Δράσεις Αλληλεγγύης στην ακριτική Λέρο (Φωτό)

Νοέμβριος 25, 2015
jumbo-banner

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε μια συστοιχία ανθρωπιστικών δράσεων , επισκέψεων και επαφών, που έλαβαν χώρα στο πανέμορφο νησί της Λέρου από κλιμάκιο συνεργατών της Γραμματείας Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που επισκέφτηκε για λίγες μέρες το ακριτικό νησί.
d2
Μετά την άφιξή του κλιμακίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας του Κάστρου της Λέρου και την ιδία ημέρα, προσφέρθηκαν από την Γραμματεία είδη ρουχισμού, τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα, σε άπορους κατοίκους του νησιού και στους μετανάστες πολέμου στον καταυλισμό όπου φιλοξενούνται προσωρινά.
d3
Την επόμενη, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, παρουσία της Γραμματέας Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, του Διευθυντή του Γραφείου Αλληλεγγύης της Κύπρου, κ. Φαλά Χάρη, του Περιφερειάρχη Αλληλεγγύης Ν. Αιγαίου κ. Παλαπουγιούκ Γεωργίου, μελών της συντονιστικής Λέρου, εκπαιδευτικών και μαθητών, εγκαινιάστηκε η αίθουσα του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας του 1 ΕΠΑΛ Λέρου που εξοπλίστηκε με την πρόσφατη προσφορά πλούσιου τεχνολογικού εξοπλισμού, αναγκαίου για το εκπαιδευτικό έργο του Τομέα .
d4
Ακολούθησε συνάντηση με τον Έπαρχο Λέρου - Καλύμνου κ. Θεμέλαρο Ιωάννη όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα δυο νησιά και ορίστηκαν σημαντικά ραντεβού σε Υπουργεία κατά την προσεχή επίσκεψη του Επάρχου στην Αθήνα.
d5
Ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του κλιμακίου της Γραμματείας στο "Ισιδώρειο Γηροκομείο", όπου τα μέλη του συνομίλησαν με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Πανοσιολογιότατο Στέφανο Κατέ, και τους ενοίκους γέροντες, ενημερώθηκε για την σπουδαία προσφορά του Ιδρύματος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και δεσμεύτηκε στη εξασφάλιση στήριξης του σημαντικού κοινωνικού έργου του.
d6
Πραγματοποιήθηκαν επίσης επισκέψεις σε εκκλησίες του νησιού και συναντήσεις με πολιτιστικούς φορείς.

d1
Η συστοιχία αυτή των δράσεων κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέστη δυνατή, χάρη στην συγκέντρωση και προσφορά 450 κιλών ειδών ένδυσης και κλινοσκεπασμάτων με τη συμβολή περιφερειαρχών της Γραμματείας μας από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και στο έντονο ενδιαφέρον για τον τόπο του, του περιφερειάρχη της Γραμματείας μας για τα Δωδεκάνησα, κ Παλαπουγιούκ Γιώργου.

Με την ολοκλήρωση της πολύπτυχης αυτής δράσης, εκφράζω της θερμές μου ευχαριστίες στον άξιο συνεργάτη μου κ. Παλαπουγιούκ Γιώργο και τα στελέχη της Συντονιστικής Λέρου : κ. Φώτη Δημήτρουλα κ. Σαρρή Νικόλαο & κ. Βερενάκη Άννα.
S111
Επίσης , ευχαριστώ θερμά τον ιδιοκτήτη του Castelo hotel στο Παντέλι της Λέρου κ. Μπήτρο Νικόλαο για την χορηγία του, τον Αρχιερατικό επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Νικόδημο Φώκα, τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Στέφανο Κατέ , τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Δαμασκηνό Παλαπουγιούκ και όλους που με κάθε τρόπο συνεισέφεραν στην προσπάθεια αυτή.

Η Γραμματέας Αλληλεγύης

Μίκα Παππά-Σέβου

επαλλλ111

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot