Διευθυντής ξενοδοχείου κατέθεσε μήνυση κατά δύο ιστοσελίδων

Ιούλιος 29, 2015
jumbo-banner

Πως φέρεται να έχει η όλη υπόθεση

Eνώπιον της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγαν με δύο μηνύσεις ο διευθυντής γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας της πόλεως Ρόδου και το διοικητικό συμβούλιο του ξενοδοχειακού ομίλου, που την διαχειρίζεται, σε βάρος των εκπροσώπων δύο ιστοσελίδων – blog και δύο κατοίκων της Ρόδου.

O διευθυντής της μονάδας, αναφέρει εισαγωγικά στη μήνυση του, ότι στο ξενοδοχείο εργάζεται ως ξενοδοχοϋπάλληλος στον μπουφέ η δεύτερη μηνυόμενη.
Όπως εκθέτει την 13η Μαΐου 2015 και περί ώραν 10.00 μ.μ. εισήλθε βιαίως στο γραφείο του, ο πρώτος των μηνυομένων, σύντροφος της δεύτερης των μηνυομένων και του ζήτησε να σταματήσουν να πιέζουν τη σύντροφό του και να της αυξήσουν το μισθό από 1.000€ σε 1.500€, αναβαθμίζοντάς την σε προϊσταμένη, καθότι εργάζεται πολλές ώρες.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ο μηνυτής την είχε αγγίξει στην πλάτη μια φορά πέρυσι παρά τη θέλησή της, ενώ φέρεται να τον απείλησε λέγοντάς του «ξέρω που περπατάς το βράδυ και ξέρω και την σύζυγό σου».

Ο μηνυτής είχε προσφύγει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου η οποία με την από 14 Μαΐου 2015 έγγραφη παραγγελία της κάλεσε ενώπιον του Α.Τ. Ρόδου τον πρώτο μηνυόμενο, συνταχθέντος προς τούτο δελτίου συμβάντων.

Επιπλέον στις 3 Μαΐου και στις 10 Μαΐου, όπως υποστηρίζει ο μηνυτής, του έγιναν δριμύτατες παρατηρήσεις  από τον γενικό διευθυντή και από τον πρόεδρο του ομίλου λόγω της πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων της δεύτερης των μηνυομένων όσον αφορά την εικόνα του μπουφέ του ξενοδοχείου.

Ο μηνυτής διατείνεται ότι οι μηνυόμενοι στην  πορεία διέδωσαν σε δύο sites/blogs της Ρόδου ψευδή περιστατικά.
Σε blog συγκεκριμένα έγινε την 2α Ιουνίου 2015 ανάρτηση σύμφωνα με την οποία κορυφαίο στέλεχος ξενοδοχείου στη Ρόδο «χούφτωσε» νεαρή εργαζόμενη!

Στο άρθρο υποστηρίζεται συγκεκριμένα ότι η «άτυχη κοπέλα δέχτηκε ερωτικά χαδάκια από τον προϊστάμενό της», ενώ γίνεται μνεία στο όνομα του ξενοδοχείου και στον ξενοδοχειακό όμιλο.
Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται για τον μηνυτή «πως έχει αδυναμία στις φρέσκιες νεοπροσληφθείσες» και πως επενέβη η αστυνομία για να μην τον χτυπήσει ο αρραβωνιαστικός της.
Υποστηρίζεται ότι η γυναίκα είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του και γίνεται μνεία σε «τερτίπια του ερωτύλου», που είναι «τόσο προχωρημένος, που εκτελεί θέση προσωπάρχη… για να διαλέγει τα ξανθά μωρά και νεανίδες».

Το ίδιο άρθρο δημοσιεύθηκε κι από άλλο blog, που λειτουργεί στο νησί.
Ο διευθυντής της ξενοδοχειακής μονάδας εγκαλεί τους μηνυόμενους για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια της εν γνώσει τους ενώπιον τρίτων διάδοσης ψευδών γεγονότων τα οποία είναι ικανά να βλάψουν την τιμή και την  υπόληψή του.
Υποστηρίζει περαιτέρω ότι οι πράξεις των δύο πρώτων μηνυομένων συνιστούν τα αδικήματα της εξύβρισης για τα αναφερόμενα ως λαβόντα χώρα στο γραφείο του περιστατικά. Επίσης καταμήνυσε τον πρώτο των μηνυομένων για το αδίκημα της απειλής καθόσον με τις φράσεις του ότι γνωρίζει που κάνει περίπατο τα βράδια και ότι γνωρίζει και την σύζυγό του περιήλθε σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας ότι κάποιο κακό θα του προξενήσει.

Την ίδια μήνυση υπέβαλε και η ανώνυμη εταιρεία του ξενοδοχειακού ομίλου σε βάρος των ίδιων μηνυομένων.
Όπως αναφέρεται στην μήνυση της εταιρείας οι πράξεις των δύο πρώτων μηνυομένων και των λοιπών αγνώστων δραστών συνιστούν το αδίκημα της δυσφήμισης ανώνυμης εταιρείας αφού εν γνώσει τους διέδωσαν και δημοσίευσαν ενώπιον τρίτων τα παραπάνω ψευδή περιστατικά  εν γνώσει της αναλήθειας τους, με σκοπό να βλάψουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εταιρεία πλήττοντας κατ’αυτόν τον τρόπο το κύρος και την αξιοπιστία της, αφού αυτή εμφανίζεται να απασχολεί ανάξιο διευθυντικό προσωπικό που ασχολείται εκμεταλλευόμενος την θέση του με ερωτικές προτάσεις προς το εργαζόμενο προσωπικό και μάλιστα με την ανοχή της.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Κώστας Σαρρής.

dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot