Γ. Χατζημάρκος στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής...

Δεκέμβριος 04, 2014
jumbo-banner
«Να αγαπάτε τον συνάνθρωπο, να αναζητάτε και να αγαπάτε την αλήθεια»

Τους μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής επισκέφθηκε στην τάξη τους, την ώρα του μαθήματός  τους, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, το πρωί της Πέμπτης.
Αφορμή για την επίσκεψη,  που αιφνιδίασε ευχάριστα τους μαθητές και τους δασκάλους τους, υπήρξε η επιστολή που τα παιδιά έδωσαν στη δημοσιότητα, εκφράζοντας την αγωνία τους  για την έκβαση του έργου της κατασκευής της Γέφυρας Κρεμαστής.  «Είμαστε μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής. Σας  γράφουμε αυτό το γράμμα για να σας εκφράσουμε τη λύπη και την αγωνία μας για τις πλημμύρες που συμβαίνουν κάθε φορά που τυχαίνει να βρέχει δυνατά και να γεμίζει το ποτάμι της Κρεμαστής. Έφτασε πάλι ο χειμώνας και οι βροχές λένε τα μετεωρολογικά δελτία θα είναι πολύ δυνατές και φέτος. Οι περσινές πλημμύρες είχαν σαν αποτέλεσμα να πνιγούν 4 άνθρωποι,  οι δύο δάσκαλοί μας» , έγραψαν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους, την οποία ο Περιφερειάρχης θέλησε να απαντήσει  απευθείας,  με την παρουσία του στο δημοτικό σχολείο Κρεμαστής.
kremasti-xatzimarkos1
«Είναι η πρώτη φορά που παίρνω επιστολή από παιδιά της ηλικίας σας και αισθάνομαι πολύ περήφανος που αυτά τα παιδιά, με αυτές τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς, είναι στην Περιφέρειά μας, είναι στη Ρόδο. Είναι μια εξαιρετική επιστολή. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και σας συγχαίρω για την ευαισθησία σας, για όλα αυτά που γράψατε και στα οποία δεν ήθελα να σας απαντήσω γραπτώς. Ήθελα, το θέμα που θίξατε,  να το συζητήσουμε μαζί» είπε ο Περιφερειάρχης, συγχαίροντας τους μικρούς μαθητές για την παρέμβασή τους, πάνω σε ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος τους, η Κρεμαστή, αλλά και ολόκληρο το νησί της Ρόδου.
kremasti-xatzimarkos2
Συζητώντας με τα παιδιά, τα οποία μίλησαν για τους φόβους τους, κάθε φορά που προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί – ορισμένα μάλιστα  είπαν πως όταν βρέχει έντονα προτιμούν να μείνουν στο σπίτι τους για ασφάλεια - ο Περιφερειάρχης ανέλυσε πώς ακριβώς έχει το όλο ζήτημα, για ποιους λόγους δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή της νέας γέφυρας και τί προτίθεται να κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για να επιλύσει το πρόβλημα που βρήκε μόλις ανέλαβε καθήκοντα, υπογραμμίζοντας ότι «η σύμβαση που είχε υπογραφεί με τον εργολάβο του έργου ήταν παράνομη, άρα αυτοδικαίως άκυρη, κατά συνέπεια δεν μπορεί να ξεκινήσει το έργο».
Με αφορμή μάλιστα τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την ανάγκη κατασκευής νέας γέφυρας, ο κ. Χατζημάρκος εξηγώντας στους μικρούς μαθητές τί ακριβώς συμβαίνει με το έργο, τους προέτρεψε «να αναζητούν και να αγαπούν την αλήθεια, ακόμη και όταν αυτή είναι δυσάρεστη».  
«Η Κρεμαστή – και όλη η Ρόδος – υποφέρει από αυτό το πρόβλημα» ανέφερε. «Όλοι οι Ροδίτες και όλοι οι επισκέπτες του νησιού  Αυτό που έχει γίνει στο ποτάμι είναι απαράδεκτο. Είναι και λάθος και πολύ επικίνδυνο. Είναι τόσο επικίνδυνο που πέρυσι χάσαμε ανθρώπους σ’ αυτό.  Στην μνήμη αυτών των ανθρώπων που χάσαμε αλλά και στην αξιοπρέπειά μας  οφείλουμε, τουλάχιστον, να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε  σαν πολιτισμένοι άνθρωποι αλλά και σαν πολιτεία, αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε μια οργανωμένη πολιτεία».
Ο κ. Χατζημάρκος μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια, να ξεπεράσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από την απουσία ολοκληρωμένων και άρτιων μελετών που δεν επιτρέπουν προς το παρόν την αδειοδότηση και  κατασκευή του έργου. «Πιστεύω του χρόνου να είμαστε έτοιμοι με μια καινούργια μελέτη να κατασκευάσουμε μια καινούργια γέφυρα» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.
kremasti-xatzimarkos3
Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόταση της Περιφέρειας να κλείσει η γέφυρα της Κρεμαστής για όλη την διάρκεια του χειμώνα για λόγους ασφαλείας, τονίζοντας ότι η πρόταση αυτή δεν υιοθετήθηκε από τα όργανα που είναι υπεύθυνα για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης και που επέλεξαν τελικά να εφαρμόσουν άλλους ενδιάμεσους τρόπους.
Ολοκληρώνοντας τη συνάντησή του με τους μικρούς μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής, ο κ. Χατζημάρκος συνεχάρη για μια ακόμη φορά τα παιδιά και την δασκάλα τους  κ. Ιωάννα Παπανικολάου, για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση των αυριανών ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών, που θα πάρουν στα χέρια τους την τύχη του τόπου. Για τον λόγο αυτό,  τόνισε πόσο σημαντική είναι η αγάπη στο συνάνθρωπο που πρέπει να καθοδηγεί τις ενέργειες και τις αποφάσεις, αλλά και η αγάπη στην αλήθεια: «Να αγαπάτε τον συνάνθρωπο, να αναζητάτε και να αγαπάτε την αλήθεια».

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot