Επανέρχεται ανά έτος και αυξημένος κατά 50% ο φόρος στο… ψάρεμα!

Απρίλιος 13, 2016
jumbo-banner

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο επαναφέρεται ο φόρος στο… ψάρεμα (‘Αδειες Αλιείας ερασιτεχνικών σκαφών) ο οποίος όμως σύμφωνα με όσα αναφέρονται είναι αυξημένος σε ποσοστό 50% σε σχέση με τον αντίστοιχο φόρο που είχε καταργηθεί!

Ειδικότερα στο νομοσχέδιο με τίτλο: «Αγροτικοί Συναιτερισμοί και μορφές Συλλογικής Οργάνωσης του αγροτικού χώρου» και στο άρθρο 43 επαναφέρεται ο παρωχημένος πλέον θεσμός του εφοδιασμού των ερασιτεχνικών σκαφών με άδειες αλιείας.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών & Αλλων Σκαφών και Παρεκλόμενων Εξαρτημάτων, Εμπόρων και Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ) μία άδεια Αλιείας για ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με κινητήρα έως 120 ίππων με βάση την προτεινόμενη ρύθμιση ο ιδιοκτήτης του θα καταβάλλει για τους πρώτους 25 ίππους 50 ευρώ ενώ για τους υπόλοιπους 95 ίππους θα καταβάλλει 95 ευρώ.

Το ετήσιο κόστος για την ερασιτεχνική ‘Αδεια Αλιείας με βάση την προωθούμενη διάταξη ανέρχεται σε 145 ευρώ!

Ο κάτοχος ενός ίδιου σκάφους με κινητήρα 120 ίππων πριν από την κατάργηση των ερασιτεχνικών Αδειών Αλιείας κατέβαλλε 29,34 για τους πρώτους 10 ίππους ενώ για τους υπόλοιπους 110 ίππους πλήρωνε 161,17 ευρώ. Δηλαδή το σύνολο της ερασιτεχνικής ‘Αδειας Αλιείας πριν την κατάργησή της κόστιζε 190,51 ευρώ με ισχύ όμως δύο έτη!

enikonomia.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot