Γ. Χατζημάρκος: Η απόφαση Μπαλτά για το Γκολφ έρχεται να σφραγίσει μια τραγική πορεία αυτοκαταστροφής

Απρίλιος 24, 2016
jumbo-banner

Έντονες είναι οι αντιδράσεις μετά την αιφνίδια παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού στη διαδικασία έγκρισης του νέου ειδικού χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΔΑ) για το ακίνητο

στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης και την έκδοση ΦΕΚ με το οποίο κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρη η προς αξιοποίηση περιοχή, από το Ερημόκαστρο ως τα Κολύμπια, όπως απεκάλυψε χθες η «δημοκρατική».

Αύριο θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για το ζήτημα στα τοπικά ΜΜΕ ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, για να καταγγείλει την διγλωσσία της κυβέρνησης στο ζήτημα της αξιοποίησης του Γκόλφ Αφάντου και ταυτόχρονα να ανακοινώσει ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα παρέμβει δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής στα ανώτερα Διοικητικά Δικαστήρια.
«Η απόφαση Μπαλτά να κηρύξει αρχαιολογική ζώνη 10.000 στρέμματα στο Γκολφ Αφάντου έρχεται σαν επιστέγασμα, να σφραγίσει μια τραγική πορεία αυτοκαταστροφής. Συνιστά έγκλημα κατά της Ρόδου και της προοπτικής της αλλά βεβαίως καθιστά περίγελο την χώρα διεθνώς. Ελπίζω σε αυτό το έγκλημα να μην αποκαλυφθούν και τοπικοί συνεργοί.
Δεν θα μείνουμε απαθείς να παρακολουθούμε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο εσωτερικό της κυβέρνησης και να είμαστε τα εύκολα θύματα ενός αγώνα επικράτησης ομάδων ή φατριών. Την προοπτική μας θα την υπερασπιστούμε με το σθένος που αρμόζει απέναντι σε τέτοιες καθεστωτικές πρακτικές» δήλωσε χθες στη «δημοκρατική» ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος.

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot