Δήλωση Χ. Κόκκινου σχετικά με εσωκομματικές εκλογές Ν.Δ.

Νοέμβριος 23, 2015
jumbo-banner

Η δοκιμαζόμενη κοινωνία μας και το δημοκρατικό μας πολίτευμα απαιτούν πολιτικά κόμματα με συνοχή και παρέμβαση στην κοινωνία.

Η ιστορική διαδρομή και η προσφορά της Ν.Δ. επιβάλλει στα πρωτεύθυνα στελέχη της και στη βάση της να δείξουν ψυχραιμία, να διαφυλάξουν την ενότητα και να προχωρήσουν σε γενναίες αποφάσεις

Με αφορμή τα γεγονότα και τις τελευταίες εξελίξεις στη Ν.Δ., αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες για την ελληνική κοινωνία, ότι ο τόπος έχει ανάγκη από πολιτικά κόμματα που έχουν συνοχή, ειλικρινή πρόταση, ρεαλιστικό πρόγραμμα και να να έχουν παρέμβαση στο δοκιμαζόμενο από τις συνέπειες της δυσβάσταχτης οικονομικής κρίσης λαό μας.
Η Ν.Δ. είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη που από την ίδρυσή της το 1974 με ηγέτη τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι και σήμερα πρόσφερε πολλά στον τόπο.

Όλοι γνωρίζουν ότι εγκαθίδρυσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, σφυρηλάτησε την εθνική ενότητα, ένταξε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βοήθησε στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού μας. Σ’ αυτήν τη διαδρομή των 41 ετών έγιναν πολλά θετικά αλλά και λάθη και παραλείψεις, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε ζωντανό οργανισμό που κινείται και δρα.

Η αδυναμία λόγω τεχνικής βλάβης από την αρμόδια εταιρία μηχανογράφησης και από πιθανές πολιτικές ευθύνες που έχουν κάποιοι/ες και οδήγησαν στη μη διεξαγωγή της εκλογής του 9ου προέδρου της Ν.Δ., πλήγωσε πολλούς και ακύρωσε μια δημοκρατική γιορτή.
Η επόμενη μέρα είναι εδώ!

Απαιτεί απ’ όλους να δείξουν νηφαλιότητα και πολιτική ωριμότητα. Δεν εξυπηρετούν την παράταξη ούτε τον τόπο δηλώσεις που μεγαλώνουν την εσωστρέφεια και δίνουν πολιτικά όπλα στους αντιπάλους.
Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα και η Ν.Δ. που είναι κόμμα φιλελεύθερο, δημοκρατικό και με λαϊκή βάση, και πάλι μπορεί να βρει γρήγορα διέξοδο από τα ζητήματα που έχουν προκύψει.
Υπάρχουν δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα. Αυτά να συγκληθούν, να λειτουργήσουν, να χαράξουν την προοπτική και ο καθένας/καθεμιά να αναλάβει την ευθύνη του/της.

Ως στέλεχος της παράταξης που απέφυγα να εμπλακώ σε κελεύσματα εσωστρέφειας και περιχαρακώσεις που κάποιοι/ες καλλιέργησαν ή διαφήμισαν κατά την πρόσφατη «εσωκομματική προεκλογική περίοδο», αλλά και ως άνθρωπος που από νέος πίστεψα και στρατεύτηκα στις αρχές και στις αξίες του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και η βάση της Ν.Δ. με εκλέγει επί είκοσι (20) συνεχή χρόνια στην Πολιτική της Επιτροπή, προτείνω:
1. Άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης και οργάνωση της παρουσίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο ενόψει των μεγάλων ζητημάτων που συζητούνται άμεσα και αφορούν το σύνολο της κοινωνίας μας. Η σοβαρή παρουσία της Ν.Δ. σ’ αυτήν την κρίσιμη φάση με θέσεις ξεκάθαρες και ρεαλιστικές, ενδιαφέρει το σύνολο του ελληνικού λαού.
2. Στο επόμενο δεκαήμερο σύγκλιση Πολιτικής Επιτροπής όπου θα αποφασιστεί...
3. … η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου μέχρι το Μάρτιο και αναδιοργάνωση της παράταξης
4. Αναβολή της διεξαγωγής των εκλογών για ανάδειξη προέδρου. Η πιθανή ημερομηνία νέας εκλογικής διαδικασίας ενέχει πολλούς κινδύνους:
α) Θα αποσπάσει την προσοχή των στελεχών της και της ηγεσίας της από τα αντιπολιτευτικά καθήκοντα με σοβαρό κίνδυνο να απολέσει την εμπιστοσύνη και το ενδιαφέρον και των ψηφοφόρων της, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας που θέλει κόμματα με παρέμβαση.
β) Να ξαναγίνει το ίδιο πρόβλημα με οποιαδήποτε εταιρία αναλάβει την εκλογική διαδικασία που ούτως ή άλλως είναι προβληματική,
γ) Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η κυβέρνηση ήδη παραπαίει. Ο εκφραστής του «όχι σε όλα» κ. Τσίπρας ζητά συναίνεση σήμερα και ξεχνά την άρνησή του, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τού κατέθεταν παρόμοιο αίτημα. Τα αντιλαϊκά μέτρα -παρά τις προεκλογικές κυβερνητικές υποσχέσεις- «κατεδαφίζουν» την ελληνική κοινωνία.
Οι ώρες είναι ιστορικές και κρίσιμες. Την ώρα που η ιδεολογία της Ν.Δ. κυριαρχεί πανευρωπαϊκά, στην Ελλάδα ο αριστερός ψευτοπροοδευτισμός και λαϊκισμός επικαλύπτει τις πραγματικές ανάγκες και προοπτικές της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ώρα ευθύνης, περισυλλογής και αποφάσεων για όλους.
- Κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν έχει δικαίωμα να πληγώσει τον υπερήφανο κόσμο της φιλελεύθερης παράταξης που είναι πάντα παρών στους μεγάλους παραταξιακούς και κοινωνικούς αγώνες.
- Κανείς δεν πρέπει να ρίξει νερό στο μύλο της εσωστρέφειας και πολιτική τροφή στους αντιπάλους που παραπαίουν και ξεγυμνώνονται καθημερινά πολιτικά.

Η Ν.Δ. είναι παράταξη που αντλεί τη δύναμή της από την Ελληνική Κοινωνία… Σ’ αυτή λογοδοτεί και αυτήν υπηρετεί.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot