Δήλωση του κ. Στέφανου Δράκου, για την εκροή καταθέσεων και την επαναφορά της ανασφάλειας στην Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα

Απρίλιος 07, 2015
jumbo-banner

«Η κυβέρνηση, επενδύοντας στις προσδοκίες της κοινωνίας, οδηγεί ολόκληρη τη χώρα σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι, με μοναδικό θύμα τον Ελληνικό λαό.

Σε μια περίοδο που αποτελεί τη βάση του επόμενου έτους, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην πραγματική οικονομία, προκαλώντας δραματική εκροή τραπεζικών καταθέσεων και κατ’ επέκταση κατάρρευση της αγοράς. Μίας αγοράς, που είχε αρχίσει να χτίζεται από την αρχή, ύστερα από τις αιματηρές θυσίες του συνόλου των Ελλήνων.

Με το σύννεφο της αβεβαιότητας να έχει απλωθεί πάνω από τη χώρα, οι πολίτες πανικοβλημένοι σχηματίζουν ουρές στα ταμεία των Ελληνικών τραπεζών, ζητώντας την εκταμίευση ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να διασφαλίζουν τα αποθεματικά τους, έναντι των νέων φόβων που έχουν δημιουργηθεί για μία πιθανή χρεοκοπία της χώρας.

Μετά τη διάθεση των αποθεματικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού στην Αθήνα, ήρθε η αναστολή των πληρωμών μέσω ΕΣΠΑ και ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι πρόκειται να ακολουθήσει. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και προκαλούν συνθήκες αβεβαιότητας και πανικού, ενώ οι αποκαλούμενες «κυβερνητικές διαπραγματεύσεις», μάλλον σε νέο μνημόνιο οδηγούν με δυσχερέστερους όρους για την Ελλάδα και τους Έλληνες, παρά στην ευαγγελιζόμενη κατάργησή του, που είχε ως στόχο την εκμαίευση της ψήφου του λαού.

Η κυβέρνηση, σε μία σειρά από σοβαρότατα ζητήματα εκφράζει δια μέσω υψηλά ιστάμενων στελεχών, παράλληλες και αντικρουόμενες απόψεις, καταργεί μονομερώς κάθε έννοια στήριξης της οικονομίας και της αγοράς, μέσω της απόφασής της να αναστείλει το σύνολο των πληρωμών των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και προκαλεί φαινόμενα ντόμινο, που σαν αποτέλεσμα θα έχουν το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την επιπλέον αύξηση της ανεργίας. Οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό.

Με την πολιτική της, προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στον τουρισμό, ενώ προωθεί – ως φαίνεται – και την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που ισχύουν στο Αιγαίο, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις.

Δεν υπάρχει Έλληνας σήμερα που να θέλει να αποτύχει η κυβέρνηση, όποια και εάν είναι αυτή, και εγώ σε αυτούς τους Έλληνες ανήκω. Κανείς δεν επιθυμεί να αποτύχει η Ελλάδα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ηγείται μίας διαδικασίας που θα δημιουργήσει καλύτερες παραμέτρους για τη χώρα, όχι δυσμενέστερες. Δεν υπάρχει όμως και κανένας Έλληνας, που να μπορεί να αντέξει την οικονομική ασφυξία που επαναφέρει η σημερινή κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση, που οφείλει στο ελάχιστο, να ολοκληρώσει τη διαδικασία που δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινούσε ή τουλάχιστον να αφήσει ανέπαφο ότι έχει διασφαλίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την Ελλάδα και τους Έλληνες, προτού να είναι πολύ αργά».

Στέφανος Δράκος
Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ
Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου
Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot