Επιστολή από την ΝΟΔΕ στα Κόμματα για ΦΠΑ

Ιούνιος 15, 2015
jumbo-banner

Αγαπητοί κύριοι ,

Τους τελευταίους μήνες τα νησιά του Αιγαίου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της αύξησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, μία αύξηση που θα επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στον ήδη δύσκολο νησιωτικό μας χώρο.
Η αύξηση αυτή δεν θα πλήξει μόνο τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά θα προκαλέσει και ένα ντόμινο αυξήσεως σε προϊόντα και υπηρεσίες θέτοντας έτσι πρόσθετα εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα βασικών τομέων της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, αλλά και σε άλλους ευαίσθητους τομείς για την κοινωνία , αλλά κυρίως θα πλήξει το καλάθι της νοικοκυράς!!

Η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών είναι το ελάχιστο ανταποδοτικό μέτρο απέναντι σε μία νησιωτική ακριτική περιοχή, όπως τα Δωδεκάνησα.
Δεν ζητάμε χαριστικές ρυθμίσεις. Πολύ απλά απαιτούμε το κοινωνικό και αναπτυξιακό μέρισμα που μας αναλογεί ως νησιωτική περιοχή για να μπορέσουμε να εξισορροπήσουμε τις ανισότητες .

Σύσσωμοι οι φορείς οι αρχές του τόπου και ολόκληρη η κοινωνία έχουν αναπτύξει ένα κοινό μέτωπο , πέρα από προσωπικές σκοπιμότητες και να αποφευχθεί ένα τέτοιο καταστροφικό ενδεχόμενο.

Το ζήτημα φεύγει από το εγώ και πρέπει όλοι να σκεφτούμε συλλογικά και να λειτουργήσουμε εθνικά και νησιωτικά για ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο που μας ανήκει και δεν μας χαρίζεται!

Το θέμα δεν είναι κομματικό αλλά βαθιά εθνικό . Θα πρέπει λοιπόν να αφήσουμε κατά μέρος τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να προσπαθήσουμε να ενώσουμε την φωνή μας σε μία κοινή γραμμή.

Θα πρέπει να αποδείξουμε όλες οι Νομαρχιακές – Συντονιστικές επιτροπές των κομμάτων της Δωδεκανήσου ότι πάνω από όλα είναι ο τόπος μας , ειδικά όταν πρόκειται για να αποδείξουμε το δίκαιο των αιτημάτων μας!
θα πρέπει να πείσουμε όσους δεν το έχουν καταλάβει ότι το συμφέρον του τόπου είναι πάνω από το κομματικό και πως δεν σκύβουμε το κεφάλι σε παράλογες απαιτήσεις !

Η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου συνεπής σε όσα μέχρι τώρα έχει πει και δεσμευτεί για το ΦΠΑ ζητάει από εσάς τους εκπροσώπους των κομμάτων στα Δωδεκάνησα να συνυπογράψουμε μία κοινή επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών δείχνοντας σε όλους ότι ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας , ο αγώνας για την υπεράσπιση των αιτημάτων της Δωδεκανήσου είναι κοινός !

Με εκτίμηση,
Για τη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου
Η πρόεδρος
Νατάσα Βενετοκλή

Προς

κ. Νίκο Μαυροματάκο
Συντονιστή Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

κ. Σάββα Σπυρίδη 
Υπεύθυνο Νομαρχιακής Οργάνωσης Χ.Α Δωδεκανήσου

κ. Χαράλαμπο Ιωάννου 
Περιφερειακό Συντονιστή 
ΠΟΤΑΜΙ

κ.Τάκη Πότσο 
Γρ. ΝΕ ΚΚΕ

κ. Νίκο Γιαννά 
Πρόεδρο Συντονιστικ;ής Επιτροπής ΑΝΕΛ

κ.Τιμόθεο Παρασκευά 
Γραμματέα Ν.Ε ΠΑΣΟΚ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot