Menu
Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δελφίνι αρνείται να εγκαταλείψει το νεκρό μωρό της!

Σπαρακτικό βίντεο: Μαμά δ…

Στο βίντεο και στι...

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αegean Regatta 2017

Με 82 σκάφη ξεκινά η Αege…

Την Κυριακή το πρωϊ ...

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέταιρο του Μπόμπολα παραχωρεί το management της Πήγασος ο Σαββίδης

Σκάνδαλο: Σε ποιον συνέτα…

Σε ποιον συνέταιρο τ...

Ασφαλιστικό για κλάματα: Πόσα χρόνια πρέπει να δουλέψεις για να πάρεις σύνταξη 1.000€

Ασφαλιστικό για κλάματα: …

«Πόσα χρόνια είπες...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Καρδούλια: ..."Ο μαστραντώνης μ΄ ασβηστο μεράκι"...

Κώστας Ζαμάγιας για Α. Κα…

Έφυγε ο καλός φίλος,...

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου: Φήμες για χωρισμό, λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας!

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – …

Μπορεί να ετοίμαζαν ...

«Μάγεψε» μικρούς και μεγάλους η «Η Ωραία Κοιμωμένη» (φωτό-βίντεο)

«Μάγεψε» μικρούς και μεγά…

Ναι, αυτή η Ωραία Κο...

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε με λέϊζερ διερχόμενο πάνω από την Κάλυμνο αεροπλάνο

Ανεγκέφαλο άτομο σημάδευε…

Σύμφωνα με πληροφο...

Για λίγους η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης - Οι χαμένοι των αλλαγών

Για λίγους η εξαγορά πλασ…

Η εξαγορά πλασματικώ...

Το νέο trend στις σχέσεις λέγεται love bombing και είναι χειρότερο από το να αδιαφορεί ο άλλος για σένα

Το νέο trend στις σχέσεις…

Πόσο αθώες είναι τελ...

Prev Next

Επιστολή καθηγ. Δ. Κρεμαστινού στον Υπουργό Υγείας για ογκολογικό τμήμα Νοσοκομείου Ρόδου

Επιστολή καθηγ. Δ. Κρεμαστινού στον Υπουργό Υγείας για ογκολογικό τμήμα Νοσοκομείου Ρόδου
jumbo-banner
Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τον διορισμό Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός επέδωσε στον Υπουργό Υγείας κ. Μ. Βορίδη επιστολή στην οποία ζητά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας,

εφόσον δεν ακολουθηθεί η πολιτική του προηγούμενου Περιφερειάρχη ο οποίος είχε προγραμματίσει την κάλυψη της δαπάνης από νομαρχιακούς πόρους ή δεν είναι δυνατή η ένταξή του στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Επίσης τόνισε προς τον Υπουργό Υγείας ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης τον διαβεβαίωσε πως είναι πρόθυμο να το εντάξει στο δικό του ΕΣΠΑ, εάν του ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας. Και κατέληξε ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν το ποιος θα καλύψει το έργο αλλά ενδιαφέρει όλους η πραγματοποίηση του.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, έχει ως εξής:
«Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Μ. Βορίδη
Κύριε Υπουργέ,
Η ίδρυση του ογκολογικού τμήματος με ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο στο Νοσοκομείο Ρόδου, αυτή τη στιγμή βρίσκεται ουσιαστικά σε φάση αδιεξόδου.
Πρώτον, οι προκηρυχθείσες θέσεις των γιατρών δεν επληρώθησαν διότι είναι αδύνατον να προσέλθουν οι γιατροί όταν δεν υπάρχει το αντικείμενο. Τρείς προσπάθειες έγιναν για το σχέδιο του συγκροτήματος οι οποίες απερρίφθησαν γιατί δεν εκρίθησαν επαρκείς ως προς την προστασία από την ακτινοβολία. Τώρα, βρισκόμαστε στην υλοποίηση της τρίτης  προσπάθειας αφού το προσχέδιο έχει εγκριθεί και προχωρούμε στο σχέδιο. Κατά συνέπεια, μπορεί να ενταχθεί το σχέδιο αυτό στο ΕΣΠΑ. Επ’ αυτού θα σας πληροφορήσουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας.
Όμως, αναφύεται μείζον θέμα. Ο πρώην Περιφερειάρχης με διαβεβαίωσε ότι θα εκάλυπτε τη δαπάνη προμήθειας των μηχανημάτων αξίας περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω των νομαρχιακών πόρων, γεγονός που ο νυν Περιφερειάρχης φαίνεται απρόθυμος να υλοποιήσει.

Σημειωτέον ότι τη δαπάνη για την προμήθεια των μηχανημάτων του αιμοδυναμικού εργαστηρίου το οποίο σήμερα λειτουργεί, είχε καταβάλει το ΕΣΠΑ. Όμως, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, εφόσον η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν δύναται να εντάξει τη δαπάνη αυτή στο ΕΣΠΑ της, παρακαλώ είτε μέσω του Υπουργείου Υγείας να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ είτε να πείσετε τον Περιφερειάρχη να ακολουθήσει την πολιτική του προκατόχου του. Επίσης, θα πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης, εφόσον το ζητήσει το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να εξεύρει πόρους και να το εντάξει στο δικό του ΕΣΠΑ.
Επιπρόσθετα, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι το 90% του πληθυσμού φεύγουν από τη ζωή είτε από καρδιοπάθειες είτε από καρκίνους. Το θέμα της αντιμετώπισης των καρδιοπαθειών αντιμετωπίστηκε πλήρως με τη λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος στο Νοσοκομείο Ρόδου, ενώ το θέμα του καρκίνου δυστυχώς «καρκινοβατεί». Κάθε οικογένεια έχει και ένα θύμα. Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι από την πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας είναι υποχρεωμένοι να αναζητούν θεραπείες στην Αθήνα με δυσβάσταχτο για αυτούς κόστος και τεράστιες αναμονές προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα ακτινοβολιών. Αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα είναι μείζον για τη Δωδεκάνησο. Παρακαλώ να βοηθήσετε από δικής σας πλευράς στην πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για τα Δωδεκάνησα.

Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός
Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων»
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή