Δήλωση συμπαράστασης του Δ. Γάκη στον αγώνα των εργαζομένων του ΔΗ.ΡΑ.Σ.

Ιούλιος 09, 2015
jumbo-banner

Την Κω επισκέφθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης την Τετάρτη 08.07.15, για να συμπαρασταθεί και να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων του τοπικού Δημοτικού Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού της Κω.

Να σταθεί στο πλευρό των πολιτών της Κω που θέλουν να συνεχίσει η λειτουργία του Σταθμού και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο βουλευτής Δωδεκανήσου, ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Είναι απαράδεκτο, να συνεχίζεται μια κατάσταση που επί της ουσίας επιβάλλει μαύρο» στη φωνή και την εικόνα της ενημέρωσης των ακριτών, που προκαλεί την Κωακή κοινωνία με επικοινωνιακή απομόνωση σε θέματα ενημέρωσης και δραστηριοτήτων που γίνονται στο Δήμο Κω. Η σημερινή μας επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Σταθμού, δηλώνει δυναμικά και αποφασιστικά, ότι είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα των εργαζομένων που δίνουν την ψυχή τους για την έγκυρη ενημέρωση της Κω και της Βορείου Δωδεκανήσου. Είναι ευθύνη όλων μας να προστατεύσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα της εργασίας και της ενημέρωσης, τα στοιχειώδη αυτά κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα αξιών που κανείς δεν μπορεί να τα «κλέψει» από τους εργαζόμενους, ούτε να παραβλέψει και να αδιαφορήσει για την τύχη του μεγάλου ενημερωτικού έργου που γίνεται από το ΔΗΡΑΣ στην Κω. Τα «κλειδιά» της ενημέρωσης είναι το ίδιο το προσωπικό του Σταθμού και η ενημερωτική φωνή που θέλει να μιλάει στις καρδιές όλων στο Νότιο Αιγαίο δεν εμποδίζεται από τους τοίχους του κτηρίου. Στο πλαίσιο αυτό, καλώ για άλλη μια φορά το Δήμαρχο Κω να βοηθήσει έμπρακτα στη λύση του προβλήματος. Να αποφύγει ακραίες ενέργειες, να ακούσει τους εργαζόμενους και να συμβάλει σε αυτή την αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται στην Κω. Να καθίσουν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να βρουν – επιτέλους – λύση, γεφυρώνοντας τις διαφορές τους, προς όφελος της ενημέρωσης των κατοίκων της Κω. Είναι τιμή για τη δημοτική αρχή που στην Κω λειτουργεί μια δημοτική τηλεόραση και ένα δημοτικό ραδιόφωνο με κύρος που το έχει κατακτήσει με την πολύχρονη παρουσία του στα ρ/τ κύματα. Αυτά το κεκτημένο θα πρέπει να το υπερασπιστεί».

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Κω, μετά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Ρ/Τ Σταθμό, ο Δημήτρης Γάκης, υπογράμμισε: «Η λειτουργία του ΔΗΡΑΣ Κω είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα πολιτισμού, με τεράστια τοπική και περιφερειακή σημασία. Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στον αγώνα τους για μια πλουραλιστική ραδιοτηλεόραση που μεταδίδει μια ψύχραιμη, έγκυρη και δίχως σκοπιμότητες ενημέρωση. Ο ΔΗΡΑΣ είναι συνδεδεμένος με τον τοπικό χαρακτήρα της Κω, υποστηρίζει τη δωδεκανησιακή πολιτιστική ταυτότητα, και παρουσιάζει την κοινωνική, οικονομική, πολιτική, πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα στα νησιά μας, με σεβασμό στον πλούτο των φωνών και των εκφράσεων.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot