Menu
Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούστου: Σκορπιέ, σήμερα προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις με τη λογική και να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά πριν οριστικοποιήσεις οτιδήποτε σχετικό με το επαγγελματικό σου μέλλον.

Τα ζώδια σήμερα 20 Αυγούσ…

Τι λένε για σήμερα τ...

Πότε πληρώνεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης -Τα ποσά των δικαιούχων

Πότε πληρώνεται το Κοινων…

Την τελευταία εβδο...

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος, βγαίνουν τα αποτελέσματα της 1Κ/2017 για θέσεις στα Δικαστήρια

ΑΣΕΠ: Ξεκινάει ο έλεγχος,…

Σε τελική ευθεία β...

Δυνατότητα επιστροφής από την αποστρατεία δίνει το λιμενικό

Δυνατότητα επιστροφής από…

Η ηγεσία του Λιμεν...

Τι είναι η «μελαγχολία του Αυγούστου» και πώς αντιμετωπίζεται

Τι είναι η «μελαγχολία το…

Ο καλοκαιρινός ήλι...

Παίζουν... καθυστερήσεις για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών

Παίζουν... καθυστερήσεις …

Τρόπο διαφυγής από τ...

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουριστικά νησιά για τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ

«Εμπόλεμη ζώνη» τα τουρισ…

Ταμειακές μηχανές ...

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά στην Κάλυμνο

Ακυβέρνητο σκάφος κοντά σ…

Ενημερώθηκε πρωινέ...

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Πάτμου διεκδικεί δικαστικώς την κυριότητα της νησίδας Λέβιθα

Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου…

Ενώπιον του Πολυμε...

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν οι τζιχαντιστές - Θα τίναζαν στον αέρα τη Sagrada Familia

Τριπλό χτύπημα ετοίμαζαν …

Οι τρομοκράτες που...

Τηγανίτες με κάππαρη από την Κίμωλο

Τηγανίτες με κάππαρη από …

Νόστιμες, αλμυρές τη...

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρ…

Μετά από 11 ιστιοδ...

Prev Next

Δήλωση του κ. Στέφανου Δράκου, για την εκροή καταθέσεων και την επαναφορά της ανασφάλειας στην Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα

Δήλωση του κ. Στέφανου Δράκου, για την εκροή καταθέσεων και την επαναφορά της ανασφάλειας στην Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα
jumbo-banner

«Η κυβέρνηση, επενδύοντας στις προσδοκίες της κοινωνίας, οδηγεί ολόκληρη τη χώρα σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι, με μοναδικό θύμα τον Ελληνικό λαό.

Σε μια περίοδο που αποτελεί τη βάση του επόμενου έτους, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην πραγματική οικονομία, προκαλώντας δραματική εκροή τραπεζικών καταθέσεων και κατ’ επέκταση κατάρρευση της αγοράς. Μίας αγοράς, που είχε αρχίσει να χτίζεται από την αρχή, ύστερα από τις αιματηρές θυσίες του συνόλου των Ελλήνων.

Με το σύννεφο της αβεβαιότητας να έχει απλωθεί πάνω από τη χώρα, οι πολίτες πανικοβλημένοι σχηματίζουν ουρές στα ταμεία των Ελληνικών τραπεζών, ζητώντας την εκταμίευση ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να διασφαλίζουν τα αποθεματικά τους, έναντι των νέων φόβων που έχουν δημιουργηθεί για μία πιθανή χρεοκοπία της χώρας.

Μετά τη διάθεση των αποθεματικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού στην Αθήνα, ήρθε η αναστολή των πληρωμών μέσω ΕΣΠΑ και ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι πρόκειται να ακολουθήσει. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και προκαλούν συνθήκες αβεβαιότητας και πανικού, ενώ οι αποκαλούμενες «κυβερνητικές διαπραγματεύσεις», μάλλον σε νέο μνημόνιο οδηγούν με δυσχερέστερους όρους για την Ελλάδα και τους Έλληνες, παρά στην ευαγγελιζόμενη κατάργησή του, που είχε ως στόχο την εκμαίευση της ψήφου του λαού.

Η κυβέρνηση, σε μία σειρά από σοβαρότατα ζητήματα εκφράζει δια μέσω υψηλά ιστάμενων στελεχών, παράλληλες και αντικρουόμενες απόψεις, καταργεί μονομερώς κάθε έννοια στήριξης της οικονομίας και της αγοράς, μέσω της απόφασής της να αναστείλει το σύνολο των πληρωμών των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και προκαλεί φαινόμενα ντόμινο, που σαν αποτέλεσμα θα έχουν το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την επιπλέον αύξηση της ανεργίας. Οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό.

Με την πολιτική της, προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στον τουρισμό, ενώ προωθεί – ως φαίνεται – και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που ισχύουν στο Αιγαίο, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις.

Δεν υπάρχει Έλληνας σήμερα που να θέλει να αποτύχει η κυβέρνηση, όποια και εάν είναι αυτή, και εγώ σε αυτούς τους Έλληνες ανήκω. Κανείς δεν επιθυμεί να αποτύχει η Ελλάδα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ηγείται μίας διαδικασίας που θα δημιουργήσει καλύτερες παραμέτρους για τη χώρα, όχι δυσμενέστερες. Δεν υπάρχει όμως και κανένας Έλληνας, που να μπορεί να αντέξει την οικονομική ασφυξία που επαναφέρει η σημερινή κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση, που οφείλει στο ελάχιστο, να ολοκληρώσει τη διαδικασία που δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινούσε ή τουλάχιστον να αφήσει ανέπαφο ότι έχει διασφαλίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την Ελλάδα και τους Έλληνες, προτού να είναι πολύ αργά».

Στέφανος Δράκος
Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ
Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου
Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή