Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Δεκτή η προσφυγή εταιρείας κατά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Δεκτή η προσφυγή εταιρείας κατά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου
jumbo-banner

Με απόφαση που εξέδωσε η επιτροπή του άρθρου 7 του Ν. 2839/2010 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία η προσφυγή της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «Εκδοτικές Συμβουλευτικές και Υπηρεσίες Υποστήριξης Νέων Τεχνολογιών Win ΕΠΕ»,

που εδρεύει στις Σέρρες κατά της 139/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Με την προσβαλλόμενη 139/2015 πράξη της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποφασίσθηκε ομόφωνα να εγκριθεί η ματαίωση του πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή «Τεχνικού Συμβούλου για την εκπόνηση της μελέτης της στρατηγικής επικοινωνίας τουριστικής προβολής για το έτος 2015 για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., διότι η αρμόδια επιτροπή, η οποία προέκρινε την προσφορά της προσφεύγουσας έναντι των λοιπών συμμετεχουσών εταιρειών, έκρινε με βάση το κριτήριο της χαμηλότερης τιμής, χωρίς να συνεκτιμήσει ως όφειλε και τις άλλες παραμέτρους που επιβάλλει ο νόμος και η διακήρυξη, ώστε να πληρωθεί ο όρος της διακήρυξης, με βάση τον οποίο ο διαγωνισμός αυτός όφειλε να διεξαχθεί με βάση το κριτήριο της πιο συμφέρουσας τιμής. Η προσφεύγουσα προέβαλ­ε ως λόγους ακύρωσης της ανωτέρω απόφασης: το γεγονός ότι η τιμή της συμφερότερης προσφοράς προέκυψε από τον λόγο του κλάσματος οικονομική προσφορά/ βαθμολογία τεχνικής προσφοράς και ότι στην βαθμολογία τεχνικής προσφοράς λήφθηκαν υπόψη οι τεχνικές προδιαγραφές, η έκπτωση, που προσέφερε στην οικονομική προσφορά είναι εύλογη και αποτελεί συνήθη πρακτική και δεν καθίσταται σαφής η αιτιολογία της απόφασης για την ματαίωση του διαγωνισμού. Η Επιτροπή του διαγωνισμού στο από 2.2.2015 Πρακτικό Αποσφράγισης Τεχνικών Προσφορών του πρόχειρου διαγωνισμού προέβη στην αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών των τεσσάρων εταιρειών, που είχαν προκριθεί κατά το προηγούμενο στάδιο του διαγωνισμού, ανάμεσα στις οποίες η προσφεύγουσα και η εταιρεία με την επωνυμία «SPIN COMMUNICATIONS Α.Ε.» (συμφερόντων του επικοινωνιολόγου Σπύρου Ριζόπουλου). Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην προσφεύγουσα εταιρεία.

Η Επιτροπή του άρθρου 7 έκρινε βάσιμο τον πρώτο λόγο της προσφυγής ενώ περαιτέρω αναφέρει στην απόφασή της ότι κατά το χρόνο λήψης της απόφασης της, έχουν ήδη παρέλθει τέσσερις και πλέον μήνες από το πρακτικό απόρριψης ενστάσεων και ως εκ τούτου θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός του εάν χρονικά είναι λυσιτελής, υπό την προϋπόθεση υπογραφής σύμβασης ανάμεσα στην προσφεύγουσα και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου άμεσα και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, η εκπόνηση του έργου για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έτος 2015 στην παρούσα χρονική στιγμή. Λήφθηκε υπόψη εξάλλου και το γεγονός ότι προβλήθηκε από την πληρεξούσια δικηγόρο της προσφεύγουσας ο ισχυρισμός ότι είναι δυνατή η ολοκλήρωση της μελέτης εντός πολύ συντόμου διαστήματος από την υπογραφή της σύμβασης (ενδεικτικά εντός χρονικού διαστήματος δύο εβδομάδων) και πάντως πολύ συντομότερου από το προτεινόμενο στο χρονοδιάγραμμα της τεχνικής προσφοράς της εταιρείας, καθώς η ίδια διαθέτει ήδη την τεχνογνωσία λόγω της εκπόνησης του αντικειμένου που προβλέπεται στην από 9.6.2014 σύμβαση παροχή υπηρεσιών ανάμεσα στην ίδια και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν.Α. και συγκεκριμένα στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης της Ενεργειακής Α.Ε. στην διαρκή εναρμόνιση/επικαιροποίηση και ανταπόκριση στις απαιτήσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, της στρατηγικής marketing και επικοινωνίας του σχεδίου τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

dimokratiki.gr
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή