Ελεγχοι για την ποιότητα και τις τιμές των καυσίμων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαιου

Οκτώβριος 08, 2015
jumbo-banner

«Στη διενέργεια εντατικών ελέγχων για τις τιμές και την ποιότητα των καυσίμων θα προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μετά τη λήξη της θερινής σεζόν».

Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Μπάρδος και τόνισε πως το φετινό καλοκαίρι δόθηκε έμφαση στην εξέταση καταγγελιών που σχετίζονταν με την μεταφορά επιβατών από οδηγούς οχημάτων, που δεν διέθεταν άδειες ταξί.

«Δώσαμε έμφαση στους συγκεκριμένους ελέγχους σε συνεργασία με τη διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί. Οι παραβάσεις ήταν λίγες. Εμείς πράξαμε αυτά που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Τώρα που θα τελειώσει η σεζόν θα δώσουμε έμφαση στους ελέγχους για τα καύσιμα», δήλωσε ο κ. Χρήστος Μπάρδος.
Ο κ. Μπάρδος αναφέρθηκε και στη χορήγηση αδειών στους ιδιοκτήτες πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων για την εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων εισροών – εκροών.

«Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και υπάρχει ανταπόκριση. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων έχουν συμμορφωθεί προς τους κανονισμούς», δήλωσε ο κ. Χρήστος Μπάρδος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, σύστημα εισροών – εκροών έχει εγκαταστήσει το σύνολο των εταιρειών εμπορίας και το 98% των πρατηρίων εκ των οποίων ποσοστό 94% αποστέλλει κανονικά στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Μπάρδος αναφέρθηκε και στην παράταση που έχει δοθεί στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων για να κάνουν τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο στα ιχ τους.
«Η πρώτη προθεσμία λήγει στις 20 Οκτωβρίου. Δεκάδες οδηγοί σπεύδουν καθημερινά στο ΚΤΕΟ για να ελεγχθούν τα αυτοκίνητα τους από τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Μεταφορών. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση», δήλωσε ο κ. Χρήστος Μπάρδος.

Σε ερώτηση σχετικά με την εξυπηρέτηση των κατόχων ιχ σε νησιά που δεν διαθέτουν ΚΤΕΟ ο κ. Μπάρδος δήλωσε:
«Ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος έχει ζητήσει να μην επιβληθούν πρόστιμα σε κατόχους ιχ που μένουν σε νησιά, όπου δεν λειτουργούν ΚΤΕΟ. Περιμένουμε απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο».

Ο κ. Μπάρδος ανακοίνωσε πως από το 2016 θα τεθεί σε λειτουργία και η κινητή μονάδα ΚΤΕΟ.
«Έχουμε διεξάγει διαγωνισμό και σε λίγο καιρό θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα. Η κινητή μονάδα ΚΤΕΟ θα ενεργοποιηθεί από το έτος 2016. Δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί χρειάζεται να εξασφαλίσουμε χώρους που να πληρούν τις ειδικές προδιαγραφές οι οποίες προβλέπονται από το νόμο για τις κινητές μονάδες ΚΤΕΟ», εξήγησε ο κ. Χρήστος Μπάρδος

Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης ο κ. Χρήστος Μπάρδος δήλωσε πως η διάθεσή του θα ξεκινήσει αργότερα.
Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων περιμένουν αύξηση της ζήτησης του πετρελαίου θέρμανσης εξαιτίας των χαμηλών τιμών που διαμορφώνονται φέτος λόγω της διεθνούς συγκυρίας.

Το πετρέλαιο θέρμανσης εκτιμάται πως θα πωλείται φέτος προς 85 λεπτά το λίτρο έναντι 1,050 ευρώ το λίτρο πέρυσι. Για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης το κόστος θα κυμαίνεται από 64 έως 68 λεπτά το λίτρο.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot