτός είναι ο Λαρισαίος ηθοποιός που θα πρωταγωνιστήσει στο «Mission Impossible» με τον Τομ Κρουζ

Αυτός είναι ο Λαρισαίος η…

Ένας Λαρισαίος ηθο...

Μετά την Ισπανία διώχνουν τουρίστες σε Βενετία, Κροατία, Σκωτία -Στη Φλωρεντία τους καταβρέχουν [εικόνες]

Μετά την Ισπανία διώχνουν…

«Δεν είστε ευπρόσδεκ...

Μ. Βαμβακούση: "Τελικά η Κως για μια ακόμη φορά βγήκε νικήτρια....... "

Μ. Βαμβακούση: "Τελι…

Με τον δικό της μο...

Prev Next

Ερώτηση Μ. Κόνσολα μαζί με Κ. Καραμανλή και Ό. Κεφαλογιάννη για να αποκατασταθεί η λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Ερώτηση Μ. Κόνσολα μαζί με Κ. Καραμανλή και Ό. Κεφαλογιάννη για να αποκατασταθεί η λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων
jumbo-banner

Τις σοβαρές και αρνητικές συνέπειες που υπάρχουν για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς των τηλεπικοινωνιών αλλά και για τα δημόσια έσοδα, από την παρατεταμένη αδρανοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αναδεικνύουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο Μάνος Κόνσολας, ο Κώστας Καραμανλής και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Επισημαίνουν ότι από το Φεβρουάριο του 2015 η ΕΕΤΤ παραμένει ακέφαλη, με ευθύνη και επιλογή της κυβέρνησης, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

Οι τρείς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονται αναλυτικά και στις αρνητικές επιπτώσεις από την αδρανοποίηση της συγκεκριμένης Ανεξάρτητης Αρχής όπως:
-Η απώλεια δημοσίων εσόδων, αφού δεν μπορεί να γίνει έλεγχος και βεβαίωση παραβάσεων.
-Οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από παράνομες εγκαταστάσεις κεραιών αλλά και για τα αεροπλάνα από παράνομες εκπομπές και παρεμβολές.
-Η μη τήρηση του ρυθμιστικού πλαισίου για τα κόστη κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι πολίτες.
-Η ελλιπής προστασία των επικοινωνιών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης των Βουλευτών προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Προς τον
Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Άμεση αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που παραμένει ακέφαλη εδώ και ένα χρόνο

Κύριε Υπουργέ,
Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, η κυβέρνησής σας και εσείς προσωπικά έχετε αφήσει την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ακέφαλη από το Φεβρουάριο του 2015, μια επιλογή που αφενός αδρανοποιεί ουσιαστικά την εν λόγω Αρχή, και αφετέρου εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς.
Πρόκειται για μια Ανεξάρτητη Αρχή μείζονος σημασίας, δεδομένου ότι εποπτεύει και καθορίζει την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς των τηλεπικοινωνιών, και συμβάλλει – σε σημαντικό βαθμό – στην ανάπτυξη της χώρας και την αύξηση του ΑΕΠ.
Προκαλεί πολλαπλά ερωτηματικά η συνεχιζόμενη ιδεοληπτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στις Ανεξάρτητες Αρχές. Άλλωστε, και εσείς – πιστός στην πολιτική απαξίωσής τους – είχατε με έμφαση υπογραμμίσει τον Μάρτιο του 2014, σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών, ότι τηρείτε επιφυλακτική στάση για το ρόλο και τον τρόπο που λειτουργούν οι Αρχές αυτές.
Οι επιπτώσεις από την ακραία αυτή κυβερνητική επιλογή είναι πολλαπλές και ποικίλες. Εντελώς ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τις εξής:
- Δεν μπορεί να γίνει έλεγχος και βεβαίωση παραβάσεων, π.χ. σε θέματα παράνομων ραδιοεκπομπών και λοιπών παραβάσεων της αγοράς τηλεπικοινωνιών με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια εσόδων για το δημόσιο και να υπάρχουν «κερκόπορτες» παραβίασης της νομιμότητας για την οποία υποτίθεται ότι κόπτεται η κυβέρνηση.
- Τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από παράνομες εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας, από παρεμβολές που προκαλούνται στην αεροναυσιπλοΐα (αεροπλάνα) από εκπομπές, από παράνομες εγκαταστάσεις κεραιών ραδιοφωνίας, αφού δεν διενεργούνται έλεγχοι.
- Δεν υλοποιείται ο καθορισμός του κόστους καθολικής υπηρεσίας στην ταχυδρομική αγορά.
- Έχει παραπεμφθεί στις καλένδες η ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2014/61/ΕΕ: «Μέτρα μείωσης κόστους ανάπτυξης ευρυζωνικών δικτύων», με αποτέλεσμα η χώρα να απειλείται πλέον με κυρώσεις και πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του ότι δεν έχει ενσωματώσει την εν λόγω οδηγία στο Εθνικό Δίκαιο.
- Δεν τηρείται το ρυθμιστικό πλαίσιο στην αγορά τηλεπικοινωνιών (π.χ. σε ό,τι αφορά στα κόστη κινητής τηλεφωνίας) με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι πολίτες.
- Δεν προχωράει η αδειοδότηση κεραιών μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων.
- Καθυστερεί η διαδικασία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού χορήγησης των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 26 GHz, οι οποίες άδειες έληξαν μεταξύ 10 Δεκεμβρίου 2015 και 21 Ιανουαρίου 2016
- Καθυστερεί η διενέργεια διαγωνισμού χορήγησης ραδιοσυχνοτήτων στα 1800 MHz (ο διαγωνισμός θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2016).
- Δεν προστατεύονται επαρκώς οι επικοινωνίες στρατού και λοιπών κρατικών δικτύων, όπως της ΕΛ.ΑΣ, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κάτι που συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Συνεπεία των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τις βαρύτατες ευθύνες και τις επιπτώσεις από την αδρανοποίηση της ΕΕΤΤ και από το γεγονός ότι συνεχίζει να μην στελεχώνει μια Ανεξάρτητη Αρχή με βαρύνουσα σημασία και καθοριστικό ρόλο;
2. Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της ΕΕΤΤ;
3. Εξακολουθείτε να τηρείτε επιφυλακτική στάση για τον ρόλο και τον τρόπο που λειτουργούν οι Ανεξάρτητες Αρχές, όπως έχετε δηλώσει στο παρελθόν;


Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή