ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: "Σας καθιστούμε υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί με τους παράτυπους μετανάστες"

Αύγουστος 18, 2015
jumbo-banner

Οξύτατο είναι το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες στο νησί της Λέρου, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Τα καθημερινά περιστατικά εισόδου εκατοντάδων μεταναστών από το Φαρμακονήσι έχουν ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση του αριθμού τους.

Έτσι, για πολλές ημέρες δεκάδες παράνομοι μετανάστες κοιμούνται εκτός από το Λιμεναρχείο, σε χώρους της ευρύτερης περιοχής του Λακκίου, όπως στο ξενοδοχείο "ΛΕΡΟΣ", ή έξω από το κινηματοθέατρο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στη Λέρο, είναιτο γεγονός ότι οι μετανάστες απλώνουν τα ρούχα τους ακόμη και στο... μνημείο πεσόντων του "Βασίλισσα Όλγα" (!), κάνοντας ευλόγως κατοίκους και επισκέπτες να αναρωτιούνται μέχρι πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση...

Και ενώ ο αριθμός των μεταναστών ολοένα αυξάνεται, η μεταφορά τους προς τον Πειραιά καθίσταται ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Για το μείζον αυτό θέμα, ο Δήμαρχος Λέρου απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο καθώς και στην Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Κόλιας αναφέρει τα ακόλουθα:

"Επανερχόμενος στο γνωστό πρόβλημα των παράτυπων μεταναστών, θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω την έντονη αγανάκτηση και την αγωνία μου. Όπως σας έγινε γνωστό με έγγραφο μου στις 11.08.2015, η κατάσταση στο νησί της Λέρου είναι εκτός ορίων.

Τα προβλήματα μεγαλώνουν θέτοντας σε κίνδυνο όχι πλέον την υγεία μόνο των παράτυπων μεταναστών, αλλά και την ίδια τους τη ζωή, όπως και των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών του.

Αναγνωρίζουμε την απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται οι άνθρωποι αυτοί, όμως οδηγούμαστε πλέον σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Το αίτημα μας για να αποσταλεί αρματαγωγό ή κάποιο επιβατικό πλοίο προκειμένου να μεταφέρει τους παράτυπους μετανάστες παραμένει ανεκτέλεστο.

Σας ζητάμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.

Αναμένουμε άμεσα τις δικές σας ενέργειες καθώς αδυνατούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο ως δήμος, αστυνομικό τμήμα, Λιμεναρχείο, Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκκλησία και σας καθιστούμε υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί".

lerosnews.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot