Γ. Παππάς: ..η χώρα έχει ανάγκη από μια σταθερή, αξιόπιστη κυβέρνηση..

Σεπτέμβριος 17, 2015
jumbo-banner

Από την επομένη της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης -περιπέτειας που έβαλε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός την χώρα -δηλαδή του δημοψηφίσματος όπου το ΟΧΙ που έδωσε ο λαός, μετατράπηκε σε ΝΑΙ στο Τρίτο Μνημόνιο- όλοι γνωρίζαμε ότι η πορεία ήταν προδιαγεγραμμένη: βαδίζαμε σε νέες εκλογές πριν το φθινόπωρο.

Όλα έδειχναν ότι θα συνεχιζόταν η παρατεταμένη πολιτική αστάθεια που οδήγησε την χώρα το τελευταίο επτάμηνο, στην οικονομική κατάρρευση με την ασφυξία στις αγορές, το πάγωμα στις εμπορικές συναλλαγές, τα capital controls στις τράπεζες, τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων, τους νέους φόρους που θα επωμιστεί ο λαός, τα προβλήματα στον τουρισμό, τις αυξήσεις στον ΦΠΑ.

Ο λαός καλείται για τρίτη φορά μέσα στο ίδιο έτος στις κάλπες, αλλά με αμφίβολο ερώτημα: ενώ ο παραιτηθείς πρωθυπουργός είχε ζητήσει να ψηφίσουν οι πολίτες αρνητικά απέναντι στην προοπτική επιβολής νέων μέτρων κ νέου μνημονίου, τελικά ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του στο τρίτο μνημόνιο -δέκα φορές πιο βαρύ από το... e-mail Χαρδούβελη με το οποίο είχε καταφέρει να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά. Τώρα, καλεί και πάλι τους πολίτες στην κάλπη, με ψευτο-διλήμματα, χωρίς σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και με ακόμη πιο ασαφές ερώτημα για το τι κυβέρνηση θέλει η χώρα.

Καθίσταται σαφές πως η χώρα έχει ανάγκη από μια σταθερή, αξιόπιστη κυβέρνηση και, ει δυνατόν με ορίζοντα τετραετίας, προκειμένου να διορθώσει τις πιο ακραίες αδικίες του μνημονίου.

Η 'επόμενη' μέρα της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 θα είναι η κρισιμότερη της δεκαετίας και η καθοριστικότερη για τα επόμενα χρόνια, αναφορικά με την πορεία της Ελλάδας τόσο σε διεθνές, ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Το διακύβευμα των εκλογών είναι να εκλεγεί κυβέρνηση. Να επέλθει πολιτική σταθερότητα και να μπορέσει η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τα οικονομικά αδιέξοδα, να διαχειριστεί τα προβλήματα και να αντιμετωπίσει τους ευρωπαίους εταίρους.

Αν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση, θα σημάνει μια νέα μακρά περίοδο πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας, παράταση της οικονομικής ασφυξίας και των capital controls, πάγωμα των επενδύσεων επ' αόριστον, απολύσεις, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση της ανεργίας και σταμάτημα των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, ασφαλώς και πρέπει να τηρηθούν. Αλλά καμία συμφωνία δεν είναι άκαμπτη. Κανένα πρόγραμμα δεν είναι αμετακίνητο. Τα οικονομικά προγράμματα, τα καταρτίζουν άνθρωποι οι οποίοι τα συζητούν, τα διαπραγματεύονται και έχουν τη δυνατότητα να τα βελτιώσουν.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση απέδειξε ότι υπάρχει ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ βελτίωσης. Ο υπηρεσιακός υπουργός οικονομίας έδειξε το δρόμο χειρίζοντας το θέμα του ΕΣΠΑ ενώ η υπηρεσιακή κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορούν να αλλάξουν οι όροι σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και μάλιστα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα.

Θέλω εδώ να τονίσω τις προτεραιότητες για τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίες όπως τίθενται είναι οι εξής:

1. Ο εξορθολογισμός του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο ώστε να είναι δημοσιονομικά πειθαρχημένος.
2. Η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, κάτι που θα δημιουργήσει -όπως είπε- θέσεις εργασίας.
3. Η άμεση προώθηση επενδύσεων και η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
4. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών συμπεριλαμβανομένων και των μη συστημικών, που είναι αναγκαία για την αιμοδοσία της πραγματικής οικονομίας.
5. Η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και η κατάθεση ισοδυνάμων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η φορολόγηση των αγροτών που προβλέπει το νέο μνημόνιο. Ειδικά για το αγροτικό παραμένει ένα εθνικό ζήτημα, λέγοντας ότι τα όρια και οι αντοχές των αγροτών για την ανάκαμψη της χώρας εξαντλήθηκαν.
6. Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά τις περικοπές που υπέστησαν α' κ β' βαθμός και την απώλεια πόρων εκατέρωθεν με ενέργειες όπως το 'άδειασμα' των ταμείων από την κυβέρνηση.

Εμείς όμως και ως νησιώτες, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να καθίσουμε στο τραπέζι να βρούμε σοβαρούς τρόπους αντιμετώπισης των απωλειών του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και δεν πρέπει κανένας να υποστείλει την σημαία διεκδίκησης.

Θέλω να εκφράσω την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα επιλέξουν αυτή τη φορά με σύνεση και με προσοχή και θα εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία ως την μοναδική εγγύηση πολιτικής σταθερότητας για την χώρα. Ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με μια δυνατή κυβέρνηση η οποία θα κληθεί να διορθώσει τις καταστροφές που άφησε πίσω του το νέο Μνημονίο αλλά και το επτάμηνο του Αλέξη Τσίπρα.

Ιωάννης Παππάς
Υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου
Μέλος Π.Ε. της Ν.Δ.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot