Ελέγχονται για παράνομη διακίνηση μεταναστών στα Δωδεκάνησα από τις αρμόδιες αρχές

Αύγουστος 08, 2015
jumbo-banner

Πλήθος περιπτώσεων εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ

Με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου απορρίφθηκε η αίτηση της Πολωνέζας D. E. K. του J.,  51 ετών, για την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Η ανωτέρω διώκεται για διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη τρίτης χώρας χωρίς να υποβληθεί στον έλεγχο με σκοπό την κερδοσκοπία.
Φέρεται συγκεκριμένα την 5η Ιουνίου 2015 και ώρα 14.45 να συνόδευσε στον αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου, όπου μετέβη προερχόμενη από την Αθήνα, έναν Σύρο μετανάστη, γνωρίζοντας ότι κατέχει και πρόκειται να ταξιδέψει με πλαστό τσέχικο διαβατήριο, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πτήση της εταιρείας Aegean με προορισμό το Παρίσi.

Για τη διευκόλυνσή της δε αυτή φέρεται να είχε συμφωνήσει να λάβει το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ όταν επέστρεφε από το ταξίδι, ενώ είχε ήδη λάβει το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Η κατηγορούμενη προανακριτικά είχε ομολογήσει ότι τέλεσε την εν λόγω κακουργηματική πράξη, υποστηρίζει όμως ότι έχει μετανιώσει.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ
Συνελήφθησαν την Πέμπτη στο αεροδρόμιο της Ρόδου, από αστυνομικούς του Α.Τ. Αερολιμένα Ρόδου ένας 46χρονος Γερμανός, δυο Σύροι και τρεις Ιρακινοί, κατηγορούμενοι για διακίνηση μη νομίμων μεταναστών και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αερολιμένα Ρόδου διαπίστωσαν ότι ο 46χρονος Γερμανός παρείχε καθοδήγηση-κάλυψη σε 26χρονο υπήκοο Συρίας, καθώς επίσης τον είχε προμηθεύσει με κάρτα επιβίβασης και γνήσιο ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο άτομο, έναντι αμοιβής, με σκοπό να τον διευκολύνει να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

Συνελήφθησαν τρείς Ιρακινοί ηλικίας 18, 34 και 44 ετών και ένας 47χρονος Σύρος, γιατί κάνοντας χρήση πλαστών Βουλγάρικων και Δανέζικων διαβατηρίων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε ξεχωριστές πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ
Το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθησαν τρείς Πακιστανοί, ηλικίας 36, 28 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές  ποινικές δικογραφίες για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη διαμονή στη χώρα.

Ο 36χρονος Πακιστανός συνάντησε συγκεκριμένα τον 28χρονο ομοεθνή του στην περιοχή Λάμπη της Κω και τον προμήθευσε με πλαστό Υπηρεσιακό Σημείωμα.
Ακολούθησε  αστυνομικός έλεγχος κατά τον οποίο βρέθηκαν στην κατοχή του 36χρονου 6 έγχρωμα φωτοαντίγραφα Υπηρεσιακών Σημειωμάτων, 6 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ.

Παράλληλα, στην περιοχή Πλατάνι της Κω εντοπίστηκε ο 27χρονος κατηγορούμενος ο οποίος στο πλαίσιο ελέγχου επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό δελτίο αιτήσαντος άσυλου αλλοδαπού.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ
Στο μεταξύ νέα στοιχεία έχουν προκύψει για την δράση ημεδαπού διακινητή μεταναστών, που συνελήφθη την 2α Ιουλίου 2015 στην Τήλο.
Ο προσωρινά κρατούμενος Τ. Π. του Ν. 63 ετών, κάτοικος Αθηνών, φέρεται να έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές σε υποθέσεις διακίνησης μεταναστών και συγκεκριμένα έχει εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα προσωρινής κράτησης το 2011 από τον Ανακριτή Πρέβεζας για όμοιες πράξεις και έχει σχηματιστεί επίσης δικογραφία από την Εισαγγελία Ραφήνας με την οποία εμπλέκεται σε υπόθεση πλαστογραφίας, απάτης και πρόκλησης ναυαγίου. Το 2004 φέρεται να έχει σχηματιστεί εξάλλου δικογραφία για διακίνηση μεταναστών σε βάρος του γιου του στην Πύλο.

Ο κατηγορούμενος είχε αποβιβάσει  23 άνδρες, 10 γυναίκες και 14 παιδιά στην παραλία Αγιος Σέργης  της Τήλου.

dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot