ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΤ Εργατικού Κέντρου Β . Συγκ/τος Δωδ/σου για οφειλές μισθοδοσίας στο "Πέλαγος Α.Ε. "

Αύγουστος 12, 2015
jumbo-banner

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου μαζί με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω ,προχώρησε σε καταγγελία στο ΣΕΠΕ Κω-Καλύμνου , για την επιχείρηση «Πέλαγος Α.Ε» για οφειλές μισθοδοσίας των δύο τελευταίων μηνών (Ιούνιος & Ιούλιος).

Η επιχείρηση Πέλαγος ΑΕ είναι άλλη μια ξενοδοχειακή μονάδα που εκμεταλλεύεται την κατάσταση που δημιούργησαν οι κυβερνητικές αποφάσεις για capital control προκειμένου να δικαιολογήσει την αντισυμβατική της τακτική .
Δεν είναι η πρώτη χρονιά που η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν εφαρμόζει τις ελάχιστες και υποτυπώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στο προσωπικό δηλ την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας.

Το σύνολο του προσωπικού καλείται καθημερινά σε σκληρές συνθήκες να εκτελέσει άψογα τα καθήκοντά του χωρίς καθυστερήσεις και δικαιολογίες όταν η επιχείρηση όπως επίσημα δήλωσε στη τριμερή θα εξοφλήσει τις οφειλές του Ιούλη τέλη Αυγούστου με δόσεις.

Η απληρωσιά στα ξενοδοχεία «Πέλαγος» και «Aqua Blue» είναι τρανταχτό παράδειγμα της πολυδιαφημιζόμενης ανάπτυξης του τουρισμού.
Εδώ και χρόνια οι ξενοδόχοι με το «σπρώξιμο» των κυβερνήσεων και της Ε.Ε ,ζουν τον «μύθο» των κερδών τους με εργαζόμενους απλήρωτους με μισθούς πείνας σε άθλιες συνθήκες εργασίας με δυσκολία επιβίωσης τον χειμώνα χωρίς καθόλου εισόδημα και ταμείο ανεργίας.
Το Εργατικό Κέντρο δεν συμφώνησε με τις προτάσεις της επιχείρησης για τμηματική καταβολή της μισθοδοσίας .
Απαιτεί την άμεση εξόφληση του συνόλου των αποδοχών στο σύνολο των εργαζομένων που έχουν δικαιολογημένα φτάσει στα όρια της υπομονής .
Καλεί όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης όσο και τους υπόλοιπους του κλάδου να οργανωθούν στο σωματείο τους , να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, τη ζωή που μας κλέβουν.
Συγκεντρώνουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot