Επιτυχημένη εκδήλωση της Περιφέρειας με τον τουρ οπερέιτορ “Ani Tour”

Φεβρουάριος 01, 2016
jumbo-banner

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον “Ani Tour”, τον δεύτερο μεγαλύτερο τουρ οπερέιτορ της Τουρκίας στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης της Κωνσταντινούπολης, “EMITT”.

«Η επιτυχία της εκδήλωσής μας έθεσε τις βάσεις για την σύσφιξη της συνεργασίας της Περιφέρειας με τον σημαντικό αυτό τουρ οπερέιτορ της γειτονικής χώρας με στόχο πάντα την ενίσχυση των τουριστικών αφίξεων μέσω της τουρκικής αγοράς η οποία παρουσιάζει πάρα πολλές δυνατότητες» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Ο ιδιοκτήτης του “Ani Tour” κ. Veli Cilsal εξέφρασε την αγάπη και τον ενθουσιασμό του για τα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα για τη Ρόδο, την οποία επισκέφτηκε τον Ιούνιο του 2015 και επιβεβαίωσε ότι το «σμαραγδένιο νησί» συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα του εν λόγω τουρ οπερέιτορ για την σεζόν του 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρόδος κατείχε ξεχωριστή θέση στο επιβλητικό περίπτερο του “Ani Tour”στην “EMITT”.

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε η κ. Παπαβασιλείου με τον κ. Veli Cilsal, συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας, ώστε μέσω των τουρκικών παραλιών αλλά και μέσω αεροπορικών συνδέσεων, να αυξηθούν οι αφίξεις Τούρκων τουριστών στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου γενικότερα και όχι μονό στη Ρόδο. Τόσο η κ. Παπαβασιλείου όσο και ο κ. Cilsal, συμφώνησαν ότι οι προορισμοί των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, με τις ξεχωριστές τους ομορφιές, παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον για τους εν δυνάμει επισκέπτες, όχι μόνο Τούρκους αλλά και Δυτικοευρωπαίους, και ως εκ τούτου μπορούν να δεχθούν μεγάλες τουριστικές ροές.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ΟΤΑ και των τουριστικών φορέων όλων των νησιών της Περιφέρειας. Τελικά όμως ήταν εφικτή μόνο η εκπροσώπηση της Ρόδου και της Σαντορίνης.

Σημειώνεται επίσης ότι η κ. Παπαβασιλείου είχε συναντήσεις στην Κωνσταντινούπολη και με εκπροσώπους της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Bora Jet, με τους οποίους συζήτησε την επέκταση του πτητικού της προγράμματος από την Κωνσταντινούπολη προς τη Ρόδο και τη Μύκονο. Συζήτησε επίσης την προοπτική να εκτελούνται απευθείας πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις της Τουρκίας σε άλλα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.
«Ευελπιστούμε ότι το προσεχές διάστημα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τους αντικειμενικούς στόχους και τις επιδιώξεις μας», δήλωσε η Αντιπεριφεριαρχης.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot