Επίκαιρη ερώτηση Ηλία Καματερού για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ (Βίντεο)

Μάιος 29, 2015
jumbo-banner

Περαιτέρω μέτρα διευκόλυνσης των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, διερευνά η κυβέρνηση, ανακοίνωσε την Πέμπτη στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας,

Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Στρατούλης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού ο οποίος είχε καταθέσει δύο ερωτήματα: 1ο τι σκοπεύει να κάνει το Υπουργείο για να αρθεί η αδικία εξόφλησης εισφορών που αντιστοιχούν σε μη παρεχόμενες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και 2ο με ποιο τρόπο μπορεί να διευκολυνθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ώστε να καλύπτουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους παράλληλα με τις παλαιές.

Ο Ηλίας Καματερός στην τοποθέτησή του μετέφερε την ανησυχία των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν ενταχθεί στο σύστημα ρύθμισης οφειλών και κινδυνεύουν να απολέσουν τα ευεργετήματά της στην περίπτωση που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες εισφορές και ζήτησε ρύθμιση για κάθε επαγγελματία στο σύνολο των υποχρεώσεών του (ΟΑΕΕ, Εφορεία, ΔΕΗ κλπ) σύμφωνα με το εισόδημά του.
Παράλληλα τόνισε πως είναι άδικη η απαίτηση του ΟΑΕΕ για αναδρομική καταβολή εισφορών που αναλογούν στον κλάδο υγείας για διάστημα που ο ελεύθερος επαγγελματίας παρέμενε δίχως ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ζητώντας δίκαιη λύση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης χαρακτήρισε ως πραγματικό και υπαρκτό το πρώτο ερώτημα, αναφέρθηκε στο θετικό αποτέλεσμα των μέχρι τώρα ρυθμίσεων που ανακούφισαν τους αυτοαπασχολούμενους αλλά και τον ΟΑΕΕ και δήλωσε πως το Υπουργείο διερευνά λύση στο ζήτημα, παρότι εγείρονται σοβαρές νομικές ενστάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι παραβιάζεται η καθολικότητα του ασφαλιστικού συστήματος αν σπάσει το ασφάλιστρο σε σύνταξης και υγείας.

Όσον αφορά στο δεύτερο ερώτημα ανακοίνωσε ότι προβλέφτηκε να μη χάνεται η ρύθμιση οφειλών σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής έως και τριών δόσεων σε ετήσια βάση και συμπλήρωσε πως βρίσκεται υπό κατάθεση νομοσχέδιο που θα απεγκλωβίζει όσους ασφαλισμένους δε μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγω οφειλών.
Ο κ. Στρατούλης τόνισε επιπλέον ότι επίκειται ρύθμιση που προβλέπει ακατάσχετο των ποσών που προορίζονται για ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών.


Στο ακόλουθο βίντεο βρίσκεται η ομιλία του κ. Καματερού:


ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot