Δ. Κρεμαστινός - δικαίωση θέσεων και ελπίδα για αποκατάσταση ηρεμίας στα νησιά

Σεπτέμβριος 15, 2015
jumbo-banner

Την πλήρη δικαίωση των παγίων θέσεων του υποψήφιου βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού αποτελεί η απόφαση της έκτακτης διάσκεψης των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες για την αποστολή από τις αρχές Οκτωβρίου ευρωπαϊκών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο,

τα οποία θα μπορούν να εκτελούν νηοψίες, να προχωρούν σε κατασχέσεις ή και να ζητούν αλλαγή πορείας πλοίων που είναι ύποπτα ότι χρησιμοποιούνται από διακινητές προσφύγων και μεταναστών.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κρεμαστινός, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε υιοθετήσει τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο ίδιος στο πλαίσιο της σχετικής ερώτησης που απηύθυνε στον τότε υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού όπως η πάταξη των κυκλωμάτων δουλεμπόρων μέσω της Interpol, η διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων, η εκτέλεση επιπλέον ακτοπλοϊκών δρομολογίων για την μεταφορά των προσφύγων προς την Αθήνα και η επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την αναχώρησή τους από την Ελλάδα, σήμερα η κατάσταση στα νησιά θα ήταν διαφορετική.

«Δεν με χαροποιεί η δικαίωση των θέσεών μου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, με ικανοποιεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθεί η καταδυνάστευση των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου και θα επανέλθει η ηρεμία στις τοπικές κοινωνίες οι οποίες δοκιμάστηκαν τους τελευταίους μήνες» δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων προκειμένου να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών σε οργανωμένα κέντρα της Αθήνας.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot