Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Εξωδικαστική επίλυση διαφορών με τα ενοίκια – Πρωτοβουλία της Περιφέρειας

Εξωδικαστική επίλυση διαφορών με τα ενοίκια – Πρωτοβουλία της Περιφέρειας
jumbo-banner
Την απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου να προχωρήσει στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τόσο η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, όσο και άλλα νησιά, της περιοχής ευθύνης της Περιφέρειας, ανακοίνωσε με δηλώσεις του στην «δημοκρατική», ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για την επιχειρηματικότητα κ. Παναγιώτης Κουνάκης.
Με αφορμή προηγούμενη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με αυτό το αντικείμενο, στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κακούλης, ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης κ. Μελετίου, ο κ. Κουνάκης υπογράμμισε την ανάγκη να διενεργούνται έλεγχοι από κοινού με μικτά κλιμάκια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου σε συνεργασία με όλες τις αρχές.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να τονίσω πως η γενεσιουργός αιτία των περισσότερων προβλημάτων είναι τα υπέρογκα ενοίκια που πληρώνουν οι καταστηματάρχες στην Μεσαιωνική Πόλη. Αυτός είναι από τους βασικούς λόγους που τα νόμιμα τραπέζια μετατρέπονται από… 5 σε 25, που αντί να υπάρχει υποδοχή υπάρχουν κράχτες και η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων πλέον έχει γίνει πάγια τακτική. Πρόσφατα συμφωνήσαμε με τον Δήμο Ρόδου και τους καταστηματάρχες ότι πρέπει να κινηθούμε προς την ‘θεραπεία’ των χρόνιων αυτών προβλημάτων.
Απόφασή μας είναι να στηρίξουμε κάθε νόμιμη ενέργεια και έλεγχο που θα έχει ως αποτέλεσμα την καλαισθησία και θα συμβάλλει στην διαφύλαξη του τουριστικού μας προϊόντος. Η σημαντικότερη βοήθεια που θα μπορέσουμε να προσφέρουμε όλοι εμείς είναι να εφαρμόσουμε –κατ’ αρχήν- τον κανονισμό λειτουργίας της Μεσαιωνικής Πόλης χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις. Εδώ είναι σημαντικό να τονίσουμε πως μετά την μεγάλη επιτυχία του Δήμου μας να είναι υποψήφια η Ρόδος για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης η βιτρίνα του νησιού μας, η Μεσαιωνική Πόλη, δεν μπορεί παρά να είναι ένα κόσμημα. Σε μια περίοδο για την χώρα μας που τα χρήματα είναι λιγοστά και αναζητάμε όλο και περισσότερα για προβολή, είναι ανεπίτρεπτο κάποιοι  συστηματικά να υποβαθμίζουν τον τόπο με συμπεριφορές αντιεπαγγελματικές, σχεδόν εχθρικές προς τον επισκέπτη», τόνισε ο κ. Κουνάκης.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ
Σε ερώτηση σχετικά με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να συσταθεί «Επιτροπή Ενοικίων» στην οποία θα μπορούν να προσφεύγουν οι ενοικιαστές επιχειρηματίες για συμβιβαστική επίλυση των διαφορών με τους ιδιοκτήτες, ο κ. Κουνάκης δήλωσε τα εξής:
«Συστάθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια, η Επιτροπή Ενοικίων της οποίας θα προϊστανται ο δικηγόρος κ. Ελ. Περίδης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Καραγιάννης. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει μία φορά τον μήνα για να εξετάζει τις προσφυγές και να γνωμοδοτεί. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας εφόσον θα έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα τεκμηριώνουν την αιτιολογία της προσφυγής τους».
Η Επιτροπή θα εξετάζει την οικονομική κατάσταση του ενοικιαστή, εάν έχει αποδεδειγμένα μείωση κερδών, τζίρου κ.λπ. και αν δικαιούται να ζητάει μείωση του ενοικίου σε συγκεκριμένη περιοχή όπου δραστηριοποιείται η επιχείρησή του.
«Η θέση η δική μας είναι πριν φτάσει μια περίπτωση στα δικαστήρια, να υπάρχει δυνατότητα για εξωδικαστική συμβιβαστική λύση. Η γνώμη της Επιτροπής για κάθε περίπτωση θα λαμβάνεται υπόψη από το δικαστήριο -εάν κάποια υπόθεση θα φτάνει μέχρι εκεί», λέει ο κ. Κουνάκης.

Η Επιτροπή Ενοικίων θα εξετάζει προσφυγές επιχειρηματιών που είτε ενοικιάζουν ακίνητο του Δημοσίου, είτε ακίνητο από ιδιώτη και αφορά όλα τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
«Ειδικά για την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, επειδή πρόκειται για ειδική περίπτωση, θα εξετάζονται όλα τα στοιχεία με προσοχή, ώστε να μπορεί να δίδεται η καλύτερη συμβιβαστική λύση χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία. Επιδίωξή μας είναι η Επιτροπή αυτή να λειτουργήσει ως ένα καλό ‘εργαλείο’ που θα βοηθάει και τις δύο πλευρές –τους επιχειρηματίες και τις αρχές για επίλυση διαφορών και φυσικά, για εξέταση τυχόν αδικιών στα ενοίκια», εξήγησε  ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για την επιχειρηματικότητα κ. Παν. Κουνάκης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 22413-64705 –Τμήμα Εμπορίου.

dimokratiki.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή