Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Εκτός τραπεζικών χρηματοδοτήσεων και πάλι το Νότιο Αιγαίο!!

Εκτός τραπεζικών χρηματοδοτήσεων και πάλι το Νότιο Αιγαίο!!
jumbo-banner

Εκτός τραπεζικών χρηματοδοτήσεων μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και συγκεκριμένα του συγχρηματοδοτικού προγράμματος «JEREMΙE FRSP for Entrepreneurship» τέθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο μύθος της «πλούσιας» Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εξακολουθεί να θέτει τους κατοίκους της εκτός σημαντικών αναπτυξιακών εργαλείων, αφού ακόμη δεν έχει επιτευχθεί η αναθεώρηση του ΑΕΠ.

Οι ευρωπαίοι εταίροι αδυνατούν να κατανοήσουν πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ακόμη αρκετές ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν με πόρους από την ΕΕ και ότι τέσσερα μεγάλα νησιά με υψηλό ΑΕΠ, παρασύρουν τα υπόλοιπα 44 σε αυτήν την κατηγορία, ενώ τα στοιχεία του ΑΕΠ που φέρνουν την ΠΝΑΙ σε αυτήν την κατηγορία είναι στοιχεία του 2009, δηλαδή προ της κρίσης.

Γνωστός επιχειρηματίας της Ρόδου, που ενημερώθηκε από την «δημοκρατική» ότι η Alpha Bank χορηγεί χαμηλότοκα δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε κεφάλαια κίνησης, αλλά και για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, προσπάθησε να ευεργετηθεί από το πρόγραμμα, για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση ότι σ’ αυτό δεν συγκαταλέγονται επιχειρήσεις και ιδιώτες από το Νότιο Αιγαίο!

Σημειώνεται ότι το επιτόκιο, που προβλέπεται, είναι επιδοτούμενο και ξεκινά από 2,95%, με τη διάρκεια αποπληρωμής να φτάνει τα 10 χρόνια και παράλληλα παρέχεται και περίοδος χάριτος.

Συγκεκριμένα, η Alpha Bank υπέγραψε σύμβαση με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και συμμετέχει στο συγχρηματοδοτικό πρόγραμμα «JEREMΙE FRSP for Entrepreneurship», το οποίο προβλέπει τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων, από κοινού και ισομερώς με το ΕΣΠΑ. Τα δάνεια χορηγούνται για την κάλυψη επενδυτικών σχεδίων απόκτησης ή και δημιουργίας πάγιων περιουσιακών στοιχείων, όπως είναι η αγορά επαγγελματικής στέγης, η απόκτηση επαγγελματικού εξοπλισμού κ.λπ. Αλλά και για την κάλυψη αναπτυξιακών αναγκών, προκειμένου να αυξηθούν η παραγωγικότητα και η αποδοτικότητα της επιχείρησης (αγορά πρώτων υλών, αγαθών, υπηρεσιών κ.λπ) συμπεριλαμβανομένου του εργασιακού κόστους (μισθοί και ημερομίσθια), ενοικίων και λοιπού λειτουργικού κόστους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε επιχείρηση δύναται να ενταχθεί, υπό προϋποθέσεις, και στα δύο είδη προνομιακών δανείων. Το συνολικό ύψος του δανείου μέσω του προγράμματος, ανά επιχείρηση, μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου είναι μέχρι 120 μήνες (10 χρόνια), συμπεριλαμβανομένης της περιόδου χάριτος, η οποία ανέρχεται έως το 1/3 της συνολικής διάρκειας δανείου. Το επιτόκιο των συγκεκριμένων δανείων είναι κυμαινόμενο και ορίζεται από το Alpha Προνομιακό Επιτόκιο, που σήμερα διαμορφώνεται στο 5,90%, πλέον περιθωρίου από 0 έως 5 εκατοστιαίες μονάδες, ανάλογα με τις προσφερόμενες εξασφαλίσεις.

Ωστόσο, λόγω της συμμετοχής της Alpha Bank στον συγχρηματοδοτικό μηχανισμό JEREMIE το ανωτέρω επιτόκιο εφαρμόζεται μόνο στο 50%του δανείου, καθώς το υπόλοιπο 50% παρέχεται άτοκο από το ΕΣΠΑ 2007-2013 – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Συνεπώς η τελική επιτοκιακή επιβάρυνση της επιχείρησης ανέρχεται σήμερα στο ιδιαίτερα προνομιακό επιτόκιο, από 2,95% έως 5,45% (πλέον εισφοράς του Ν. 128/75 0,60%). Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της τράπεζας αναφέρεται ότι δυνατότητα χρηματοδότησης δίνεται σε επιχειρήσεις που έχουν έδρα και λειτουργούν εντός της ελληνικής επικράτειας.

Ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στο κεντρικό κατάστημα Ρόδου της τράπεζας για να ενημερωθεί ότι δεν προβλέπεται η χρηματοδότηση στο Νότιο Αιγαίο…

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή