Δράκος: Το ιστορικό του νέου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ – ΣΟΚ Καταργούν και το ΦΠΑ των νησιών

Ιούλιος 10, 2015
jumbo-banner

Σήμερα αποκαλύπτεται στους Έλληνες και ιδιαιτέρως στους Δωδεκανήσιους, η αλήθεια. Μία αλήθεια που φωνάζαμε, χωρίς όμως να ακουγόμαστε. Μία αλήθεια, για την οποία παλεύαμε, αλλά μάταια.

Τα δεινά που έχουν ήδη υποστεί οι πολίτες αυξημένα, το αναγνωρίζουμε. Αναγνωρίζουμε και τα λάθη μας και τις παραλείψεις μας, αλλά τουλάχιστον λέγαμε πάντοτε την αλήθεια. Κοιτούσαμε και κοιτάμε τους πολίτες στα ματιά, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες που δεν έρχονται…
Όμως, δεν είναι ώρα για κριτική και απόδοση ευθυνών. Είναι ώρα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, για τη σωτηρία της χώρας μας.

Πρέπει να γνωρίζουμε πως φτάσαμε εδώ:
 Αβάσιμες προεκλογικές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
 Ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις μηνών.
 Χρονικές καθυστερήσεις που οδήγησαν σε απώλεια των όσων είχαν προκύψει από τον κόπο και τις θυσίες των Ελλήνων.
 Άκαιρο και χωρίς περιεχόμενο δημοψήφισμα, που θανάτωσε την πραγματική οικονομία, πάγωσε την αγορά και έπληξε τον τουρισμό.
 Οι καθυστερήσεις, οι λαθεμένες κινήσεις και τα συνεχή ψεύδη, οδηγούν σε νέο τρίτο σκληρό ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
 Η Ελλάδα σε αδιέξοδο. Το πραγματικό δίλημμα που δημιούργησαν ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΠΤΩΧΕΥΣΗ.
Η κυβερνητική πρόταση που κατατέθηκε προβλέπει ακόμη και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. Τα Δωδεκάνησα χάνουν και το τελευταίο κεκτημένο τους.
Οι πολίτες δεν απαιτείται πια να μας ακούσουν, απλά να δουν την αλήθεια.
Υ.Γ. (1) Το email Χαρδούβελη της κυβέρνησης της ΝΔ, περιλάμβανε μέτρα ύψους 980 εκ. ευρώ. Η πρόταση Τσίπρα, προτείνει μέτρα – σοκ που ξεπερνούν τα 12 δις ευρώ.
Υ.Γ. (2) Το νέο μνημόνιο – σοκ, καταστρέφει τους επιχειρηματίες (100% προκαταβολή φόρου), διαλύει τους συνταξιούχους (χωρίς όρια οι δεσμεύσεις για οφειλές), γονατίζει τους νησιώτες (κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ), βάζει χέρι στην εστίαση (αύξηση φόρου κατά 10%).
Φορολογούν ενοίκια, επιχειρήσεις, καταργούν το ΕΚΑΣ, τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, μειώνουν τις αμυντικές δαπάνες, αυξάνουν τις εισφορές των συνταξιούχων για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παίρνουν πίσω τις περιβόητες 100 δόσεις, μονιμοποιούν την κινητικότητα στο Δημόσιο, καταργούν την ειδική φορολόγηση των αγροτών, υπογράφουν αναμόρφωση των μισθών στο Δημόσιο κτλ.

Στέφανος Δράκος
Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ
Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ
Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot