Δήλωση Γιώργου Χατζημάρκου, σε απάντηση επιστολής - δήλωσης Δημήτρη Κρεμαστινού για το Ογκολογικό

Δεκέμβριος 11, 2014
jumbo-banner
Η προσωπική  ανασφάλεια και το άγχος προβολής που χαρακτηρίζουν την ανακοίνωση του κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, δεν συνάδουν και εν πολλοίς αδικούν την πολιτική του διαδρομή.

Λυπάμαι πολύ που ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, γίνεται, με τρόπο τόσο απροκάλυπτο, εργαλείο πολιτικής εκμετάλλευσης αλλά και πολιτικής μικρότητας. Δεν ερμηνεύεται διαφορετικά η ανάγκη του κ. Κρεμαστινού να παραθέσει ένα εκτενέστατο “βιογραφικό” για να διαφημίσει την προσφορά του στον τόπο, για να κάνει διακριτή την κατ' αυτόν διαφορά ανάμεσα στους “καλούς” που νοιάζονται για τον τόπο και τους “κακούς” που δήθεν πολεμούν την δημιουργία του Ογκολογικού.

Οι προσωπικές ανησυχίες του κ. Κρεμαστινού θα με άφηναν αδιάφορο, αν δεν διαστρέβλωνε τόσο άκομψα την αλήθεια και τις δηλώσεις μου, που, είτε δεν τις κατάλαβε, είτε παριστάνει τεχνηέντως ότι δεν έχει αντιληφθεί τί στ' αλήθεια συμβαίνει με το Ογκολογικό, στην προσπάθειά του να επιρρίψει ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν.
Αν για τους δικούς του λόγους πρέπει να αναζητήσει κάπου ευθύνες, ας τις αναζητήσει στην τέως περιφερειακή  αρχή του Γιάννη Μαχαιρίδη ή στους μελετητές του έργου.

Για μια ακόμη φορά – και τελευταία – ενημερώνω τον κ. Κρεμαστινό:
Η αλήθεια για το Ογκολογικό Τμήμα είναι ότι κανένας δεν υπονομεύει την κατασκευή του. Αν μέχρι σήμερα δεν έχει ενταχθεί ούτε στο ΕΣΠΑ, ούτε σε κανένα άλλο πρόγραμμα, αυτό συμβαίνει διότι το έργο δεν έχει μελέτη.
Αν, όπως ο ίδιος αναφέρει, ο “Δημόκριτος” απέρριψε τρεις μελέτες για το έργο, που προφανώς ήταν εκτός προδιαγραφών, τότε οι ευθύνες ας αναζητηθούν στους μελετητές. Ως βουλευτής θα γνωρίζει ασφαλώς ότι κανένα έργο δεν μπορεί να ενταχθεί σε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, είτε ευρωπαϊκών, είτε εθνικών,  είτε  ιδίων πόρων, εφόσον στερείται μελέτης.
Η λογική λέει ότι εδώ θα έπρεπε να σταματήσει η συζήτηση περί ευθυνών και υπονομεύσεων.

Κι όμως! Η συζήτηση συντηρείται μήνες τώρα, με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις και δηλώσεις, με προφανή την προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, είτε από εκείνους που δήθεν το ενέτασσαν σε φανταστικά προγράμματα, είτε από εκείνους που επιμένουν να κατηγορούν τη σημερινή περιφερειακή αρχή, ενώ γνωρίζουν την αλήθεια.
Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει μελέτη για το Ογκολογικό, τον περασμένο Ιούλιο και λίγο μετά τις εκλογές, πριν αναλάβω επισήμως καθήκοντα, ξεκίνησα προσωπικά την αναζήτηση χρηματοδότησης του έργου από τα αρμόδια υπουργεία. Εκείνες τις μέρες – όλως τυχαίως – η απερχόμενη τότε  περιφερειακή αρχή, ενέταξε το έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, αποδυναμώνοντας με την ενέργειά της τα επιχειρήματα διεκδίκησης πόρων.  Ας αναζητήσει λοιπόν ο κ. Κρεμαστινός τους υπονομευτές του Ογκολογικού σ' εκείνους που, οι ευαισθησίες τους για τους καρκινοπαθείς, τελείωναν μαζί με τη θητεία τους.

Σε ό,τι με αφορά, όσο κι αν ψάξει δεν πρόκειται να βρει πουθενά δήλωσή μου περί απόρριψης του έργου. Όλες μου οι δηλώσεις μέχρι σήμερα αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο την αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή πληροφόρηση, αντί της εσκεμμένης παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, χάριν της απροκάλυπτης καπηλείας του θέματος. Ακόμη και οι τελευταίες μου δηλώσεις για το Ογκολογικό οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Κρεμαστινού, είναι απολύτως σαφείς για τις προθέσεις μου. Προφανώς έγινε επιλεκτική ανάγνωσή τους, για να υπάρξει το άλλοθι μιας ακόμη επίθεσης στο πρόσωπό μου.

Κατόπιν αυτών, θα τονίσω για μια ακόμη φορά: Η σημερινή περιφερειακή αρχή πορεύεται με γνώμονα την αλήθεια και μόνο αυτή, σε γνώση της ότι αυτή η επιλογή  δεν εξυπηρετεί τις προσωπικές ατζέντες κανενός πολιτικού παράγοντα, παρά μόνο τα συμφέροντα του τόπου.
 Όσο για το ύφος και το περιεχόμενο της δήλωσης του κ. Κρεμαστινού,  δύο πράγματα έχω να πω: Είτε δεν κατάλαβε τι συμβαίνει, πράγμα που δεν τον τιμά, είτε κατάλαβε και απλά έψαχνε μια αφορμή για να εκδηλώσει μια ακόμη επίθεση εναντίον μου, που επίσης δεν τον τιμά. Δεν σκοπεύω να ξανασχολιάσω δηλώσεις του, όπως δεν σκοπεύω να ξαναασχοληθώ με το παραλήρημα, τα άγχη και τις ανασφάλειες κανενός.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot