Εργαζόμενοι καταναλωτές: Τι θα γίνει με τις τιμές στα νησιά;

Απρίλιος 12, 2015
jumbo-banner

Παρέμβαση στη συζήτηση για την κατάργηση των μειώσεων 30% στο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου έκανε η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ).

Σε επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς επισημαίνει:
-«Οσο δίκιο έχουν οι νησιώτες που διαμαρτύρονται για τυχόν κατάργηση του ευνοϊκού καθεστώτος του ΦΠΑ στα νησιά τους, άλλο τόσο δίκιο έχουν και οι καταναλωτές που όταν επισκέπτονται τα νησιά βλέπουν οι τιμές στη διατροφή, στην εστίαση κλπ να είναι στο ίδιο επίπεδο, αν όχι και υψηλότερες, από αυτές των μεγάλων αστικών κέντρων».

Και θέτουν το ερώτημα στην κυβέρνηση:
-«Αναρωτιόμαστε, ποιο το νόημα της εφαρμογής μειωμένου Φ.Π.Α. σε περιοχές όπως τα νησιά μας, όταν αυτό το ευνοϊκό καθεστώς δεν το καρπώνεται ούτε στο ελάχιστο ο καταναλωτής;»

Θέση των εργαζόμενων καταναλωτών είναι, αν διατηρηθεί το μειωμένο καθεστώτος στα νησιά λόγω των συνθηκών που βιώνουν σε όλη τη διάρκεια του έτους, θα πρέπει να δούμε και μειωμένες τιμές προς όφελος των καταναλωτών, λόγω ακριβώς αυτού του ευνοϊκού καθεστώτος.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot